Седмокласници 2020/2021

• 32 019
  • 742
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте, аз съм мама на бъдещ седмокласник.Ще се радвам да ме приемете във вашата група.

Добре дошла! Групичката става доста активна  Simple Smile

# 241
Здравейте, аз съм мама на бъдещ седмокласник.Ще се радвам да ме приемете във вашата група.

Добре дошла! Групичката става доста активна  Simple Smile

Благодаря Simple Smile

# 242
  • София
Мама Мони и Дидева, благодаря и аз за включването ви и за разбирането. Hug
И моят син е в отбора на мързеланковците. Наесен се надявам да се мобилизира.

# 243
  • София
Добре дошли на "новите" мами. Благодаря и аз на "ветераните" за помощта и подкрепата, която ни оказват. Постоянно чета седмокласната тема, съпреживях досегашните класирания с тях, все едно аз бях мама на седмокласник:blush:
Покрай терзанията ми за подготовката на баткото печеливши се оказаха малките - записах ги на курс по математика - не бяха доволни, защото имали тренировки точно този ден. Е, те тренират 4 пъти в седмицата, а събота и неделя са по турнири или отново тренират, няма да изгубят много

# 244
  • София
Момичета, вчера взех на госпожицата едно помагало, която една майка сподели тук. Тя е по новата програма и обхваща материала 5-7 клас, но това което ни изненада беше, че за 5 клас има само едно произведение - Хайдути.
Някой дали има вече информация на кои произведения трябва отново да се набляга, защото не ми се вярва, че за 5 клас ще е само едно.

# 245
  • Пловдив
Марти, от 5 клас ще е само Хайдути. Но от 6 клас ще са си доста.

# 246
От 6 са си същите както тази година. Новото е от 5 клас - точно само Хайдути!
https://www.mon.bg/bg/100149
тук  в модела за НВО можете да видите произведенията от 6 и 7 клас (същите ще са и следващата година) + от 5-"Хайдути"

# 247
Добре дошли на желаещите опитни момичета 🤩

# 248
  • у дома
Включват се произведения само от бт авгори,а от 5кл такова е само Хайдути.

# 249
  • София
Благодаря ви, това е много добре, че произведението е само едно. За 6 клас, обаче са доста😟 Ох, защо така им усложняват живота на тези деца с толкова много материал и по двата предмета?!

# 250
  • София
Мама Мони не каза, т.е. не показа най-важното. Само ще загатна, че я знаят в седмокласната тема с едно шкафче. Joy

Ще се редактирам да се включа по темите от началото:

Ковидът и училището: всички сме ходили на училище, знаем как са стаите, знаем какво е в междучадуята. Виждали сме и санитарните помещения или салоните... в МОН обаче май не са ходили на училище.
Няма да се учудя, ако изведнъж рязко се показват желаещите за пенсиониране.
Дистанция, разместени междучасия... Хубава работа, но български. Мисля, че и в Еуропата, ако са си правили някакви илюзии, осъзнаха какви са ни били мерките. Не знам дали някой е пропуснал снимката на Меркел и ББ Confused

Социалната дистанция: 2-3 пъти са излизали и събирали с приятели, но с много уговорки и мерки - без молове и затворени помещения. Редовно се "среща" с приятели, MS teams продължава да се ползва наред с вайбъра.
Излизахме 1-2 пъти на ресторант - на вън и толкора и с приятели се събирахме - разходка + барбекю.
В момента сме на море (ние сме си "в къщи") и впечатлението е, че туристи има. Според мен тази година ще са предпочитани къщите за гости за сметка на хотелите.
Някой пита за баловете, аз бих пропуснала. Може би особеност на индивида, не го разбирам това "щото е веднъж в живота", голямото постижение завършили гимназия, научили се да броят до 12.
Мисля, че можеха да се организират някакви мероприятия тип градинско парти, за да се намали допълнително риска. Дискотеките с нищо не се различават от преди.

АЕ: мисля писах, почивка тази година. Така се бяхме разбрали още в началото на 6 клас. Дано остане при същия учител в училище.

Мат и БЕЛ: Прави някакви преговори. От септември на курс по БЕЛ, с математиката в училище и мат.школата им там и ще работи с учителят на баткото, от време на време, за да контролира как се получават нещата.

Последна редакция: чт, 23 юли 2020, 12:19 от Desem

# 251
  • София
Мама Мони не каза, т.е. не показа най-важното. Само ще загатна, че я знаят в седмокласната тема с едно шкафче. Joy

Шшшт тихо, че за две теми може и да не стигне Simple Smile

# 252
  • Варна

А, знаем ние знаем за това шкафче. Четох, че е добре заредено 😁🤭😁

# 253
  • София

А, знаем ние знаем за това шкафче. Четох, че е добре заредено 😁🤭😁

Значи съвет - от сега започвайте да си правите такова шкафче, та като дойде момента на НВО да си ви е добре заредено и да си имате от всичко!

# 254
  • Варна
[quote author

Значи съвет - от сега започвайте да си правите такова шкафче, та като дойде момента на НВО да си ви е добре заредено и да си имате от всичко!
[/quote]

Приемам съвета и ще се заема отговорно 😁
Ох, така ми се иска всичко вече да е минало и наистина да има поводи да се почерпим всички тук..

Общи условия

Активация на акаунт