Седмокласници 2020/2021

• 32 018
  • 742
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Здравейте,
Извинявам се че нахълтвам във вашата тема. Може и да сте писали и обсъждали, но не намерих тази информация, трябва ми за близко дете. Следващата година вземат ли се оценките от дипломата от 5 и 6 клас, или както до сега- само от 7 клас. Той е много притеснен, защото има 2  петици по БЕЛ до тук.

Пожелавам на всички да върви леко с подготовката, високи резултати и децата да намерят най-доброто и подходящо място за тях.

# 226
  • София
Доколкото знам, се вземат оценките само от 7 клас.

Де и моят да бе така притеснен. Не иска нищо да пипне сега, стои си само на телефона и компа, даже сега сме на почивка и днес не искаше да излезе от хотела, стои си в стаята и си гледа клипчета... Все едно не е част от семейството. Много се дразня.

# 227
В балообразуването влизат САМО оценките от 7 клас по БЕЛ и МАТ. + НВО  БЕЛ и МАТ(съответно веднъж, 2 или по 3 в зависимост от училището). Има изключения за някой училища и паралелки, които са упоменати в план приема на всяка от тях (оценка от друг предмет например или олимпиада), но оценките от 5 и 6 клас не влизат в балообразуването:)

Последна редакция: вт, 21 юли 2020, 21:39 от MollyBy

# 228
  • София
В балообразуването влизат САМО оценките от 7 клас по БЕЛ и МАТ. + НВО  БЕЛ и МАТ(съответно веднъж, 2 или по 3 в зависимост от училището). Има изключения за някой училища и паралелки, които са упоменати в план приема на всяка от тях (оценка от друг предмет например или олимпиада), но оценките от 5 и 6 клас не влизат в балообразуването:)

Благодаря за бързия отговор

# 229
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯

въпросът за оценките от 5 и 6 клас периодично изплува. дали може този отговор да се лепне на първа страница?

Simple Smile аз вече си научих урока, но ще ми действа успокояващо да го препрочитам отвреме навреме...

# 230
Добре би било тази информация да я има на първа страница, но дано се включи Дидева с точна формулировка. Моята не е пълна Simple Smile

# 231
  • София
Е, то и да я има на първа страница, мислите ли, че пак няма да се появи въпроса😂

# 232
  • София
Ако първи пост помагаше, седмокласните теми щяха да са наполовина като обем. Joy

# 233
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
пак ще го има Simple Smile но аз ще съм спокойна като си го прочета още веднъж. Simple Smile

# 234
  • Варна
Някой може ли да сподели списък с разделите от математиката, които влизат в НВО? Въобще има ли подобна справка или влиза всичко учено от 5-7 клас?

# 235
  • София
Здравейте момичета. Аз съм от седмокласната тема, но влизам да пожелая прекрасно лято на бедещите седмокласници. Оставете ги да дишат тези месеци и после вземете нещата в свои ръце. Кофти е седми клас, истерията е налице, но и това минава и накрая дори малко ти липсва Simple Smile. А и ще имате прекрасни помощници за всичко в лицето на Дидева, Санака, сигурна съм, че и Слънчевата ще се появи. Гледам, че и Светлето е наминала през вас. Ще наминавам и аз през вас за подкрепа.
И един съвет към софиянки - препоръчвам с две ръце ПИ на Регалия. Много добре са организирани (дори и дистанционно) и доста показателни за очакваните точки на истинското НВО.

# 236
Балът за класиране на учениците след завършено основно образование за паралелки, за които НЕ се провежда изпит за проверка на способностите, се формира като сбор от:

1. брой точки от националното външно оценяване по БЕЛ и по МАТ. Точките НЕ се преобразуват в оценка по шестобалната система.

2. Оценките от свидетелството за основно образование по два учебни предмета, изучавани в раздел А от учебния план в VII клас
 (тоест само от седми клас и само от задължителните учебни часове). Предметите се определят от педагогическия съвет. Най-често това са БЕЛ и МАТ, но може и да са други. Оценките се преобразуват в точки по следната скала:
а) отличен 6 се приравнява на 50 точки;
б) много добър 5 се приравнява на 39 точки;
в) добър 4 се приравнява на 26 точки;
г) среден 3 се приравнява на 15 точки.

По решение на педагогическия съвет в балообразуването може да се включи и общият брой точки от резултатите, получени от олимпиади и/или състезания от календара на МОН, по учебни предмети, по които не се провежда НВО през съответната учебна година. Точките се приравняват към 100.
Често използвани варианти на балообразуване:

2 * НВО БЕЛ + 2 *НВО МАТ+ 1* БЕЛ свидетелство+ 1* МАТ свидетелство  
3 * НВО БЕЛ + 1 *НВО МАТ+ 1* БЕЛ свидетелство+ 1* МАТ свидетелство
1 * НВО БЕЛ + 3 *НВО МАТ+ 1* БЕЛ свидетелство+ 1* МАТ свидетелство
1 * НВО БЕЛ + 1 *НВО МАТ+ 2* олимпиада ( състезание)+ 1* предмет от свидетелство

Когато бъде публикуван утвърденият държавен план-прием за всяка област, в него е посочен и начинът на балообразуване за всяка паралелка. Крайният срок за неговото утвърждаване е 30. април, а за публикуване на страницата на РУО - 3. май.

# 237
  • Варна
Мама Мони, добре дошла и на теб при нас . Ще има нужда от съвети и подкрепа от всички вас .

# 238
Здравейте, аз съм мама на бъдещ седмокласник.Ще се радвам да ме приемете във вашата група.

# 239
  • София
И аз да благодаря на всички, които прескачат от седмокласната и ще ни помагат!

пп- От мацките там разбирах, че ако има някъде промоции за количества бЕло и червено (и Бейлис), трябва да се уведомяват членовете на групата:)

Общи условия

Активация на акаунт