Великобритания - тема 83 Много Лятна Малко Коронована

• 39 378
  • 749
  •   1
Отговори
# 240
Деми, бащата на моя приятел беше под карантина 14 дни. Първите 4 дни му звъняха всеки ден по телефона. Питаха го има ли нужда от нещо, от пазаруване, лекарства. Човекът е на 65 години, може би затова бяха такива въпросите. В следващите дни никой не му е звънял или проверявал вкъщи.

Кога се очаква ревю на страните с карантина?
Имам полет на 12 септември и се чудя какво да правя..

# 241
  • Манчестър
Деми, бащата на моя приятел беше под карантина 14 дни. Първите 4 дни му звъняха всеки ден по телефона. Питаха го има ли нужда от нещо, от пазаруване, лекарства. Човекът е на 65 години, може би затова бяха такива въпросите. В следващите дни никой не му е звънял или проверявал вкъщи.

Кога се очаква ревю на страните с карантина?
Имам полет на 12 септември и се чудя какво да правя..

Листа се ревизира непрекъснато. Очаква се днес по-късно или утре да включат и Белгия в страните със селфизолация.

# 242
  • София
Ина, много благодаря за подробния отговор! Сега разбирам какво точно сте направили и мисля, че е невероятно да стартирате такъв проект! Трябват много търпение, ентусиазъм и голямо желание за това! Разбирам защо сте избрали този вариант!  Пожелавам ви късмет с това приключение!

# 243
  • Leeds, UK
Мерси за отговорите. Какво е къща на верига? Гледам, че пише изрично на някои No chain. Ще си намеря адвайзор, вече ми препоръчаха добър. Как стои въпросът с превод на пари от БГ по сметката ми? От продажба на имотите. Майка ми е счетоводител, баща ми адвокат. Там всичко ще е оправено, но тук в Англия не знам. Трябва да ги обявя с документ мисля, че не са малко. Е, не са и много, ама ще свършат работа, ако реша да купувам нещо. Горе-долу около 1/5 -1/4 от стойността на къщата.

# 244
Верига има, когато продавача продава една къща и в същото време купува друга. За него е важно двете сделки - продажбата на старата му къща и покупката на нова -  да се извършат в един ден. За купувача верига означава по-голяма вероятност за бавене или пришпорване от страна на продавача, тъй като той, продавача, пък е зависим от това как върви покупката му на другата къща. С две думи и в общия случай, за купувача no chain е по-добрия вариант. Но no chain пак може да е причина продавача да отстоява по-дълго време обявената си цена,  защото не е притиснат от време.
25%, дори и 20% са чудесен депозит.

# 245
Bella, вижте дали има опция и за first time buyer
. Обаче незнам дали гледат имоти в други страни. Депозита тогава е по-макък, ако не се лъжа беше нещо от сорта на 5%.

# 246
  • Leeds, UK
Да, разбрах аз за тези 5%. Аз имам instant ISA, обаче трябвало да имам Help to buy ISA,   не знам дали мога да си прехвърля спестяванията там. Имотите не са на мое име, парите ще ми бъдат дарени, ще имам и съответния документ. В БГ не се дължат данъци върху дарение, а тук как е, нямам идея. Много работа ме чака🙂. Ако не ми дадат пак къща, на която отивам на оглед другата седмица, си казах, че няма да се занимавам с наеми повече. Имам възможност да работя повече, а не мога заради детето. Нито мога да го пусна сам на училище, нито да взема майка или татко да ни помагат, че ни е малка квартирата. Там, където искам да отидем имам 2 приятелки българки, които могат да го взимат от училище и да си го прибера след като свършим работа. На 2 Мин път са, дето се вика сам може да отиде дотам, а пък и децата им учат там, сега пак помагат да го гледат уикендите, но не мога да искам от тях да ходят по други квартали да го взимат. Инцидентно да, но не 4-5 пъти в седмицата. Едната даже го взе тази вечер и с нейното ще ходят на морски къмпинг, на палатки, и ще ми го върне в неделя. 😁 Отида ли в друг далечен квартал, детето ще седи само вкъщи по 12-13 часа. Друго си е като знаеш, че имаш близка душа наоколо.

Последна редакция: сб, 08 авг 2020, 01:28 от Happy Bella

# 247
  • някъде в орбита...
Happy Bella, за веригата са обяснили - няколко взаимосвързани покупко-продажби.
За дарението, не дължиш нищо.

# 248
Мери, стигна ли до Гърция?

# 249
  • Bristol
Мери, стигна ли до Гърция?
Не, отказахме се и сега съм в депресия. Две седмици отпуска съм. Ходих да тичам 5к сутринта, едвам дишах от жегата, като се прибрах. Направих едно силно кафе, гофрети и сорбет с манго и ягоди, седя в двора и се чудя, какво различно да правя. Не ми идват никакви идеи и още по-зле се чувствам.
Скрит текст:
Тук има страхотни дестинации, но лятната ваканция и с този COVID-19 в момента се пукат по шефовете, а аз по принцип, като ходя на почивки, бягам и от тълпите, не само от работата 😔

# 250
  • София
И ние няма да стигнем до Гърция тази година. Казвам му на съпружието, че догодина ми се иска да отидем до Наксос - отдавна ми се ходи там и има близки острови, които също са прекрасни. Пък той ми скърши хатъра, че не се било знаело и за догодина с този вирус и по-добре да не бързаме с резервациите ...

# 251
  • Bristol
И аз се притеснявам догодина как ще е и също изчаквам с резервацията февруари за ски, досега обикновено вече всичко за ските ми е букнато Sad Супер депресиращо, нямам думи... Все си повтарям, това да са ни проблемите, че не можем да пътуваме. До тук с бая пари изгърмяхме заради резервацията ни на Комо и сега Гърция и България отпаднаха. Тази година поне на ски успяхме да отидем февруари. Резервациите за Гърция и България ги бях правила август и септември 2019. Първо с Томас Кук имах ядове, после този вирус. Не е било писано Sad

# 252
  • Манчестър
И аз се притеснявам догодина как ще е и също изчаквам с резервацията февруари за ски, досега обикновено вече всичко за ските ми е букнато Sad Супер депресиращо, нямам думи... Все си повтарям, това да са ни проблемите, че не можем да пътуваме. До тук с бая пари изгърмяхме заради резервацията ни на Комо и сега Гърция и България отпаднаха. Тази година поне на ски успяхме да отидем февруари. Резервациите за Гърция и България ги бях правила август и септември 2019. Първо с Томас Кук имах ядове, после този вирус. Не е било писано Sad

Мери, каквото такова. И нашата Гърция пропадна,ама да съм на морска почивка и с маска цял ден, ами не благодаря. Ще прехвърлям дни за следващата година. Ние освен ските, поне отметнахме и две седмици в БГ, но там беше повече занимавка с битовизми, отколкото почивка, но поне не бяхме на работа, няма да се оплаквам.

Мислехме да идем с колата към Франция , но и от това се отказахме. Всеки момент може да сложат карантина оттам плюс в Сен Тропе напр. маските са задължителни навън също. Ми не, благодаря.

И ние днес обсъждахме дати за догодина, но хич не знам да запазваме ли или не.....по това време ските и лятото за следващата година са запазени ...

# 253
  • Bristol
И ние гледахме Франция, но те са по-зле от Гърция като рейт на зараза. Не знам защо са още в списъка дори, може би някакви икономически или политически причини, за които ние не знаем.
Аз в Гърция се бях засилила на по-диво да ходим, не ми беше проблем зараза или маска, но се стреснах като видях тази графика. И както мъжът вика, ако сме с кола, мятаме се и се прибираме, ако тръгнат да променят режимите за пътуване, но като си със самолет е по-трудно Sad

# 254
  • Великобритания
Ние днес се върнахме от Isle of Wight , да си призная - както се притеснявах и не ми се отиваше , днес сутринта чак ми се доплака , хич не ми се прибираше.
Бяхме на караван парк , за първи път толкова чиста и голяма каравана , в гъста гора , въздухът особено сутрин направо кристал , на 5 минути от плажа. Селски , фермерски район - няма много за разглеждане , но ние ходихме до съседен град - на около 25 минути път с колата .. Страхотен плаж, с фин бял пясък , супер чиста и топла , направо гореща вода.. детето не излезе от водата 3 дена .. Направо съм възхитена
Мерките се спазват , басейнът се буква и може само 2 пъти на престой да се ползва, като ограничават броя на семействата , минава се през душ предварително , навсякъде санитайзъри , всеки си спазва дистанцията .. та препоръчвам с 2 ръце !!

Общи условия

Активация на акаунт