ДЕВЕТОКЛАСНИКЪТ е във владение на ваканционното настроение

• 33 280
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
Безусловно точно. Опитвала съм се да променя "разписанието" заради пътуване. Не - 25 дни отсечени. Затова не знам кое е нормално и кое не. И нямам спомен постепенно, във ввремето, да е постигната точността. Така беше от юношеските години.

Санака, благодаря за отговора. Поне такъв дерт да нямам. Да си се фиксирам в темите за присъствено/ДО. При нас сме три рискови поколения в  неголям апартамент /когато годините на майка нарастнаха, се върнахме при нея, за да се предотвратяват бели/. Не ни е по-удобно /преди скачах минимум по веднъж дневно до нея/. Сега неудобството е за всички.

# 661
  • София
ММ е рисков - високо кръвно, астма /макар и от много години да не се е проявявала/... Обаче е доктор, среща се с много хора всеки ден, аз също се срещам с хора. Предприемаме разумни мерки, но няма как да се изолираме и да елиминираме изцяло рисковете. И общо взето сме се върнали към сравнително нормален начин на живот, с повече предпазливост и известни ограничения. Големите деца са ... големи, разумни, обаче с малкия нещата са неспасяеми. Усвоили сме редовното миене, навиците са утвърдени, отработени - прибира се, топи обувките в дезинфектант /за операционни Laughing /, събува се, веднага отива да си измие ръцете, търка между пръстите, мие се преди и след ядене, абе - отличник. Обаче миналата седмица бяхме на гости на приятели в Балчик - разхождаме се по Дамбата, играе с децата, кара тротинетка. Сядаме на масата в ресторант иии... вади шините с ръка, след което се сеща, че не се е измил /щото нали сме изградили навици/, напъхва обратно шините в устата и хуква да се мие. Joy Всичко това се случва светкавично, преди да успея да реагирам. И сега съм в голяма дилема: дали да го пускам в училище с шини, при което има голяма вероятност случката от Балчик да се повтаря през ден, или да го пускам без шини, при което пък има голяма вероятност да се върне към изгризването на един молив и половин химикалка дневно, което бе преустановено, след като сложи шините. Smirk Единственото работещо решение, което съм измислила до момента, е да го пускам без шини, като обработя всички моливи и химикалки със сярна киселина. Joy

# 662
Пропусна името на ресторанта за феновете на Дамбата. Joy

# 663
  • София
Купи на детето бонони.

# 664
  • София
Веднага, Дидева! Преди беше Корона, но тези, които го държаха дълги години, са се преместили малко по-нататък и вече се наричат БМ /Короната са го взели собствениците на Сол и пипер и е станало... Smirk /

# 665
Сядаме на масата в ресторант иии... вади шините с ръка, след което се сеща, че не се е измил /щото нали сме изградили навици/, напъхва обратно шините в устата и хуква да се мие.
Ето това обсъждаме и ние с с дребния от седмица, как ще се случва миенето на ръцете и шините преди и след хранене...А е важно да е  тях. Някой ако е открил работещ вариант да пише.

# 666
Ние шини не носим, но ползваме назъбници за контактните спортове. Носим си ги в кутийка с хубаво прилепващ капак. Така се прибира лесно в раницата/сака и остава чист.

# 667
  • Sofia
Дребните трудно ще спазват хигиена с шините. Ако ситуацията позволява, май по-добре да не ги носят в училище.

С който не съм заговорила тия дни, той не ми е споделил, че е изкарал вируса с гърло и хрема. Не ми се мисли зимата какво ще бъде. От друга страна аз лично изобщо не искам да сме дистанционно Relaxed

Последна редакция: вт, 25 авг 2020, 08:45 от aniK

# 668
  • София
Кутийка за шините и ние имаме. Въпросът е какво се случва докато стигнат до кутийката. Laughing

Появата на сезонните грипове и мен ме притеснява. Не заради самия грип - по принцип веднъж на 5 години се случва някой от семейството да хване сезонен грип и го кара леко - а заради невъзможността да разграничиш какво точно си хванал. Голямата дъщеря има РД тези дни, в петък сутринта се обади, че я боли гърлото. В нормална ситуация, никой нямаше да му обърне особено внимание, но сега ММ веднага я прати за PCR, защото в момента е безотговорно да поканиш 20 човека след няколко дни, при наличие на болестни симптоми днес, колкото и дребни да са те. Докато стигне до лабораторията, гърлото вече не я болеше /и никакви други симтоми не се появиха/, но го направи, ей така, за всеки случай. И сега, като започне сезонът на болестите... Безумно е да търчиш до лабораторията при всяко неразположение и да хвърляш по едни 100 лв, да се изолираш при всяка хрема. Може би тази година за първи път ще си сложим противогрипни ваксини /досега никога не сме го правили/.

# 669
Слагам редовно противогрипна ваксина. Знаеш колко обилно ослюнчени документи се дават - особено от възрастните ти колеги Simple Smile. Смятам, че благодарение на ваксината грипът ме подминава, а мъже - канари, с които работя съвместно, карат инфекции през 2 седмици. Полезна е и пневмококовата ваксина - прави я Субев в "Поликлиниката".

# 670
  • София
И аз не съм слагала нито на мен, нито на детето. Мисля тази година да направим сефтето, точно по тази причина. Няма как да различиш какво си лепнал. Отделно от това, досега беше лесно, ЛЛ даваха болнични за ОВИ. Сега не се знае как ще се случва преглед и при какви условия ще дават болничен. Имат някакви ограничения, които не са широко оповестени...

# 671
Преди няколко години мъжа ми и баща ми лежаха с тежка пневмония след свински грип по 10 дни в болница, оттогава слагаме противогрипни ваксини всяка зима, родителите ни също - никой не се е разболявал, децата разбира се карат по нещо зимата, минава леко, тази есен пак ще си сложим всички.

# 672
  • София
Дъщеря ми все още има някаква трета сливица и редовно я наболва гърлото през зимния сезон. Леко, обикновено разминава с определен вид бонбонки, но какво правим сега? Ходи ли си на училище с гърлобола или тича за бележка? А в колежа, как се отучват тези отсъствия... Или сее неизвестна зараза без да мисли за другите? А ние у дома гадаем какво ѝ е.

Аз съм почти сигурна, че ще стигнем до ДО, след месец-два присъствено. Не ми е приятно, ама в обществото ни има такава съпротива срещу всякакви мерки съпътстващи присъственото обучение, че е логично да се случи така. От министерството ще си измият ръцете и хем вълкът ще е сит (стартирахме присъствено, без задушаващи маски, без изсушаващи кожата дезинфектанти), хем агнето ще е цяло (вижте грижим се за здравето на деца и учители), хем това вече е отиграно, демек можем го. Пък колко е ефективно на кой му дреме.

# 673
Въобще не се надявам на два месеца, ако изкарат месец - пак добре.
 Ние също мислим да си сложим противогрипни ваксини тази година - никога не сме го правили досега.  
За училището ми е много криво - в нашето има безброй пътувания, които до едно отпаднаха, от хора също пропуснаха всички фестивали и планирани концерти, кръжоци, клубове - нищо! Жал ми е за децата, нямаха време да се порадват на новите училища.
Допълвам - англичаните затварят вече.
https://www.novini.london/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B0/5 … D0%B0%D1%85%D0%B0

Последна редакция: вт, 25 авг 2020, 19:34 от silver pearl

# 674
  • София
Същото коментираме и в седмокласната тема за обучението през идващата година.
Моят племенник живее в Берлин и каза, че в Германия започват да затварят училища. За момента са единични случаи, но предвид броя на заразените, нищо чудно да затворят всички и отново да преминат на ДО.
Както знаем нашите управници гледат как е положението в Западна европа и най - вече в Германия и като нищо децата ще изкарат около месец, а може и по  - малко присъствено и хайде ДО за не определен период от време ☹.

Общи условия

Активация на акаунт