Великобритания - тема 83 Много Лятна Малко Коронована

• 39 273
  • 749
  •   1
Отговори
# 120
Дааа, мъжът ми се води key worker,  така че ще пазарува той 🙂. Иначе и аз го мислех това с доставката за първия ден като се дойде.
Ние сме тук, но може да отскочим до Бг, затова чакам аз тая карантина да падне

Попада ли в списъка за key worker?
И аз съм key worker, но не попадам в списъка за изключение при пристигане в УК.

Може ли повече инфомация за списъка?
Редактирам се, открих го. Не знам дали попада?

Последна редакция: пт, 24 юли 2020, 15:41 от brumm

# 121
  • Манчестър
Здравейте ,key workers освободени ли са от карантина при представяне на документ,че са такива.

Последните два поста това коментираме. Има списък който указва кой е key worker. Аз също съм key worker, имам и писмо от работодател,но за целите на карантината не попадам като такъв.

# 122
Все повече си мисля, че не е освободен от карантина. Поне аз така го разбирам. Мисля че условие за излитането от УК е да излезе по работа, а той би излязъл когато е в отпуск. Затова и не важат изключенията.

# 123
  • UK
Аз току що канселирах полетите ни, трябваше утре да летим за Бг и букнах една седмица тук по техните холидей паркове колкото за разнообразие на децата. И аз съм кий уъркър, но не влизам в списъка, мъжът ми въобще не е. До последно се надявахме да махнат карантината за прибиране, никой от двама ни не може да работи от вкъщи и няма как след отпуск да стоим в карантина, няма кой да ни замества на работа. Тъжна работа е това лято.

Скрит текст:
Момичета, благодаря ви за милите поздравления.

# 124
Към списъкът със страни, неподлежащи на карантина са добавени още 5 страни, но България не е от тях.

# 125
  • На острова
Към списъкът със страни, неподлежащи на карантина са добавени още 5 страни, но България не е от тях.

G&B, това нещо ново ли е? В gov.uk ли е качено?

# 126
https://www.gov.uk/government/news/update-travel-corridors

От днес е. Цяла седмица го чаках. Имаме билети за другият месец и се надявах България най-накрая да е в списъка със страни, завръщането от които не подлежи на карантина. Уви! Сега ще чакам следващият ъпдейт. На три седмици са.

# 127
  • На острова
Жалко, че няма промяна! И аз се надявах, много тъпо..

# 128
Добре де, аз работя в сферата на комуникациите и имам писмо от работодател

# 129
  • Bristol
Добре де, аз работя в сферата на комуникациите и имам писмо от работодател
Аз съм към железниците и по време на сериозния локдаун, когато не трябваше да се спира работа имах писмо за key worker, за да мога да ходя до офиса, ако се наложи, до обекти да пътувам на голямо разстояние и да отсядам в хотели. Но за прехвърляне на отпуска за следващата година и да нямам карантина, сега не го признават. Това key worker стана много разтегливо понятие...

# 130
Като чета из фейсбук групите на границата се минава малко от типа Тука има-Тука нема.

# 131
Аз лично не виждам скоро да я махнат карантината за България, колкото и да се иска на много хора. Там започнаха да се покачват много случаите и има вече по 300 на ден. Наистина и повече тестове се правят, но света гледа кривите със заболеваемост. Ами и пт мен да зависеше, при това положение и аз не бих я отменила, тук беше страшно висока, поокротиха се нещата и сега само това липсва, да започне пак да се покачва заради пътуващи.

# 132
Какво представлява декларацията, която се попълва при пристигане тук? По какъв начин доказваш откъде пристигаш?

# 133
Какво представлява декларацията, която се попълва при пристигане тук? По какъв начин доказваш откъде пристигаш?
Най-долу.Start now
https://www.gov.uk/provide-journey-contact-details-before-travel-uk

# 134
Благодаря. Т.е., не мога да видя формата без да тръгна да попълвам каквото и да.
Тъкмо си бях помислила, че можем да отидем някъде за няколко дни (нямаме купени билети още) и взе да ми се отщява.

Общи условия

Активация на акаунт