Великобритания - тема 83 Много Лятна Малко Коронована

• 39 243
  • 749
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте, нахлувам с въпрос във вашата тема.
Живея в Германия и съм решила да ходя на гости на сина в Англия. Смятам, че няма да имам карантина. Ако дойде позната от БГ, престои в Германия няколко дни и двете пътуваме, тя ще има ли карантина? Ще летим от Кьолн за Лондон.
 Предвид това, че карантината за българи още не е отпаднала.
Благодаря и слънчев уикенд!

# 76
  • Варна
И за двете, би трябвало да няма.Вие пътувате от Германия, не от България.

# 77
  • UK
Бела, ако е въпрос на година-две да купите собствено жилище, защо не стиснете зъби малко и директно търсите покупка после? Ние така направихме, обмислях местене на квартира преди това, но това е свързано с толкова разходи, които е по-добре да сложиш към депозита. И ние бяхме в доджи район и се целихме в район с добри училища. Една година преди покупката и на почивка не ходихме лятото и с 5 % самоучастие за  first time buyers и ISA сметка с бонус от държавата се получиха много по-бързо нещата отколкото се надявахме. С търсенето на имот за закупуване е същото, дебнеш по цял ден обявите, звъниш и търчиш на оглед на момента, молиш се да си първи на оглед. Има имоти, които докато звъннеш за оглед и ти дават час за другата седмица, има вече 10 други човека преди теб, другата седмица пък ти се обаждат да ти кажат, че има приета оферта и огледът ти е отменен.

Илейн, големи авантюристи сте, радвам се, че си обратно при нас. Hug   

Аз си намерих коте! По обява от гъмтри, но от много готино семейство, добре се грижат за майката и малките. Чакам да си го взема след 2 седмици, когато ще е готово да се отдели от майката.

# 78
  • Пазарджик/Лондон
Dejie, и аз си взех коте от гъмтри преди месец и половина, голяма радост е:)

# 79
  • Оптимист по принуда
И аз искам коте. Но трябва съгласие от ландлорда и не знам..
Дъщерята пък иска таралежче /от питомните/..

# 80
Дъщеря ми много иска коте, но не можем да постигнем консенсус по основен въпрос - дали ще е стои само вътре или ще го пускаме и навън. Поне за чистенето си призна, че тя няма намерение да се занимава.

# 81
  • UK
Блу, зависи си от котката доколкото знам. Моя приятелка се опита да си го държи вкъщи, то се скъса да се моли, да дебне и да бяга. Други си предпочитат сами да не мърдсг от вкъщи или от двора. Мъжките са по-големи хаймани. А по-малките по принцип е желателно да си стоят вкъщи, докато не им се сложат ваксините и не се кастрират.

Деми, аз 4 години чаках да се преместим и да си вземем котка, защото ландлорда не разрешава животни и семейството, което се нанесе след нас в старата ни квартира си дойде с котка Rolling Eyes Май по договорите рутинно си пише, че животни не са позволени освен с изричното съгласие на ландлорда, не ви пречи да говорите с тях.

# 82
  • Bristol
Ние си имахме котка в апартамента в София, като бях дете, сиамка. Сега тук взехме една улична подобрена, имаме катфлап към задния двор, влиза и излиза, когато пожелае. Много по-добре им е така и на тях и на нас, според мен. Но ако вземете скъпа порода, може да ви я откраднат. Нашата е дребна и плашлива и обикаля на малък радиус от къщата ни. По-смелите котки имат по-голям радиус, всяка си има територия и като препикани мушката минават през чуждата, ако им се наложи. Имаме една котка съседка, нова е, периодично идва в нашия двор, с надеждата да го включи към нейната територия явно 😂 Но ние го браним съвместно с нашата котка Wink

# 83
  • След завоя в дясно
И аз официално вече съм притежателка  на един little bundle of joy 🙂

# 84
  • След завоя в дясно
Нашето коте ще се подвизава само  у дома и в градината.

# 85
За породата сме единодушни - обикновено коте, тип улично. Обаче ми е трудно да си представя да излиза вън, дори само в нашата градина, и после дъщеря ми да го прегръща и целува. От друга страна, как пък да го огранича само вътре да стои. Всъщност, никакъв опит нямам с котка, нито пък с каквото и да е животинче. Отчитам го като голям минус, не искам детето ми да е ощетено по същия начин, но нещо не мога да се пречупя.

# 86
  • София
Изтървала съм новата тема аз!
В повечето обяви редовно виждам no kids, no pets. Ние нали си имаме две котета от България с нас и двете деца, не ни беше лесно да си намерим под наем дом, но се получи:)
Ето ги нашите хубавци:

# 87
Много обичам котки. Някой ден, ако си купим къща, непременно ще си взема пак. Вашите са големи сладури 😍

# 88
  • Истински се вижда само със сърцето.
Дежи, честит ви дом!

Ах, че сладки пухчовци Simple Smile

Моето дете много иска коте, но на къща с мокети и да разрешаваха, не мога да си го причиня. Ако някой ден купим къща ще и взема, ще осиновим някое котенце.

# 89
Момичета, очаква ли се скоро ъпдейт на списъка със страни, връщайки се от които  подлежиш на 14-дневна карантина?

Общи условия

Активация на акаунт