ДЕВЕТОКЛАСНИКЪТ е във владение на ваканционното настроение

• 33 743
  • 736
  •   1
Отговори
# 510
  • Sofia
И добро утро в ДЕВЕТОКЛАСНАТА! Да ни е честита промяната! Вълнуващо е... Sparkling Heart

Дребни неща трябват за училище и се чудя дали да си причиня Джъмбо. Подвързии купувам, когато взема учебниците, за да са по техния размер. Преди известно време освободих учебните шкафове. Още не съм се организирала да предложа учебниците на набора на някое дете, но ще.

За Гьоте чувам същите неща и аз Confounded На набора му се съгласих да не настоявам за уроци до края на ваканцията, можел бил и сам да се занимава... Open Mouth Даже вчера седна, но съм сигурна, че това беше демонстрация, за да не настоявам за уроците Grin Започна Дон Жуан в оригинал. Свалих и БГ вариант все пак, защото очаквам нищо да не схване.

Последна редакция: вт, 18 авг 2020, 07:05 от aniK

# 511
  • Варна
Добро утро и от мен!
Все чета, ама нещо не ми се пише, общо взето с никой не ми се комуникира Simple Smile
Моята мома се е занимавала единствено с превод на книгата, която класната им е дала. От 12 глави е направила 7. Христоматията само я прибра, мисля че няма намерение да я отвори. Изчете куп други книги, ама нещо и с нея нямам желание да се разправям..
Тази седмица ще се проведе и нашето републиканско състезание, надявам се на слънчево време и дано се справят добре. Другата седмица имаме 4 дни на север от Варна, и после 3 нощувки аз с голямата и една моя приятелка в Прага, дано успеем да отидем и да се върнем. За учебници и тетрадки изобщо не съм мислила, може би другата седмица ще си подредят нещата, да видим какво има налично.
Ще правим сватба на черната маймуна, ама нещо не се движи по моя план, и ще ми обърка всички сметки. Май ще са коледни подаръци - черни пухкави джуджета Simple Smile)) Ама както казва "свекървата" - Нероден Петко Laughing
Честито на всички Лъвчета, които съм пропуснала!

# 512
  • нейде там, където ....
Честити да са всички, които са празнували наскоро, а съм пропуснала!
Не е нарочно, но ремонт, работа и местене, и зимнина, и... ред не иде да пиша. Днес ще поръчваме кухнята най-сетне, че време не остана. Избирах фирмата по срок на изработка, цена и склонност да ми удовлетворяват прищевките - "Пирински бор". Цветовете и рафтовете ще уточнявам на място. Искам сиво, искам оранжево, искам зелено, искам всичко ... Надявам се, че съм направила добър план и ще се разберем. А най-вече - да не съжалявам само след месец или година, че не е направено по друг начин.
Набора чете нещо, макар и не по списък. Поне така твърди, а не е край мен да контролирам. Но ще се позиционира скоро в достатъчно близка епсилон околност. Благодаря за книжките на английски, добра идея е да се сложат и в първия пост на темата.
Ако измислите нещо за срещата - сигурно ще се включа. Преди Нова Година просто не го виждам как ще се измъкнем от града, та ще се радвам на всеки миг почивка, с приятна компания.

# 513
  • София
Даже и не бях забелязала, че чета и пиша в Деветокласна тема. Ами.... честита да ни е. 9ти клас ми се струва вече много. Пораснаха си децата и вече не са съвсем деца.
И аз чух вчера изявлението, че се започва присъствено. Дано така и да продължат. Много се надявам да няма повторно затваряне на училищата. Децата имат нужда от училището си и от съучениците си.
Моята зачете една моя стара книга "Малкия принц" на немски. Аз имах няколко, но тя реши точно тази, защото първата й книга на английски била също "Малкият принц" и искала да види как ще й е сега на немски. От задължителната прочете "Гъливер" и сега мъчи "Онегин", но голяма тегавина. Аз съм й взела адаптирани варианти и много държа да си ги прочете до края на ваканцията. Още повече, че ми представи списъче само с 5 книги за лятна литература.
Иначе при нас ваканцията си тече с пълна сила. Ние се върнахме от вилата и сега към края на седмицата сме запланували друга кратка почивчица. Наборката излиза всеки ден с приятелите си и стоят до късни доби. Поне висят в градинката пред нас и е с приятелите от компанията, с която е израснала, така че не се притеснявам, но по няколко пъти излизам на терасата да я викам да се прибира.

# 514
  • София
Я, ние сме имали пременено заглавие, аз чета “деветокласник” и изобщо не включвам, че това си е нашата темичка. 🙄Някак тази учебна година мина много бързо за мен, не мога още да осъзная, че децата вече са девети клас. Те всъщност не са и деца, а тийнове. Времето сякаш лети по-бързо с натежаването на егн-то😂
Моята щерка мъчи “Дядо Горио”, но не й върви никак, не можа да я грабне, изглежда е много далеч от нейното светоусещане, дори е го е кръстила Дядо Тъпорио😂
Книга на немски не подхваща, но като се има предвид, че целия юли посещаваше всеки ден курса на Гьоте, без да мрънка , сърце не ми дава да я тормозя повече за немски.
Перличке, какво да ти кажа за немски, и аз не зная. Не сме супер недоволни, но не сме и доволни. Според щерката нищо ново не са взели като граматика, което тя да не го е знаела преди. Организационно със самия курс не е имала проблем, но учителката не е била вдъхновяваща. И аз съм в чуденка къде да се записва наесен, тя си харесва едната учителка в училище, но нямам идея дали извънкласно води школа.
И аз нямам настроение напоследък да пиша активно в темата (предимно чета), но с радост ще се присъединя към среща с приятна компания🤗

# 515
Честита да ни е деветокласната тема!Задължителната литература е изчетена, коментарът е, че са  много напрягащи книги, и ги е минала без да се стреми да ги помни. Книжки на английски сама си избира, чисто тийнейджърски. Сега схемата до началото на учебната година ще е по малко математика през седмицата и море през почивните дни.

# 516
  • В средата на времето
Моят син приключи с христоматията. "Дядо Горио" също не се хареса. От всичко прочетено сам си каза, че най-много му е харесал Евгени Онегин, а аз го бъзикам, че ще се окаже неосъзнат русофил в крайна сметка.Simple Smile Книга на английски не е чел, мисля че не е имал такова задание за лятото, а може и да ми е го е спестил като инфо.
Санака, ако четеш, от днес наред са твоите учебници за 7-ми клас, които ми прати. Дали ще ги прочете целите, не знам, но поне ще ги е разгледал. Simple Smile

Ще го запиша на курсове по немски в Престиж от октомври. Не знам добри ли са като школа или не, но пак ще е по-добре, отколкото да остане само на часовете по втори език в училище.

# 517
  • София

Ще го запиша на курсове по немски в Престиж от октомври. Не знам добри ли са като школа или не, но пак ще е по-добре, отколкото да остане само на часовете по втори език в училище.
Izida, за курсовете по немски в Престиж получих добри отзиви от учител, сериозно занимаващ се с езика (не го преподава).
Коментарът беше, "ако не е в Гьоте, Престиж са много добри"
Що не помислиш и за Гьоте, поне да ги пращаме заедно с щерката Grinning

# 518
И моята с втори език немски. Покрай нас, в Борово, има доста варианти за немски, но ще погледна и Престиж. Може да ги запратим да си учат заедно, мислех Гьоте, но ще видим.
Феър Лейди, ти да не работиш в околността, ние сме точно срещу Джъмбото, освен ако не пишеш за другото?

# 519
  • В средата на времето
Що не помислиш и за Гьоте
Щото ме дразнят..Simple Smile Имам някаква вътрешна спичка спрямо тях...съвсем нелогична. А и твоята девойка е вече напред с материала по немски. Моят тепърва ще танцува.
Скрит текст:
Вчера се опита да ми прочете някакъв предизборен плакат на немски в учебника по история - беше интересно.Joy Бърка се доста с английския, което е нормално разбира се (die-то три пъти го прочете "дай").

Последна редакция: вт, 18 авг 2020, 16:13 от Izida

# 520
Колко сериозно звучи - 9 клас.
Ние ходим на плаж, младежът - освен плажа-фитнес, китара, колело, ако има достатъчно деца-футбол. С което счита деня си за запълнен и не го вълнува какво мисля аз. Прочете Гъливер и Онегин, като му превеждах и от български на български, че нещо омота персонажите. Заедно четем и превеждахме от руския оригинал, да видим колко е забравил езика.
Други книги не чете, ако не броим 10-12 стр от The Call of the Wild, обаче в адаптиран вариант.
Др седмица сменяме обстановката, басейни, планина и каквото още там. Мисля си, кога ли ще ни "отсвири" за почивки, че аз точно след 9 клас вече взех да мрънкам, че ми е скучно с "възрастни". Затова се наслаждавам на компанията му и много не придирям на пуберски настроения.
Тетрадки останаха от мин година, предварително нищо няма да купувам.

# 521
  • София
Alexandra, ще стискаме палци за отлично представяне на състезанието. Flowers Four Leaf Clover

За кухня мога да не препоръчам "Крафт дизайн"

Помагайте с идеи, моля. Синът ми трябва да избере подарък за бащата на гаджето. Нямаме представа от интересите и хобитата му. Ще пита девойката за съвет, но и вашите няма да са излишни.
Иска ми се да е нещо неангажиращо. Вино не върви, защото при всяко гостуване го носи. Билети за театър също не става.

# 522
Аааа, пиленца, някои за кухни си говорите....питайте батко си Simple Smile , че от месец и половина съм на вълна уреди, шкафове и шкафчета, чекмеджета и чекмедженцецецета, вагонетки, пдч, мдф, плотове, лакобел, цветове, механизми и прочие кухненски елементи ...щото сменяме кухнята, барабар с всички уреди. Но краят му се вижда, в началото на септември ще е монтажа на всичко. То при нас стана малко като оная приказка за копчето и балтона...когато 2009 се нанасяхме в токущо построения блок и закупен апартамент, бяхме поизтръскали джобовете и кухнята я направихме по-бюджетна, пдч изцяло, като честно казано на мен и досега си ми е Ок, здрава е, не е мръднала нити една вратичка или плоскост, нищо разлепено, раздуто и т.н., пренесохме си и старите уреди (които към онзи момент си бяха всъщност нови). През годините съпругата почна да помрънква полека, че не й харесвала тази кухня (нали ти си избра цветовете, бре жена!), че иска да я сменяме, но аз бях твърд и непоколебим - докато не се разпадне, не сменяме нищо Smile  Тази пролет печката поетапно почна да сдава багажа и оттам тръгна рабоТАТА - съпругата лееекинко почна да ме кове, че видиш ли като ще сменяме печката, дай да сменим и кухнята...та копчето и балтона нали. Мир да има и разбирателство, съгласих се. Покрай новата кухня и печка, дай и всичко останали уреди да са нови разбираш ли, нали като ще е гарга, да е рошава...въобще тия поговорки, който ги е измислил, през месец кухня да сменя дано . Е, покрай новата кухня и аз си извоювах някои благинки, така де, за спорта да не съм капо я Simple Smile Simple Smile Simple Smile .
Поради причина, че жена ми не е техническа натура, а по скоро "я, виж колко е хубаво", категорично й заявих, че аз ще избирам уредите, тя да си гледа шкафовете. То и аз съм парче готвач-любител, така че съм наясно каква фурна ми е необходима и какви котолони...ама много се радвам на бъдещия ни нов черен хладилник, аууу...

Та, мога ферман да напиша и безплатен консултант да бъда (срещу скромна почерпка от панирани маслини с бира) на тема проучване на уреди, функции и марки, проект на кухня и прочие такива.

Подсказка: нещо, което ми свърши много добра работа - в сайта на Икеа има програма за проектиране на кухни, където можете с много голяма точност да проектирате това, което искате... и после е лесно.

Кухнята ще ни я прави човека, който ни направи и спалнята, която мога да твърдя, че е много добра.

Последна редакция: вт, 18 авг 2020, 15:25 от Ceco1

# 523
  • В средата на времето
За личен повод ли е подаръкът? Хубав колан?

" докато не се разпадне, не сменяме нищо "

Цецо, много сте усмихващи мъжовете като започнете така хайдушката и накрая вместо само копче имаме и цял балтон. Joy Wink

Последна редакция: вт, 18 авг 2020, 15:33 от Izida

# 524
  • София
Или готин портфейл?

Общи условия

Активация на акаунт