Великобритания - тема 83 Много Лятна Малко Коронована

• 39 257
  • 749
  •   1
Отговори
# 90
  • Bristol
Момичета, очаква ли се скоро ъпдейт на списъка със страни, връщайки се от които  подлежиш на 14-дневна карантина?
Точно и аз това щях да питам. На 3 седмици го преразглеждат. Май тази седмица минават 3 седмици от последното преразглеждане. Ключов момент е за решението ни дали ще ходим до България или не тази година.

Ell, нашата сиамка беше подобна разцвета, сини очи, но по-късокосместа. Тази би ме притеснявало да я пускам свободно да се разхожда из квартала, особено ако е и по-доверчива като характер.
Happythought, 💕
Ето я нашата дребосъчка, на 4 почти 5 години е, но си е дребничка. Много популярна шарка е и в тъмното понякога я бъркам с една друга съседска котка 😂 Супер привързана е към дъщерята, като куче се мъкне след нея и я чака да се прибере в къщи. А щерката, като типичен тийн, понякога въобще не я забелязва 😔
Скрит текст:

Илейн, ако излизат навън, сякаш по-малко косми има в къщи. Но и редовно трябва да се разресват.

Блу, има го този момент с излизането, влизането и прегръщането. Третирам я периодично за разни паразити. С един препарат всеки месец и втори за котешка тения и други подобни на всеки 3 месеца. Но за калните лапи и "подаръците" , които носи в къщи, не можеш да направиш много.

Последна редакция: ср, 22 юли 2020, 11:58 от Merry

# 91
  • UK
Ооо какви хубави котета 😍
Докато сме на темата, ползвате ли някакви планове към ветовете включващи ваксини, третиране, прегледи? Или си плащате отделно, сами си правите обезпаразитяване? Не съм наясно и почвам да проучвам.

Нашите билети за Бг са за тази събота и ще трябва да канселираме сега. Нямам план Б, доста ми е тъжно, до последно се надявах.

Илейн, благодаря, местихме се точно когато обявиха локдауна и беше голям фън. 😅

# 92
  • Истински се вижда само със сърцето.
Мери космите най-малко ме притесняват 🤣, а и ММ не е съгласен. Да сме и вземели рибка, нъ тя не иска.

Дежи представям си 😅

# 93
  • някъде в орбита...
Да искаш коте и да ти вземат рибки си е леко грубо Joy

Dejie, плащах си всяко ваксиниране отделно. Имахме опция за план, но нещо не ме впечатли. Сега ще видя с новия вет как ще е.

Блу, израстнах с много животни покрай мен, и да ти кажа котките бяха най-чисти. Естествено че няма идеална ситуация, но ако всички ваксини и т.н. са сложени, би трябвало да сте ок. Виж, аз имам твоя проблем с кучетата Laughing

# 94
  • София
Нямаме вет план и все се каня да питам моята приятелка тук, тя е с две котета и тя, и все забравям. Нашите котараци са апартаментски и в България така беше. Преди това едното коте беше бездомно и преди години си го прибрахме, другото беше бебе и му търсиха стопани в нета... имат всички ваксини, ние купуваме обезпаразитяващи, но с Лъки сме като на родео всеки път, когато му даваме хапове. Някаква пипета имало за лекарства ще се опитам да намеря онлайн, пък дано се получи!

# 95
  • След завоя в дясно
Докато сме на темата, ползвате ли някакви планове към ветовете включващи ваксини, третиране, прегледи? Или си плащате отделно, сами си правите обезпаразитяване? Не съм наясно и почвам да проучвам.
Аз като избрах ветеринарна практика им се обадих и питах дали има някои застрахователи, с който не работят, доколкото прочетох не всички практики работят с всички застрахователи. Ваксини и обезпаразитяване аз ще си ги плащам. Доколкото разбирам, ако го обезпаразитиш през вет е по скъпо, затова си поръчах on-line (пак било по евтино). Направих му застраховка за злополука и болест днес, пак по съвет life cover.
Дано се включи някои по опитен от мен:)

# 96
  • някъде в орбита...
Ние имаме life cover, и се изплати още в третата година, а Кот вече стана на 10. На две беше като се наложи престой в клиниката с всички изследвания и екстри, няколко хиляди, и се оказа хронично. На третата след бой с лисица мина лечение, пак не ентино. Всичко беше покрито от застраховката, включително разходите по хроничното всяка година след това. Hands Plus1

# 97
  • Bristol
План и застраховка са две различни неща.
Аз ползвам планът на нашата клиника. Покрива ми обезпаразитяващи, ваксини, профилактични прегледи и няколко вида тестове. Плюс процент отстъпка, ако пазарувам храна от тях. Аз купувам голям пакет Royal Canin веднъж годишно. Включва и отстъпка за чипиране и стерилизация, но това го правите само веднъж, освен ако няма проблем с чипа. На всеки профилактичен преглед го тестват, а и катфлапа ни е заключен и само котката с нейния чип може да го отключи. Така други животни не могат да се промъкнат в къщи и наистина е сейф зона за нея.
Застраховката е отделно.
Котките, които се гледат в къщи нямат нужда май от ваксина и тритмънта на 3 месеца за котешка тения. То е само за излизащите навън. Но вет ще ви обясни най-добре. Аз не давам хапчета, на капки на врата е всичко. Ако искам да ги купя онлайн, ми трябва рецепта от вета, не ги продават свободно. Освен това четете внимателно какви паразити покриват. Различни са и по-евтините варианти са за по-малко видове паразити.
Ех, как нямаме вет в тази тема да ни обясни Simple Smile
И аз не исках котка или куче. Децата искат нещо меко да гушкат, рибките не вършат работа. Взех заек, който гледахме в двора. Търчеше на свобода из целия двор, вечер го прибирахме. За съжаление след почти 8 години с нас, популацията на лисиците тук се увеличи и май го докопа една. Занесохме каквото беше останало в клиниката и за това се плаща, като цената е различна в зависимост от това, дали искате обратно прахът на любимец или не 😔 Това застраховките би трябвало също да покриват.

# 98
  • След завоя в дясно
Merry мисля, че ваксините за задължителни за всички.
Жената, от която взех котето работи също и към RSPCA. Тя ме посъветва за обезпаразитяващите, посочи определен вид точно с пипета и каза, че го ползват в RSPCA. И спомена, че може и on-line. Аз го поръчах вече и не ми изиска рецепта, само ме пита колко голямо е котето. Знам, че с обезпаразитяващите трябва да се внимава много, защото има на пазара свободно продаващи се, от които има смъртни случаи.

# 99
  • Bristol
Ell, коя аптека ползваш? Аз сега погледнах набързо в една. Droncit spot-on 20mg не ми иска рецепта, но Stronghold Plus 30mg/5mg трябвало рецепта. Освен рецептата да ти я издават от онлайн аптеката 🤔 Но преди години определено не можеше, бяхме се пробвали с мъжа и за заека да взимаме нещо.

# 100
  • След завоя в дясно
От тук https://www.vetuk.co.uk/advantage-flea-treatments-advantage-for- … 4-pipettes-p-1173 това е препарата, който ми препоръчаха.

# 101
  • Bristol
Да, това е наистина без рецепта, но е само за бълхи. Ти твоето коте само в къщи го държиш, нали? Това което аз взимам е доста по-скъпо, само с рецепта го дават и в тази аптека и предпазва от бълхи, кърлежи и тн. Това защото моята свободно излиза да се разхожда и повече неща може да прихване. Отделно ми е и тримесечно тритмънта с droncit, защото излиза навън. Дали и във ваксините няма разлика, според това дали е домашна котка или излиза свободно навън 🤔

# 102
  • София
Ние даваме едни таблетки срещу вътрешни паразити, каишки имат и отделно капки против бълхи; ама не излизат и двамата. Иначе са клюкарки и двамата висят по прозорците и следят събитията в района обстойно:) на втори етаж сме, ако живот и здраве сме в къща един ден, не зная просто как ще бъде...
Иначе преди да дойдем бяха чипирани, поставихме им по списък ваксини, обезпаразитени за всеки случай при вета и платихме за транспорта - накрая, за да ги транспортираме котараците до тук си излезе сериозна сума, но просто нямаше как да ги оставим Heart
Мери, съжалявам много за зайчето ... 8 години...

# 103
  • След завоя в дясно
Merry според мен всички ваксини са еднакви, защото едно коте може да е било домашно, но след известно време да стане "квартално" Simple Smile.
Трябва ли да се регистрират в общината или някъде другаде? Някакъв данък плаща ли се?
Горкото зайче, как го приеха децата?

# 104
  • Манчестър
Момичета, очаква ли се скоро ъпдейт на списъка със страни, връщайки се от които  подлежиш на 14-дневна карантина?
Точно и аз това щях да питам. На 3 седмици го преразглеждат. Май тази седмица минават 3 седмици от последното преразглеждане. Ключов момент е за решението ни дали ще ходим до България или не тази година.

Ell, нашата сиамка беше подобна разцвета, сини очи, но по-късокосместа. Тази би ме притеснявало да я пускам свободно да се разхожда из квартала, особено ако е и по-доверчива като характер.
Happythought, 💕
Ето я нашата дребосъчка, на 4 почти 5 години е, но си е дребничка. Много популярна шарка е и в тъмното понякога я бъркам с една друга съседска котка 😂 Супер привързана е към дъщерята, като куче се мъкне след нея и я чака да се прибере в къщи. А щерката, като типичен тийн, понякога въобще не я забелязва 😔
Скрит текст:

Илейн, ако излизат навън, сякаш по-малко косми има в къщи. Но и редовно трябва да се разресват.

Блу, има го този момент с излизането, влизането и прегръщането. Третирам я периодично за разни паразити. С един препарат всеки месец и втори за котешка тения и други подобни на всеки 3 месеца. Но за калните лапи и "подаръците" , които носи в къщи, не можеш да направиш много.

Мери, защо карантината в УК е ключов момент? Ние сме в БГ сега, но аз съм се договорила с моя шеф,че ще работя от къщи , ако все още има карантина.
Ние така или иначе все още се въртим на две седмици и като се върна първата седмица ми се пада работа от къщи по принцип, остава само втората.
Но нещо почваме да даваме отбой за Гърция...и май,май пак ще дойдем до БГ...

Общи условия

Активация на акаунт