Януарски мами 2021- тема 2

• 48 045
  • 793
  •   1
Отговори
# 690
Май при всички е така. Един ден усещам доста ритничета, на друтия нищо и настава паника Joy

За кръвта от носа аз имам един въпрос. Приемаш ли съдоразширяващи? Клексан, фракси или аспирин протект?

# 691
И на мен ли се случва това с кръвта от носа, за 1 месец може би 2-3 пъти. На клексан съм всеки ден, има ли някаква връзка.
Май при всички е така. Един ден усещам доста ритничета, на друтия нищо и настава паника Joy

За кръвта от носа аз имам един въпрос. Приемаш ли съдоразширяващи? Клексан, фракси или аспирин протект?

# 692
Аз имам слаби капиляри по принцип и сега през бременността си имам кръв в носа, но не да кажеш да е чешма, но като го издухвам и се вижда, че е доста. Няколко дни е повече и спира.
Също съм и на Клексан. Ако си правиш изследвания на всеки 3 седмици ще си наясно дали кръвта е по-разредена или не. Бях при хематолог и той ми каза, че не може да се прокърви от този медикамент. Това ме успокоява.

[b[/b]
И на мен ли се случва това с кръвта от носа, за 1 месец може би 2-3 пъти. На клексан съм всеки ден, има ли някаква връзка.

# 693

Смятам, че има. Може да го обсъдите с лекаря ако се случва често и ви притеснява.

# 694
Кръв от носа тече от аспирина, не от клексан /фраксипарин. Аз затова го спрях.
Иначе си ми течеше и преди, зъболекаря ми също ми е казвал, че е нормално да кървят венците.

# 695
  • Седмото небе

Не, нищо подобно не приемам. Само витамини. Първия път беше много леко, втория път тече, ама много яко. Седнах едвам на тоалетната и дъното на легена пред мен се покри с кръв. Смешно или не-със смяна на няколко тампона, които си бях запазила овладях е нещата. ММ много се шашна. Ама снощи аз повече. Просто беше адски силно, чак ми прилоша. И пак фокуса с тампоните, ледени компреси на носа. Абе пълна драма... Че като ме заболяха прасците и и мускулите на ръцете съвсем омекнах. После и бебето се разрита яко, корема ме заболя и аз съвсем се скапах. Едвам  събрах сили за бърз душ с хладка вода, завлякох до леглото и даже не усетих как съм заспала, толкова ми е било зле. Днес съм като сгазена от влак.
То бива нормално, ама яко се спекох. Дано докато се видя с док и ме посъветва нещо, да не се повтаря тоя кошмар.
А иначе относно мърдането и ритничетата, явно всички сме в един филм. Днеска ме рита, ама утре не. После пак така и се чудим защо. Нямаме угода... После пък нали ставали по-активни и сигурно ще ни се мърдат коремчетата почти постоянно!!!

Последна редакция: ср, 02 сеп 2020, 15:36 от * SUPERGIRL *

# 696
Момичета, аз въобще не усещам моето,  а съм в 19+4 и ми е втора бременност. С предна плацента съм и сякаш съм се хванала в тази мисъл,  че може би това е причината. Има ли някоя от вас, която все още не е усещала бебето?
За кървене от носа -  не съм имала до момента, нооо напоследък когато си издухвам носа след сутрешните процедури забелязах, че в салфетката има кръв. Чааак сега си давам сметка,  че явно е от бременността.

# 697
Julieta, предната бременост бях с предна плацента. Мисля, че към 21 седмица взех да я усещам.

# 698
Здравейте и аз съм в 19+3 и не съм усетил бебето. Кървене то от носа го имам през два три дни.

# 699
И на мен вчера ми кървя доста носа. На мен проф. Паскалева( хематолог) ми каза, че може да е от Клексана. Попита от коя ноздра или и от двете и аз и казах, че винаги е в ляво при мен, при което тя ми обясни че в лявата ноздра минава някакъв голям сноп кръвоносни съдове и затова се получава така при мен.

# 700
Момичета, аз пък вече не знам какво да мисля и какво да правя! Според лекаря ми всичко е наред, въпреки завишените и някои занижени стойности... Вижте фолиевата, не ми каза да я спра... а аз мисля, че това е над нормата... Това са поредни изследвания, които пускам и показват стойности под и над нормата, но винаги: "Всичко е наред!" Казах му за вит.Д, че не ми е мръднал от месец и повече - пак нищо.  

Последна редакция: ср, 02 сеп 2020, 17:51 от katerina__

# 701
  • Седмото небе
И на мен вчера ми кървя доста носа. На мен проф. Паскалева( хематолог) ми каза, че може да е от Клексана. Попита от коя ноздра или и от двете и аз и казах, че винаги е в ляво при мен, при което тя ми обясни че в лявата ноздра минава някакъв голям сноп кръвоносни съдове и затова се получава така при мен.
И при мен е от лявата все. Нищо не пия освен витамините. Обаче такъв теч силен и то, за дълго време и то за втори път, ако ще да е нещо нормално и има вероятност да ми се случи пак... Огромни неспирни капки, та чак да ми прилошее. А със сигурност нямам страх от кръв, ужаси, фрактури, операции и т.н. и затова да ми е било толкова зле. Ужасихме се просто! Със сигурност ще се консултирам с УНГ или хематолог, каквото прецени доктора АГ. Едва ли чак толкова е нормално, камо ли пък да се случва често.
На всичкото отгоре после като съм заспала, за първи път сънувах бебето, жалко че беше кошмар Sad Видях го като момиченце (пола още не знаем) и с руса коса (таткото е бил с такава като малък).
А вие имате ли и особено в тези седмици, които сме (нали сме горе-долу близо всички) проблем със заспиването като цяло и безсънието? Имате ли странни сънища или кошмари? Аз до късно будувам, сутрин едвам ставам и често ми се доспива през деня...

# 702
И при мен е от лявата все. Нищо не пия освен витамините. Обаче такъв теч силен и то, за дълго време и то за втори път, ако ще да е нещо нормално и има вероятност да ми се случи пак... Огромни неспирни капки, та чак да ми прилошее. А със сигурност нямам страх от кръв, ужаси, фрактури, операции и т.н. и затова да ми е било толкова зле. Ужасихме се просто! Със сигурност ще се консултирам с УНГ или хематолог, каквото прецени доктора АГ. Едва ли чак толкова е нормално, камо ли пък да се случва често.
На всичкото отгоре после като съм заспала, за първи път сънувах бебето, жалко че беше кошмар Sad Видях го като момиченце (пола още не знаем) и с руса коса (таткото е бил с такава като малък).
А вие имате ли и особено в тези седмици, които сме (нали сме горе-долу близо всички) проблем със заспиването като цяло и безсънието? Имате ли странни сънища или кошмари? Аз до късно будувам, сутрин едвам ставам и често ми се доспива през деня...

И аз много се въртя, докато заспя. Със ставането нямам проблем. Следобедния сън е задължителен 😅 Сънувам постоянно .. всякакви неща, както и бебо. Малко може би е рано, но мислили ли сте за имена ? Много ми е интересно, тъй като ние вече знаем името, категорични сме и не е било голяма обсъждане. Дори си го наричаме по име. Heart

# 703
За дъщеря ни имахме име и въобще не сме се колебали. Сега мистерията е голяма Joy но да си кажа честно не го мисля, като наближи време ще измислим.

# 704
Аз така с тези сънища от повече от месец съм пророкувала пола и се оказа и верен. Всеки път бебета момчета с големи атрибути 😄. Името мислех, че ще го мислим до последно, но след като казах пола и таткото гледайки в точка изтърси едно име след проверка в гугъл разбрахме, че денят на въпросния светец е на рождения ден на мъжа и е бил известен с пророчески сънища... тааа в тоя живот няма нищо случайно!!!

Общи условия

Активация на акаунт