Януарски мами 2021- тема 2

• 48 017
  • 793
  •   1
Отговори
# 705
  • Седмото небе
Аз нали сънувах русичко момиченце, каквото се беше изпуснал, че иска таткото... Като му казах тази вечер, той изтърси че името Анастасия много му харесва по принцип, ей така само...  А той е с руски корени и страстен русофил. Явно прехвърля идеи без са сме ги обсъждали официално.
Но аз пък както си мисля от самото начало, че ще е някое едричко чернокосо (като мене) момче му предложих името Максим. Звучи ми добре, има хубаво значение...
В крайна сметка ММ ще избира името финално по ред причини. Предварително само ще обсъдим вариантите. Като съм му звъннела, че се е родило детето и всичко е наред с нас, тогава сме щели да го решим окончателно. Аз така прецених, понеже във всеки смисъл заслугата да се случи бебето си е негова. Той толкова години беше много упорит и настоятелен, аз се дърпах. А и когато детето от първата му жена се е родило, той е бил извън БГ и не са му дали право да избира. Записали са го както са преценили тя и роднините и.
Аз не съм такава и заради всичко, което е направил през тези 9 години за мен и живота ни заедно,ще му подаря тази възможност. Така го мисля за редно и че той го заслужава.

# 706
Здравейте, момичета! Аз се включвам с ново 20😂. Преди няколко години ми се е случвало да ми се подуят пръстите на ръцете и когато съм била с пръстен, да не мога да го извадя. Освен че тогава се подуваха, сърбяха ужасно и се зачервяваха, но не бях обърнала сериозно внимание. От известно време това пак се възвръща, може би е истина, че през бременността се засилват алергии и проблеми, които по принцип имаме, установих го и със синузита, положението в един момент беше непоносимо, особено първите месеци от бременността. Та така - адски сърбеж и подуване на пръстите и дланите, по-често се случва като изляза навън.🤷‍♀️ Помислих си да не е алергия към домашния течен сапун, но досега не съм имала подобен проблем със сапуни, а и горе-долу взимам едни и същи, кремове за ръце мразя да ползвам. Нищо съществено не откривам в интеренет като информация за подобен симптом. Чудя се и дали да не си консултирам с алергорог...Онази вечер се събудих внезапно от сърбежа.🤔 Някой да е имал подобен проблем или да знае за причина, която може да го предизвика?

Последна редакция: чт, 03 сеп 2020, 13:55 от katerina__

# 707
Ако отичат, това може да е симптом на прееклампсия според мен.

# 708
Задължително ли е да е свързано с прееклампсия?Питам , защото моите понякога се подуват , както и краката ми .. не стават огромни , но усещам по пръстените и обувките.

# 709
Здравейте! Минавам да кажа, че и моята ФМ мина и всичко е наред - плацентата се е повдигнала и доктора каза, че сега е ок.

Аз го имах това с подуването и сърбежа на пръстите, но към 8ми месец на миналата бременност. Попринцип май го водят наистина един от симптомите за прееклампсия, но при мен нямаше връзка. Катерина, сподели с АГ и той ще прецени в твоя случай - сигурно ще пусне урина. На мен ми беше казал моя АГ тогава, че е нормално.

Относно сънищата и имената, и аз мислех, че името ще го изберем трудно, но имах един сън, който ми подсказваше датата на раждането и името. Остава да почакаме и да видим дали ще е наистина тази дата.

# 710
https://www.puls.bg/bremennost-i-razhdane-c-36/preeklampsiia-sim … i-faktori-n-13033

Задължително ли е да е свързано с прееклампсия?Питам , защото моите понякога се подуват , както и краката ми .. не стават огромни , но усещам по пръстените и обувките.

# 711
Е, не че е задължително, но според мен си е симптом, да. Аз пусках още в 11г.с един хормон с който се изчислява риска от прееклампсия в напреднала бременност и беше ок. Сега май по белтък в урината и кръвно се съди риска..

# 712
Е, не че е задължително, но според мен си е симптом, да. Аз пусках още в 11г.с един хормон с който се изчислява риска от прееклампсия в напреднала бременност и беше ок. Сега май по белтък в урината и кръвно се съди риска..
Кръвното ми по принцип винаги е било ниско, в последните дни малко се е вдигнало. Обикновено ми е около 90 на 60, тези дни е 110 на 70.🤷‍♀️ Урина пусках преди няма и седмица и нямаше белтък. Благодаря ви за включването, момичета! Силно се надявам симптомът да не е предвестник на прееклампсия.🙏

# 713
Кръвното ми е нормално и нямам белтък в урината , но Yan можеш ли да споделиш кой е този хормон.
Аз явно съм по-рискова с двуплодна бременност.

# 714
В Щерев ми го пускаха заедно с тези за БХС, но не помня името. Впрочем, то и в Синево има изследване на кръвна проба, с която се вижда риска от прееклампсия. Може в сайта им да видиш какво са обяснили. В Майчин дом също го изчисляват, там е най-евтино. Ако искаш звънни на тези места и виж, защото знам, че в ранните седмици се прави, сега не знам...

# 715
Здравейте. С предишната ми бременност преди 3 години, в 20 седмица получих сериозна бъбречна инфекция, и в 23 седмица една сутрин се събудих с огромни, много отекли глезени и стъпала, то даже глезени не се виждаха, и не спадаха сутрин както “е редно”. Протеин в урината имах почти всеки път, но кръвното ми беше добре. Така и не ми обърнаха внимание и ми казваха, че нямам преекламсия, отоците били нормални, а протеина в урината бил в следствие на бъбречната инфекция. Това се случва в чужбина, не в Бг.
Сега съм си в Бг заради вируса, и в 12 седмица на БХС ми излезна висок риск от преекламсия и в момента съм на аспирин протект х 150мг., в 20 седмица. Моят АГ каза, че вече не е “фен” на БХС в 12 седмица за преекламсията, защото масово излизал фалшиво положителен. Вярвам му, аз също приех тези резултати трудно, но заради историята ми от предишната бременност ме е страх - дали не съм имала преекламсия с тези отоци и протеин, пък да е било неглежирано там където ме следяха?

# 716
За, съжаление точно така ми изглежда на мен.

Момичета, намерих си лекции, които да посещавам. Училище за родители - в Парадайс център, всеки четвъртък.

# 717
  • Седмото небе

Момичета, намерих си лекции, които да посещавам. Училище за родители - в Парадайс център, всеки четвъртък.
Оооо много хубаво! Сподели моля повече инфо за тези събития! На мен ми е сравнително близо и ако съм свободна мога да отскачам Wink
Ако има и други мамчета от София, може да си правим четвъртъчни срещи там. Nice, a?!

# 718

Оооо много хубаво! Сподели моля повече инфо за тези събития! На мен ми е сравнително близо и ако съм свободна мога да отскачам Wink
Ако има и други мамчета от София, може да си правим четвъртъчни срещи там. Nice, a?!

И аз имам интерес ☺️

# 719
Би било страхотно да се видим,но аз още работя и няма как да присъствам на училищата за бременни.

Общи условия

Активация на акаунт