ДЕВЕТОКЛАСНИКЪТ е във владение на ваканционното настроение

• 33 270
  • 736
  •   1
Отговори
# 675
  • София
И мен ме притеснява факта,че симптомите на сезонния грип съвпадат с тези на коронавируса.Никога не сме слагали противогрипни ваксини.
Иначе си мисля,че присъственото обучение  ще трае месец-два и ще минат на ДО.Схемата е разработена,а и училищата ще пестят от отопление.

Последна редакция: ср, 26 авг 2020, 17:37 от Ali97

# 676
  • София
Buni, дали като каза ИСУЛ нямаш предвид точно това лечебно заведение, но на моя колежка мъжо и е хематолог, та той е препоръчал Детска хематологична болница в София (някъде до/зад ИСУЛ). Според него там били много добри докторите, профилирани в различните специфики по хематологични болести.
Питах още един приятел (имунолог), обеща да провери, но е по Гърция и не знам кога ще успее.

Хаха, Али, на Гуглето излиза Райна Кичеец - с две "е"-та, има я като автор на учебници по информатика. Може би тя ти е преподавала.

Марти, нямам идея. Може да питаш в школата.

anik, много сладък аватар.

sanaka, напълно те разбирам. Една нощ на морето синковец се събужда с някаква странна кашлица, пипам го - топъл е, мъжо ми вика - прибираме го, половината нощ умувах какво да направим като се приберем, че след седмица му беше РД-то .. и като знам как се шашка нашето джипи. Викам си - край, директно ще ни метне на РЗИ, а те сигурно директно ще ни карантинират.., без изследвания (съдейки по чужди разкази), та взех да изчислявам къде да го водя за тест, па какво, как, кошмар. На сутринта никаква кашлица, температурата беше 37.7, после си спадна сама и вечерта му нямаше абсолютно нищо. Добре, че не го прибрахме.

Противогрипни ваксини никога не съм слагала, да си призная не съм и мислила по въпроса, сега не знам, те септември се слагаха, нали?

# 677
Ние ги слагаме края на октомври/началото на ноември.

# 678
Привет!
Аз пак да питам за срещата. Нали остава петък и къде последно ще се видим?

# 679

Противогрипни ваксини никога не съм слагала, да си призная не съм и мислила по въпроса, сега не знам, те септември се слагаха, нали?
Да, септември. Имунитет се формира след 10-ия до 30-ия ден. Цели се имунизацията да изпревари грипния сезон, а и да се избегне наслагване действието от ваксината с това от друг вирус.

А може ли да питаш имунолога дали е добре или точно обратното да се вземат добавки, подсилващи имунитета /не правя разлика между имуностимулатор, имуномодулатор.../. Първите публикации след обявяване на пандемията ни убеждаваха, че е добре да приемаме вит. Д, цинк, селен, вит. С, черен бъз и т.н. След това установиха ефекта на цитокиновата буря и сгъстяването на кръвта. Излязоха публикации - сакън - не въздействайте на имунната система, а вит. С има съдосвиващо действие и е предпоставка за тромбози. Объркана съм. Моето /хлапе/ е от породата, която се мръщи на носителите на естествени витамини. Някой друг домат, краставица в таратор и малко диня. Другите плодове и зеленчуци са под анатема. Насред лято, в изобилието на плодовете, му взех Саностол. Сега се чудя дали да давам нещо друго. Кутия с ампули вит. С стои неотворена.

# 680
И аз да кажа по въпроса с имуностимулаторите - ние никога не сме взимали и никога не сме се ваксинирали против грип.
Винаги сме наблягали на чистия въздух, много време прекарано, извън града и колкото се може по-здравословна храна, като аз плодове не ям и като цяло не ядем вкъщи...
Според мен всички такива инвазивни практики разбъркват организма и затова не употребяваме... не знам, по принцип не се разболяваме често, може би ако боледувахме друга песен щях да пея... но сме хора, които досега са си карали без противогрипна и сега заради Ковид няма да променяме тази практика.
Относно предстоящия сезон - мисля да бъдем просто по-внимателни и вместо да ходя на работа с хрема да речем, ще си оставаме вкъщи за наблюдение... Вие как ще процедирате - да речем боли ви гърло ... - оставате вкъщи ли? Ние хубаво сме с частен бизнес и можем да си го позволим, ама то за всяко гърло болничен ли ще дават... може би работодателите ще бъдат гъвкави за хоум офис при неразположение... струва ми се най-логично...

# 681
  • София
Привет!
Аз около 18ч ще съм при входа на метрото на Патриарха и Витошка, в градинката. Като видим колко сме, ще решим къде да отидем.
Освен ако някой не определи среща другаде.

Споделям мнението на Naneto, че няма безвредни добавки, но и ние не сме от болнавите. Спазваме принципа "Една ябълка на ден, държи доктора далеч от мен."
Към нейните съвети ще добавя и достатъчно сън.

# 682
Да, чудесна идея, Спунк. В 18 часа там и ще се ориентираме къде да отидем .Two Hearts
Ние никоге не сме се ваксинирали, единствено големия син от време на време минава някакви леки настинки, но той грам не се пази. Тази година единствено за майка ми съм се размислила да я ваксинираме.

# 683
  • Sofia
Подкрепям Спунк - и за срещата, и за добавките (и съня) Hands Plus1 Здравословно хранене (, доколкото можем), редовен и здрав сън, позитивни мисли Grin Ваксини слагаме само задължителните. Влача едно главоболие цяла седмица след онзи гърлобол, обаче няма да му се дам Laughing
И аз чух от познати за размотаване след PCR тестове - първо отрицателен, после се обадили, че положителен, после 45 дни не излезли два поредни отрицателни, за да ги освободят от карантината... а всичко минало с някакво леко неразположение и тия 45 дни си стояли здрави в къщи. Направо не знам как ще реагираме.

# 684
  • София
Привет!
Аз около 18ч ще съм при входа на метрото на Патриарха и Витошка, в градинката. Като видим колко сме, ще решим къде да отидем.
Освен ако някой не определи среща другаде.
Към нейните съвети ще добавя и достатъчно сън.

Аз съм ОК с петък, 18 ч. Ще дойда при Спунк и ще чакам и другите Sunglasses

За противогрипна ваксина се замислям за пръв път в живота си.
А и сега ме стресирАхте с минералите. От април давам цинк, селен и вит. Д. Не е излизала повече от 3 пъти от вкъщи. Ако трябва да ги спирам, сега е момента да ме навикате.... Scream

Може ли малко помощ от правещите ремонти (Ceco1, jd и други запознати). Харесах си една фурна с плот. Да речете дали ви се струва добра. Не съм купувала такива неща повече от 10 години и се чувствам неуверена.

Печката на Fair lady?

Последна редакция: ср, 26 авг 2020, 15:49 от Fair Lady

# 685
Fair Lady, на четене "звучи" прекрасно избраната фурна.
Обаче защо ми се върти нещо за пръскащи се стъкла на фурни Горене...
 Ползвала съм стар модел Горене (преди 15 години) и бях много доволна.
Ще се пробвам да се измъкна и да се появя на срещата в петък (стискайте ми палци).

# 686
  • София
За закъснелите ще напишем къде сме седнали.

# 687
Fair Lady, правилно ли разбрах, че наборката не е излизала повече от 3 пъти от април? Това ми се струва направо невъзможно, пубертета ли я тресе или заради вируса?
Иначе относно витамините, специално пишеше да не се взимат, не помня защо , но ми направи впечатление, че най-естественото нещо , което бих взела всъщност може да навреди...

# 688
  • София
Момичета, ще мога ли и аз да се присъединя? Мисля, че ще имам възможност.

# 689
  • София
Момичета, ще мога ли и аз да се присъединя? Мисля, че ще имам възможност.
Надявам се това да е риторичен въпрос!
Много бих се радвала да се запознаем на живо Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт