Великобритания - тема 83 Много Лятна Малко Коронована

• 39 277
  • 749
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Толкова са ви сладки всички котчета! Heart
И ние много я обичаме Гърция, не сме пропускали лято там от много години, но тази година за пръв път ще пропуснем...
Dejie, значи сте съвсем новодомци! Да сте много щастливи в новия ви дом!

# 106
От утре поставят карантина вИталия за пътуващи от България.

# 107
  • Bristol
Ell, дъщерята беше леко казано шокирана. По принцип той си беше възрастен и имаше разни проблеми, редовни бяхме при вета, но не сме очаквали по такъв начин да си отиде 😔 То аз основно си го гледах, чистех, пусках сутрин, прибирах вечер. Като простирах прането или си пиех кафето в двора, редовно ми се мотаеше из краката. Колко пъти сме се спъвали така в него. Но и той горкият компания си търси. Не бих взела повече заек. Грешка направих, че взех един, те на групи живеят и е неестествено сам заек да живее, въпреки че тичаше по цял ден на свобода из двора и ни поддържаше тревата.
Котката си е много на място, влиза, излиза, пази си територията. Снощи мишка донесла, дъщерята я чух след полунощ да вдига патърдия на долния етаж, излиза в двора, прескача оградата към съседите. Чак станах да й се скарам да се кротне и прибере в къщи. А тя мишката гонила далеч от вкъщи, за да не я хванела пак котката... 🤪

Ave, ок ли си 14 дни само в къщи и в двора да седиш? За мен това си е направо като затвор. Аз два дни поред ако не изляза от къщата и се чувствам много зле Sad

# 108
  • Варна
GCSEs and A-levels 2020: Dates for back-up exams and details now confirmed by Joint Council for Qualifications

• A-levels from 5-23 October (deadline to enter 4 Sept)
• GCSEs from 2-23 November (deadline to enter 18 Sept)
• Students who take the autumn exam will be able to choose between their predicted grade and what they get in the exam.

Това мернах днес и реших да споделя, някой ако има дете 11ти или 13ти клас...

Ние наесен ще се вълнуваме на тема GCSE Wink

И един интересен филм на тема образование ако на някой му се гледа...
https://neterra.tv/plus/play/nevazmojno-obrazovanie?fbclid=IwAR1 … lQULeokM-Ch7wv5AU

Последна редакция: пт, 24 юли 2020, 01:31 от Борикс

# 109
  • Манчестър
Ell, дъщерята беше леко казано шокирана. По принцип той си беше възрастен и имаше разни проблеми, редовни бяхме при вета, но не сме очаквали по такъв начин да си отиде 😔 То аз основно си го гледах, чистех, пусках сутрин, прибирах вечер. Като простирах прането или си пиех кафето в двора, редовно ми се мотаеше из краката. Колко пъти сме се спъвали така в него. Но и той горкият компания си търси. Не бих взела повече заек. Грешка направих, че взех един, те на групи живеят и е неестествено сам заек да живее, въпреки че тичаше по цял ден на свобода из двора и ни поддържаше тревата.
Котката си е много на място, влиза, излиза, пази си територията. Снощи мишка донесла, дъщерята я чух след полунощ да вдига патърдия на долния етаж, излиза в двора, прескача оградата към съседите. Чак станах да й се скарам да се кротне и прибере в къщи. А тя мишката гонила далеч от вкъщи, за да не я хванела пак котката... 🤪

Ave, ок ли си 14 дни само в къщи и в двора да седиш? За мен това си е направо като затвор. Аз два дни поред ако не изляза от къщата и се чувствам много зле Sad

Английската карантина не е като българската. Можеш да ходиш до магазин, аптека и тн
Но и аз рядко излизам като работя от къщи.

# 110
Промениха я карантината. Нямаш право да ходиш до магазин.

# 111
  • Bristol
Ave, никъде не можеш да ходиш, освен до спешното в болницата. Дори и до аптеката не може Sad Аз по-добре тук да си седя, от колкото да се подложа 14 дни на това 😔

You should not have visitors, including friends and family, unless they are providing essential care. The only friends and family who you can have contact with are those who travelled with you or people who you are staying with.

You cannot go out to work or school or visit public areas. You should not go shopping. If you require help buying groceries, other shopping or picking up medication, you should ask friends or relatives or order a delivery.
In England, you must only exercise within your home or garden. You cannot leave your home to walk your dog. You will need to ask friends or relatives to help you with this.

Не знам училищата дали признават карантината като извините на причина за отсъствие, някъде четох, че не я признават. Тоест трябва да се прибереш 2 седмици преди започването им. Целият текст тук.
https://www.gov.uk/government/publications/coronavirus-covid-19- … -travel-to-the-uk

# 112
А това какво ще рече?

# 113
  • Bristol
Brumm, само спешни неща са описани. Не можеш да се разходиш за едно мляко и яйца до магазина, както правим сега, като се чудим как да се разнообразим 🤪 Ако няма кой да ти пазарува, има онлайн доставки дори и в най-забутаните кътчета на Англия на храна и лекарства, само май трябва да предупредиш при поръчката, че си в карантина. Тогава внимават повече, като ти доставят нещата. В парка, абсолютно сам да си в полунощ, пак не може, защото е public space.

# 114
Е да де  ама ако доставката е за след две седмици....камъчките на двора ли да чукам доксто пристигне 😂😂😂. Знам, че е така и силно се надявам да отпадне карантината.

# 115
  • Bristol
Е да де  ама ако доставката е за след две седмици....камъчките на двора ли да чукам доксто пристигне 😂😂😂. Знам, че е така и силно се надявам да отпадне карантината.
Точно това е, предварително планиране си трябва, плюс че и цените на доставките ги вдигнаха. От глад няма да умрем, но не е като да можеш да отскочи до магазина по всяко време. Лично аз не бих си го причинила. Затова и казах, дали има или не карантина за мен е важно, при вземането на решение да се ходи до България или не.

Не знам вие как пазарувате, но аз като ходя отпуска и си поръчвам доставка на храна за първия ден когато съм в къщи Simple Smile Най лесно е това, защото знаеш, че нищо в хладилника нямаш. Само във фризера оставям малко замразени храни.

# 116
В локалните ФБ групи има хора, които предлагат помощ с покупки на неща от първа необходимост на хора под карантина. Друг е въпроса дали ще са много отзивчиви към новопристигнали. brumm, мъжа ти не ли е от месеци тук и съответно не е под карантина и може да пазарува или грешно съм запомнила?

dejie, честит ви дом! Много щастливи да сте в него и здрави, разбира се.

# 117
Дааа, мъжът ми се води key worker,  така че ще пазарува той 🙂. Иначе и аз го мислех това с доставката за първия ден като се дойде.
Ние сме тук, но може да отскочим до Бг, затова чакам аз тая карантина да падне

# 118
  • Манчестър
Дааа, мъжът ми се води key worker,  така че ще пазарува той 🙂. Иначе и аз го мислех това с доставката за първия ден като се дойде.
Ние сме тук, но може да отскочим до Бг, затова чакам аз тая карантина да падне

Попада ли в списъка за key worker?
И аз съм key worker, но не попадам в списъка за изключение при пристигане в УК.

# 119
Здравейте ,key workers освободени ли са от карантина при представяне на документ,че са такива.

Общи условия

Активация на акаунт