ДЕВЕТОКЛАСНИКЪТ е във владение на ваканционното настроение

• 33 745
  • 736
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Охо, я вижте заглавието на темата.

В Джъмбо дали са заредили тетрадки? Ще ми се да напазарувам пред лудницата. Макар че с ДО останаха доста от миналата година.

# 496
Да, това ще е навярно най-трудната година - и с оглед на учебен материал (в ИИЧЕ), и с оглед общото изпитание, което ни държи в мъртва хватка от м. март. Да си пожелаем въпреки обективните трудности, нещата да се случват леко при  децата и най-вече всички да сме здрави!

# 497
Ами, честити ни деветокласници! Наближава.. но какво.. мисля, че неизвестността ще е до последно. За съжаление и аз като Шарлот съм доста притеснена за тази учебна година! Дано учителите и децата съумеят да ни опровергаят и без да омаловажавам някои от предметите, се надявам поне по важните фокусът да не се губи и обучението да е максимално ефективно. Разбира се не трябва да подценяваме и социалният момент и здравето на децата!! Много ще е трудно, много.

Здраве, усмивки и светли дни на всички, които празнуваха последните дни!
АниК, успех!! Будни деца и разбрани родители желая!

# 498
  • В средата на времето
В първите две секудни се замислих кога съм се разписала в деветокласната тема, че получавам известия. Joy Спунк, Flowers Sunflower
Дано е успешна новата учебна година за всички!

# 499
  • София
А аз, която съм и 8 и 9, съвсем се оплетох....
Явно минавам 9ти и 10ти...., полуприсъствено Simple Smile
Моята щерка от днес е на интензивен френски във фр.институт. Прибра се много стресирана от езика, който е слушала 4 часа....

# 500
  • София
Спокойна, на кой курс я записа?

# 501
  • София
Спокойна, на кой курс я записа?
Е как, на интензивен Laughing
2 седмици, по 4 часа дневно. Но тя е чувала френски само като е ходила във Франция...

# 502
  • София

В Джъмбо дали са заредили тетрадки? Ще ми се да напазарувам пред лудницата. Макар че с ДО останаха доста от миналата година.

Заглавието ме стресирА и зарадва. Благодаря, Спунк!!! Flowers Hibiscus

В Джъмбо е пълно с тетрадки и помагала и в обедната почивка (12-14 ч Laughing) нямаше никакви хора.
Ама щерката рече, че си имала тетрадки от миналата година и не ще нови.

А какво стана със среща??? Нещо много се умълчахте. Joy

Последна редакция: пн, 17 авг 2020, 17:42 от Fair Lady

# 503
  • София
Някой беше препоръчал книжка по английски език ниво B1, около 150 странички трябва да е ?
Не е за моят син, той не пипна нищичко да прочете Confused

# 504
  • София
Не е моя заслугата за заглавието. Модератор ни го е сменил.

buni, Mrs.Jan беше пускала линкове преди време. Ако не ги откриеш, утре ще пусна сайтовете, от които тегля обикновено, а в следващата тема ще ги добавя в първия пост.

# 505
  • София
За книги на английски
По нива https://english-e-reader.net/
В  https://www.rulit.me/books/en/1/date има на различни езици
От литературния подфорум съм чела, че си свалят от https://www.ebookhunter.net/ и https://forum.mobilism.org/viewforum.php?f=106&sid=2431d4a31 … b8a4d961d11389e80 (с регистрация)
Във http://flibusta.is/ без регистрация са само на руски, с регистрация има на български и вероятно ще има и на английски, но не помня как съм се регистрирала, за да проверя.

# 506
  • София
Да са живи и здрави всички, на които им изпуснах празниците.
За адашката и Nst се сещам, но и всички именици и други рожденици. Само хубави неща да ви се случват.

Ние се прибираме към София. В понеделник да ви кажа се пътува доста по-спокойно от неделя.. но този път поостанахме повече при децата , че синчето стана на 11.
Отпуската е планирана за от края на август.

Вкъщи въртя организации по ремонт. След като ни боядисаха  холокухнята ни дойде мъдрата идея до изциклим паркета. И сега мъдрувам какъв лак да туря? Досега беше гланц или както там се води.. а сега се чудя за матов.
Ако имате впечатления, особено в плюс и минус, ще съм благодарна да споделите.

Много ще ми е приятно да ви видя, но уикендите ми е невъзможно.
Надявам се, че и вие и децата сте здрави, и че имате чудесно лято.

# 507
Сънчо, има и среден вариант - сатен, поне в лаковете за дърво. Сигурно и за паркет има.

# 508

Има почти всичко, без подвързии (в четвъртък ходих, може вече и да има). Но ДЕВЕТОкласниците от подвръзии не се интересуват, така или иначе Simple Smile

# 509
  • София
Озадачихте ме посред нощ...кога съм се разписала в деветокласната тема!
Ами явно съм...вече си имаме деветокласници.
Днес слушах новините.Нямало вариант на настощия етап родителите да избират формата на обучение на децата им,присъствена или дистанционна.Единствено децата с доказани хронични заболявания щели да имат избор.
Честито на всички рожденици и именици,които съм пропуснала!
От здраве и късмет да не се отърват! Flowers Four Leaf Clover
Честито и на аниК за новата работа!По вода да ти върви!
Щерката иска и тя да ходи до Джъмбо.Предпочитам да го направи през август,дори тези дни за да няма много хора.
Тя се е отдала на тотален релакс,а ми се искаше някоя книжка от списъка да беше отметнала или чуждоезична.Ама нищо де,има цял месец.Има все още надежда,
За лакове за паркет не  мога да помогна.
На мен пък ми е дошла “мъдрата” идея да сменяме кухнята догодина.От много фактори зависи дали ще се осъществи,но ако някой може да препоръча фирма за изработка на кухня по поръчка ще съм благодарна.
Лека Ви нощ!

Общи условия

Активация на акаунт