Великобритания - тема 83 Много Лятна Малко Коронована

• 39 242
  • 749
  •   1
Отговори
# 60
  • Leeds, UK
Илейн, мерси! На всички обяви си е упоменато може ли или не може животно. Все пак страната е на първо място по брой домашни любимци на глава от населението.😁На някои си пише и без деца, без студенти, без пушачи и т.н. Аз търся необзаведен, защото си имам всичко.

# 61
  • Истински се вижда само със сърцето.
Аз никога не съм наемала обзаведени:) в първото жилище купихме един матрак в деня в който се нанасяхме и после за около месец си взехме всичко необходимо.
Да знам че пише на обявите, лично аз когато съм гледала за жилище повечето не допускаха животни или беше по договаряне, но мен това не ме е касаело.
Ще намерите вашето жилище Simple Smile

# 62
  • Leeds, UK
Имам и една друга възможност. Един приятел англичанин си купува общинското жилище, то е в този район, на хубаво място и е също близо до училището+паркинг и гараж и двор,  но е с една спалня. Аз търся с две спални. Пък и в сегашната ситуация толкова са мудни кансъла и банките, че нямам думи. Ако не намеря нещо до края на септември и това е временен вариант, ако изобщо и на него му се получи дотогава де.

# 63
  • ENGLAND
Илейн, супер че пак се върнахте. Тук не е перфектно, но и на мен севера не ми понася. Ще си организираме среща в Холи буш, когато всичко приключи, или на ледената пързалка.
На нас ни остават още 3 дни и си отиваме в България, но мъжо остава, не знае като се върне дали все още ще има карантина и не може да си позволи 14 дни да не ходи на работа. За първи път ще сме без него в България, и за първи път няма да има никой в къщата в Хасково. Дъщеря ми категорично отказва да стои там, ще видим как ще се убеждаваме, а аз сама ще полудея.

# 64
Илейн, радвам се, че пак сте наблизо, прекрасни снимки от Шотландия пускаше, но щом не е вашето място, е нормално да се върнете, където се чувствате добре Simple Smile

Ние много пъти сме се местили, но само два пъти чрез агенция. Миналата година наехме къщата в която сме, все още правеха кредит чек и искаха такса, за запазване на имота. £150 някъде беше.
Като цяло, търсенето е повече от предлагането и трабва да сте наистина бързи, харесвам, звъня, оглеждам, запазвам веднага.
Животните не навсякъде са желани, особено ако хазияите са мюсюлмани ( там проблемът е повече с кучето). Ако платите депозит и за животното, може би няма да е такъв проблем.
Въпрос на късмет, наистина..

# 65
Късмет с намирането на жилище!
И аз като Мери ще посъветвам възможно най-скоро оглед и на място още да си подсигурите наемането. Съвсем в правото си са да го дадат на първия съгалсил се и да отменят останалите огледи.

Илейн, добре завърнала си се! Аз Шотландия само за туризъм я харесвам. Не ми е по вкуса за живеене. Къде сте сега?

# 66
В Стафорд, и преди сме живяли тук и приятели имаме, братовчедка ми живее в Улвърхамптън и ми е много хубаво че се върнахме.
Шотландия е чудна за ваканция, за постоянно местоживеене не ми е по вкуса. Иначе к дето и да мръднеш беше като картичка, много красиво.
Дорет непременно:) на вас хубаво изкарване в България.

# 67
Не знам как са отпаднали таксите на агенциите, мм зимата бая ходи по мъките в търсене на къща, във всяка агенция искаха кредит чек към външна фирма. Навсякъде имаше такса около 200 паунда за проверката.

# 68
# 69
Бела, късмет! Стискам ви палци. Вие бяхте в голям град, нали? Вероятно има предлагане, ти си в сигурен сектор... търпение и късмет, ще намерите.
Първия път, когато сменяхме жилище и харесахме много още първото, на което ходихме на оглед, от агенцията буквално ни лапнаха. Докато реално се нанесем и в първите ни седмици там все се притеснявах къде ще е уловката от толкова бързо харесване и от двете страни.Simple Smile Ами, нямаше уловка, беше прекрасен апартамент с много отзивчив собственик.

# 70
Ами добре, обаче като търсиш и ти откажат без проверка какво правиш? Те ще си намерят други  щом търсенето е по голямо от предлагането и се получава така, че ти извиват ръцете

# 71
Интересуваш се за какво точно е тази такса, и ако прецениш, че я искат в нарушение на закона, ги рипортваш. Аз това бих направила.

# 72
Бръм наехме сегашната ни къща през юли миналата година, от агенцията ни казаха, че такси вече нма, а и ние бяхме проверили преди това. Кредитен чек имахме. Нямат право да искат таксата.

# 73
Значи като ни се наложи да имаме отношения с агенция, аз ще съм напред с рогата, че в нашето семейство аз съм "устатата", дето си търси правата. А съм сигурна, че на мм няколко агенции му казваха да плати таксата за кредитната проверка. Но аз не бях тук тогава,  бях му казала, че нямат право да му искат.

# 74
  • Оптимист по принуда
Не пречи да си ги поиска обратно.

Общи условия

Активация на акаунт