Седмокласници 2020/2021

• 32 026
  • 742
  •   1
Отговори
# 255
Оо, аз зима-лете съм на червено. ММ ми прави около 100 литра, стигат ми Blush
И аз искам да е минало всичко, но уви, тепърва предстои. Примири се детето, че ще учи лятото, всеки ден има по нещо. Един ден преразказ, един чете, един математика и така. Да не губи тренинг. Дано помогнат тези напъни, но доста високи са баловете тази година. Направо съм се стреснала.

# 256
  • София
Наборът в момента е отдаден на пълен релакс, но чете усилено задължителната литература. Хареса "До Чикаго и назад" и "Немили-недраги". Сега чете "Бай Ганьо" и не е очарован.

Американците също се вълнуват от физическото завръщане на техните деца в училище и търсят безопасни решения. Една статия по въпроса:
https://time.com/5870132/schools-coronavirus/?utm_source=faceboo … OBFxvuFk8dvIwQjvQ

Пропиването през следващата учебна година ни е в кърпа вързано Simple Smile. Моите предпочитания са към розето през лятото и червеното вино през зимата. В инфарктни ситуации прибягвам към коняк и уиски.

# 257
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
препоръчвам Тиквешко розе Wink

а шкафЪТ предлагам да преоборудваме в аптечка за бърза помощ.
не е трудно - лепваме един червен кръст отпред и вече сме спасителки, а не пияници.

# 258
Ха, кажи сега, че го има на бг пазара, че след един македонски обяд още март месец, безрезултатно го издирваме с една приятелка. / Извинявам се за отклонението/

# 259
  • София
Аз такъв сериозен подход към седмокласната тематика не съм виждала досега. Шапка ви свалям! Joy

# 260
  • София

Съгласявам се веднага с препоръката Simple Smile Тиквешкото вино е на почит у нас. Преди години пътувах често до Македония по работа, та редовно се снабдявахме с вино и с македонска лозова ракия от Тиквеш. Сега го виждам в една популярна българска верига за алкохол и цигари (за anitsa) : https://avanti-bg.com/?product=%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B2%D0%B5%D1 … %B7%D0%B5-3%D0%BB

# 261
  • Варна
Аз такъв сериозен подход към седмокласната тематика не съм виждала досега. Шапка ви свалям! Joy
През студентските ми години казвахме, че полят изпит е взет изпит. Та и ние тук сме така 😄😄😄

Ще потърся инфо сега за това розенце. Не съм го чувала.

# 262
Inanna, благодаря, това го пихме, но онуй в Македония беше на бутилка и друго идваше на небцето... Но като няма риба и такова розе ще мъчим.
За да съм по темата, "Бай Ганьо" вече мисля да го задам във филмов вариант с великия Калоянчев, че голям зор берем.

# 263
И вкъщи е голям зор с четенето. Принудих се и минах на вариант- да чете от христоматията само изучаваните откъси.
Както каза една майка /не помня от нашата тема ли беше или от седмокласната/-...."стига ми тая награда...." , да прочете поне задължителното, та и аз така:)

# 264
Мхм, почувствах се пълна аматьорка, а уж съм с дългогодишен стаж в седмокласната. Joy

# 265
  • София
Като почитател на розето, абсолютно се втрещих, че има такова от тикви. Joy
Ще ви чета, момичета!

# 266
Искам да ви споделя нещо - говорихме с мъжа ми преди няколко дена и стигнахме до извода , че много много няма са се втеляваме покрай матуритв. Все пак това е вид изпит и за съжаление могат да се случат много неща, които да изкривят цялата картина. И може да  се случи нещо неочаквано както в едната , така и в другата посока. Имам приятелка, на която синът й беше  среден към слаб ученик. На матурите изкара неочаквано добри бележки , учителите за завършване на годината му подариха по-високи оценки и влезе в гимназия, която всъщност беше много над нивото му. Няма да ви кажа как изкара осми клас. Едвам премина. Не го оставиха да повтаря - една хубава черта на ДО но беше едвам едвам , за съжаление така и ще продължава... Имам и едни други познати , където детето много лошо провали математиката на НВО и влезе не където искаше и не с език, който искаше. Детето обаче е умно, езикът макар и специфичен много му потръгна, паралелно ходи  на школа по английски ,т.е. животът му пак се развива,макар и не по начина по който са си представяли. Но в живота му има една, даже неочаквана насока и разни нови ъгли, които не го ограничават , а даже дообогатяват.

Майка ми много обича да цитира един еврейски виц - ако проблем  може да бъде решен с пари  - то това не е проблем.  Ако детето не влезе там ,където иска , винаги ще намерим начин да  компенсираме със  школа,курсове,индивидуални уроци. Никога не знаеш как ще се завърти живота. Навремето , дъщеря ми не се класира за лайстунг, беше една трагедия за нея ,много сълзи .... ама като реши за университет,  се оказа че тоз Гьоте сертификат на лайстунга хич не й трябва. Потрябва й друг сертификат,  за който с подготовката й помогна учителката по немски в училището й,  тъй като тя по случайност била в течение с организацията ,  рамката и изискванията. Не знаеш къде ще тежбпосрещне съдбата.

Да сме живи и здрави с мъжа ми,ако нещо не стане както трябва,  винаги ще може да се компенсира. Детето ще се готви, ама без късане на нерви. Тезз нерви ще му трябват за още много по-важни неща нататък в живота . Същото важи и за нас като родители.

Последна редакция: чт, 23 юли 2020, 23:36 от _re_ge

# 267
  • София
Току що свърши по канал 1 “Бай Ганьо във Виена”. Аз се бях нагласила да го гледаме, но моя заяви, че ако го гледа нямало после да прочете книгата, и смених набързо канала.

И за да сме по темата Wink наскоро попаднах на Оранжево вино, препоръчвам с две ръце.

# 268
  • Варна
Току що свърши по канал 1 “Бай Ганьо във Виена”. Аз се бях нагласила да го гледаме, но моя заяви, че ако го гледа нямало после да прочете книгата, и смених набързо канала.
И аз го засякох докато превъртах каналите. Съответно извиках сина ми да дойде да го гледаме, но чух само как се затваря вратата на стаята му 🤨 За сметка на това аз изгледах серията с интерес.

# 269
  • София
А ние го изгледахме заедно и на дъщеря ми й хареса доста, та ще има шанс тази книга да я прочете цялата. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт