Седмокласници 2020/2021

• 31 953
  • 742
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Mrs. Jones , кой продукт ползвате - за измиване ли, лосион, мицеларна вода, крем, серум...?

Почистващ измиващ гел (синьо зелено шише) , а след него реновиращ крем(бяла тубичка). Ако искаш ше ти ги снимам и пратя лично

# 616
marini , много благодаря!
Mrs. Jone , благодаря и на теб! Вероятно за същите продукти става въпрос.
Ще купя и аз за моите момчета.

# 617
ПЕТИЦИЯ ЗА ПРИСЪСТВЕНО ОБУЧЕНИЕ НА УЧЕНИЦИ И СТУДЕНТИ В УЧЕБНАТА 2020/2021

https://www.peticiq.com/normal_school_year?fbclid=IwAR1ztxKsQq7n … LhfCJ8eiYQFDDDd8Y

# 618
  • София
Подписах петицията.
Има много истини в написаното. Дано да се осъзнаят хората, от които зависи решението.

# 619
На мен пък не ми хареса. Изглежда така сякаш детето ми е седяло по десет часа пред екран, което не се случи в нашия вариант на ДО. Продължавам да смятам че на родителите, които активно са срещу не присъствено обучение децата им играят седят пред гаджети прекарвайки часове в фв, инстаграм , тикток, игри, видеа, влогове, блогове, филми, анимета и пр...
 Но (!) това е съвсем друго нещо, защото е за почивка и не ограничава в социалното общуване , нито поставя, детето в рискова ситуация. Хайде моля ви се. Няма нужда да се държите като ощипани моми...

# 620
Изобщо дори не смятам да я отварям.
Другата петиция е за правото на ИЗБОР между ДО и присъствено.
Просто е абсурдно да принуждават родителите да поставят децата си в риск и да няма право на избор.
Вижте как в Канада са решили проблема. Още юни е изпратена анкета какво обучение избират. Учителите също могат да избират как да преподават. Тези, които искат да останат вкъщи, ще преподават ДО на децата, които няма да учат присъствено.
https://expatbgmum.com/2020/08/13/обратно-на-училище-по-време-на … 4l1slSoeFahlTg8t0

# 621
  • София
Прекарването на повече време пред екрана е най-малкият проблем. Присъственото обучение има много повече предимства от ДО, които бяха изтъкнати многократно не само в тази тема. Най-важното за мен е, че пряката комуникация със съучениците и учителите, връщането поне отчасти към обичайния начин на живот, характерен за училищната субгрупа, ще има положителен ефект върху психическото състояние на децата. Те очакват с нетърпение завръщането си в клас.
И аз се притеснявам изключително много, но това не означава, че ще стоим вкъщи "с каски под душа".
Понеже чета и останалите теми в този форум, в които се обсъжда този проблем, прави впечатление, че "предпазливите" се опитват твърде агресивно да наложат мнението си над останалите родители. Всеки има глава на раменете си и знае какви са предимствата и недостатъците и на присъственото обучение, и на дистанционното такова.
Въпросът е, че трябва да се намери вариант, който максимално се доближава до предишната нормалност, но в същото време са взети достатъчно мерки за безопасност. И е по-добре да се търсят и предлагат решения на проблемите, отколкото да се мрънка непрекъснато, че всички ще измрем. Полза от това няма.

# 622
Нека не превръщаме темата в "арена за битки".Всички имаме различен житейски опит, който води до едни или други притеснения. Сигурна съм само в едно, че всеки от нас мисли и иска най-доброто за децата си.

# 623
  • На морето!
Тази сутрин се събудих с желанието да изтормозя детето. Запретнах ръкави в залп от писъци и бързо разколебан опит за бунт, му връчих ПИ по БЕЛ на Междучасие. В крайна сметка го направи за едни 40мин. първа част и около 10мин. преразказа и с бойкот на 2-3 въпроса, изкара печалните 40т.
Утре ще му дам и математика, да видим там колко е зле положението.
Дано поне му подейства като леден душ, както го усетих и аз този резултат. Не изглеждаше трогнат, но поне опита да се оправдае, че не е преговарял нищо цяло лято.

# 624
Тази петиция за Присъственото обучение също няма да я отворя!  Аз твърдо вярвам, че всеки родител и всяко семейство трябва да избират ! Защо някой ще налага своето виждане над това на другите!? Има много деца и родители в рискови групи. Кой ще поеме отговорност, ако стане нещо? Нека всеки има възможност да прецени рисковете, изхождайки от своята позиция. Нека бъдем толерантни един към друг и да уважаваме избора на другия! Ако някой споделя моята позиция и е ЗА правото на избор може да  ми пише на лични.

# 625
  • София
Принципно винаги съм за правото на избор. Но в случая - как ще стане това на практика - едни ще са ДО, други присъствено. Как ще се организира процеса, как ще се мултиплицират учителите, как ще става изпитването и равнопоставеността на децата в този случай (защото, ще ме извините, но знам много случаи за помощ от родители/баби/дядовци по време на тестове).

Някак си тези подробности не ги знам, не виждам да се дискутират, както и чисто хигиенните мерки, които по принцип трябва да се вземат в училищата, почвайки от ремонт на тоалетните помещения. Как ще се тестват и карантинират учителите и децата? В някои държави от ЕС чета, че ще тестват безплатно учителите през няколко седмици. При нас май няма пари за това (естествено, то за други неща има пари, ама точно за това), какво остава за децата. Че те и учителите са в една неголяма учителска стая всички заедно.

Иначе, аз също се притеснявам за децата си, въпреки че съм за присъствено обучение. И естествено бих се радвала да поразредят децата в клас.

# 626

Иначе, аз също се притеснявам за децата си, въпреки че съм за присъствено обучение. И естествено бих се радвала да поразредят децата в клас.

Накара ме да се замисля...Аз също съм за присъствено обучение - категорично! Но и аз бих се радвала на по-добра хигиена, чисти тоалетни ( за да не ги е гнус децата най-малко да влязат в тях Simple Smile), бих се радвала и на по-малко деца в клас ( за да има дисциплина и да се обръща по-добро внимание на всяко)...Не ми е нужен корона вирус за да искам всичко това Simple Smile

В нашата държава, когато се даде право на избор на всеки, настава голяма анархия, за съжаление...Отделно, че не са подготвени, нямат условия да организират присъствено и ДО едновременно. Принципно съм съгласна, че е добре всеки да реши как да постъпи в ситуацията, но освен организацията, кой ще следи за злоупотреби?

На мен ДО ще ми е от полза за да подготвя и малкия за НВО, защото на училището не разчитам за това...но мисля, че само мат и БЕЛ не са достатъчни, а ДО беше пълна скръб с големи претенции Simple Smile Ако ми дадат заплатите на учителите, които се наложи да замествам 4 месеца, може и да съм за ДО Simple Smile
От друга страна големия в ново училище и нов език - ДО - В никакъв случай!

От вируса ме е страх, както ме е страх и от всички други болести, злополуки и какво ли не...Но отказвам да се поддавам на паника и да се барикадирам в къщи!

Последна редакция: нд, 16 авг 2020, 18:24 от MollyBy

# 627
Ако се даде възможност за ДО по избор, децата в клас ще се разредят.
От моите познати учители повечето искат ДО, защото се притесняват. Може да реорганизират класовете и тези учители да преподават ДО, а останалите присъствено.
А за злоупотреби и преписване аз лично не се притеснявам. И присъствено има деца, които преписват. Има училища, в които оценките се изкарват по-лесно. Така че няма да е нищо кой знае колко по-различно. Дипломата за 7ми клас е с минимално значение освен БЕЛ и математика, а там трябва да се учи за знания, така че преписването там не е от голяма полза за практикуващите го.

# 628
Е как няма да са повчето учители "за" ДО, като повечето не се затормозиха изобщо с това начинание. Пускат клипче на урока, взето от Нета и са готови. Не говоря за всички, някои се стараеха, но контакта очи в очи е съвсем друга работа

# 629
За дипломата- без значение за кое? Защото моите деца не ходят на училище САМО за да се справят добре на НВО...

И да, мен ме притесняват преписвачите. Не виждам справедливост в това един да се труди, друг да преписва или мама/баба да пише теста и накрая да завършат с еднакъв успех.

За учителите - предложението е добро, но с едно голямо НО...Преподаване ДО не е "прочетете урок №...и напишете стр....от тетрадката" Или пък "направете презентация на тема...."(непреподаден материал). Защото оставам с впечатление, че учителите видяха лесен начин за заплата без много труд (поне в нашето училище) и затова сега настояват за ДО.

Общи условия

Активация на акаунт