ДЕВЕТОКЛАСНИКЪТ е във владение на ваканционното настроение

• 33 282
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
Buni, аз преди време ти писах, че бих могла да препоръчам специалист, вярно не точно детски хематолог, но човек с невероятни познания и всеобхватно мислене в няколко медицински специалности, които имат много допирни точки и имащи отношение и към вашия случай. За съжаление този лекар в момента не работи клинична медицина. Дано в близко бъдеще отново да има шанс и условия да се завърне към нея!
Колкото до детски хематолог, много трудно, да не кажа невъзможно ще намериш такъв, който да има достатъчно опит и да не работи в ИСУЛ. Евентуално, ако някой от работещите там ходи да работи и в някое друго ДКЦ. Проф Добри Константинов наследи проф. Бобев като началник на Клиниката. От работещите там с доста дългогодишен опит са д-р Бъчваров, д-р Юрукова и д-р Аврамова.
Добър съвет ти е дала Шарлот за консултацията по документи, така може да започнете, но за да се отхвърлят притеснения са необходими по-високоспециализирани изследвания, които се правят на малко места. В Дървеница не работят с деца и там е доста стресиращо място. Там евентуално, може да се изпратят проби за част от тези изследвания.
От сърце желая бързо и благополучно разрешаване на казуса Green Heart

Последна редакция: пн, 24 авг 2020, 11:07 от 6tiplio

# 646
  • София
Мила buni, успех желая. Heart Бързо да се разсеят всички притеснения, защото знам, че няма нищо по-тежко от това да се тревожиш за здравето на детето си.
Аник, гърлоболът е наистина ужасен. Около 2дни имах чувството, че някой ми реже гърлото с бръснарско ножче.
За среща не мога да се вредя, защото всички уикенди са плътно запълнени до средата на септември.
Ние тази седмица с мъжа ми сме без деца. Не ми се е случвало от много време и даже ми е странно тихо и леко депресарско.

Последна редакция: пн, 24 авг 2020, 20:29 от jenap

# 647
  • Sofia
buni, Revolving Hearts стискам палци бързо да се освободиш от притесненията и да са напразни! Hands Pray

# 648
  • София
Не съм ви чела, само за Бъни видях - пожелавам всичко да е наред, имам кой да питам, ако ми препоръчат ще пиша.

Иначе влязох да напиша за учителката по немски в Престиж. 

Леля ми за преподавател по немски, каза Райна Кичец, от много години преподава в школата, препоръчва я.

# 649
  • София
buni, дано всичко бъде наред и скоро да се похвалиш с добри резултати 🤞
Сънчо, благодаря за учителката по немски💐. Тя освен на групи преподава ли на индивидуални ученици?
Ако и тази година не се получат нещата в Гьоте, ще го местим, въпреки неговото желание там да учи.

# 650
На мен лекар ми беше препоръчал д-р Васил Хрисчев, който работи в Хематологията в Дървеница, предполагам още е там.
buni , стискам палци всичко да се нареди с детето.
Моята щерка пък с проблем с нередовна менструация, някои с подобен проблем при девойка и как сте го решили?

# 651
Elea Lea аз бях така навремето, първите няколко години след като ми дойде. Постепенно се нормализира. Иначе може Гератимин от 12-тия ден след цикъл за 10 дни по една капсула сутрин на гладно, 3 месеца.

# 652
  • София
Аз бих се консултирала с гинеколог.

# 653
  • София
Аз бих се консултирала с гинеколог.
+ 1

# 654
Санака тревожноли е? При моята също не е редовен цикълът. Под редовен разбирам - предзнание до ден. При нея варира от 27 до към 40 дни интервал.  ЛЛ смята, че с времето ще се регулира. Успокоявам се с живота на няколко приятелки, при които се случваше отсъствие с месеци. Всички те имат деца, без асистирана репродукция. А гинеколог или ендокринолог?

# 655
Аз се консултирах с двама , едни от най- добрите в София. Изследвахме хормони на трети ден от М., но всичко е в норма. Препоръчаха ми Дуфастон и Инофолик за 4 месеца. Обаче не ми се иска да пие Дуфастон на тази възраст.
Затова питам някакво алтернативно решение дали има? От два месеца и варя отвара от стар лук, но все още резултат няма.  При нея прескача през месец и не ми се вижда нормално да е така.
П.П. - Тя е вегетарианка от доста време и не знам но може ли и това да е причината?

Последна редакция: пн, 24 авг 2020, 22:28 от Elea Lea

# 656
  • София
Санака тревожноли е? При моята също не е редовен цикълът. Под редовен разбирам - предзнание до ден. При нея варира от 27 до към 40 дни интервал.  ЛЛ смята, че с времето ще се регулира. Успокоявам се с живота на няколко приятелки, при които се случваше отсъствие с месеци. Всички те имат деца, без асистирана репродукция. А гинеколог или ендокринолог?
Най-добре ендокринен гинеколог /ендокринологът не може да й види яйчниците/. Simple Smile Вариращи интервали 27-40 дни не е тревожно. Не че пропускането на месеци е свърх тревожно, но за мен е необходима консултация /преглед и хормони евентуално/, най-малкото, за да се изключат разни вероятности /поликистозата е все по-често срещана/.

# 657
  • София
Като прочетох за препоръчаната от Сънчо учителка по немски се сетих,че имах учителка със същото име.Но определено не беше по немски,защото не съм го учила.По спомени беше по нещо свързано с компютри,ама в училище ли,в университета ли,кой да ми каже.Просто помня специфичното име.
Бъни стиснати палци и от мен!Дано притесненията ти са напразни!

Последна редакция: вт, 25 авг 2020, 08:09 от Ali97

# 658
Бъни, дано са напразни тревогите!
 Elea Lea, вегетарианството надали има нещо общо, освен ако не е съпроводено с поднормено тегло.

# 659
  • София
Аз се консултирах с двама , едни от най- добрите в София. Изследвахме хормони на трети ден от М., но всичко е в норма. Препоръчаха ми Дуфастон и Инофолик за 4 месеца. Обаче не ми се иска да пие Дуфастон на тази възраст.
Затова питам някакво алтернативно решение дали има? От два месеца и варя отвара от стар лук, но все още резултат няма.  При нея прескача през месец и не ми се вижда нормално да е така.
П.П. - Тя е вегетарианка от доста време и не знам но може ли и това да е причината?
Ако яде яйца, достатъчно млечни продукти, едва ли това е причината. Нали не е веган?
А кистички на яйчниците установени ли са? Сигурно - след като са изписали Дуфастон. /При по-леки случаи на поликистоза, може и да няма промяна в хормоните. Голямата ми дъщеря е така - хормоните са наред, но от време на време се появяват кистички, мензисът не идва, пие лекарства за известно време и нещата се регулират за дълги периоди./. Няма нищо страшно в Дуфастона /или другите подобни/, не знам защо хората толкова се плашат от тях. Неприятното на поликистозата е, че има лошия навик да рецидивира. Първата бременност обикновено решава окончателно проблема. Simple Smile Но при по-тежки случаи, бременност няма как да се получи без лечение, защото няма овулация /това съвсем не означава асистирана репродукция/. Има и неприятни странични ефекти - окосмяване, напълняване, омазняване, пъпки...
Али, вариращите интервали 22-29 дни не са повод за притеснение. На кой му идва точно на 28-мия ден всеки път? Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт