Колко от вас се разделиха/разведоха с половинката поради липса на любов (обич) ?

• 25 017
  • 515
  •   1
Отговори
# 315
Много ми е интересно, като се обръщате към времето, в което сте били обичани, какво точно търсите там.
Били сте обичани? Да бяхте си стояли там, защо сте си ритнали късмета?
Simple Smile

# 316
Ами, не е ясно доколко наистина е била обичана след като й е изневерил, но явно пак се е държал по-добре с нея, отколкото сегашния.  Хората ако са нещастни се вкопчват в някакви познати и минали неща, които идеализират и романтизират.
Миналото е нещо, с което сме свикнали, то е безопасно и не може да ни изненада с нищо. Много по-лесно е да се обръщаме назад и да го идеализираме, отколкото да се изправим срещу сегашните проблеми и да ги решим.
И аз някой път се хващам да мисля колко по-добре беше в гимназията примерно (реално не е вярно), защото в момента не се чувствам щастлива в социален план. Ами, вместо да гасна по младините и да казвам колко е било хубаво, защо просто не се отворя пред света и не почна да общувам повече? Защото е трудно и изисква усилия.
Някакъв защитен механизъм ли е, дори ми е трудно да обясня.
Но мисълта ми е, че не мисли за него защото е идеален и й е истинската и единствена любов. Щом са минали и години, най-вероятно представата й за него вече не е реална. Просто трябва да спре да бяга от проблемите, да поеме отговорност и да ги реши. Страшно е, сложно е, но само така ще спре да гледа назад.

# 317
Аз пък /освен себе си/ друг човек /Мъж или жена/ идеален не съм срещала в живота. Всички са ми пълни с кусури. Та в тоя аспект  Джои не я разбирам, какво се е вкопчила. От никой нищо не става, оня е същия като настоящия. Абсолютно съм сигурна.

# 318
Ами, да, със сигурност не е идеален. Но с годините сме склонни да идеализираме, особено щом човекът не ни е пред очите. И аз съм го правила с един бивш. После се сещах как ме лъжеше и как ме заряза накрая, та ми мина страданието по него. Вярно, че отне време, но пак ми мина. Някои хора забравят за лошите неща, за да се съхранят или за да запазят поне нещо хубаво от миналото. Донякъде така е по-добре, отколкото все да се сещаш за лошото и да съжаляваш, че ти се е случило.

# 319
  • София
Скрит текст:
Джои, аз пак не разбрах, с какво толкова те дразни мъжа ти?
Сигурно не е като предишния, ама това не значи, че е лош.
Може би " дразни" не е точната дума.
Психически някък си ми въздейства. А аз как му позволявам не знам.
Постоянно съм виновна за нещо.В скандали ми казва- ами махай се, ама детето остава при мен. Все е недоволен , каквото и както и да го направя. Ако имам идея- винаги ще намери нещо негативно, с което първо да ми среже крилцата " а това няма как да стане", ревнува адски, закрих чак профила си във фейсбук заради него, ако загледам някого - що го гледаш, ( отварям скоба , че по време на бременост даже и чанти тежки съм носила, и забележки са ми правени защо не е изчистено.В смисъл не бях чистила 2дни...8ми месец😳  още тогава нещо в мен ми каза- Бягай далеч ама....)
Станах вегетариянец , готвя за вс поотделно, но никога няма да бъде окей с моята храна или да иска да експериментира. Мързи го да направим нещо различно като цяло. То не е мързел , а по скоро апатичен. Свикнал е с една рутина , която никакъв шанс да разчупя!
Сега ще ме попитате - абе като се жени, къде бля... ами аз ще кажа категорично- той не беше такъв. Може би и аз  ...
Не знаеш колко добре те разбирам. Тежко ми е да пиша по темата, не знам дали ще ми повярваш на голия съвет, но:
Не пренебрегвай дълго това нещо. С времето все повече си затваряш изходите да излезеш цяла.

# 320
  • София
Джой, все едно описваш моя мъж. Първоначално и аз му бях виновна за всичко, постоянни упреци от битов характер, следене в социалните мрежи, непрекъснато ограничаване, недоволство, налагане. Премина към обиди, закани, заплахи. На всяко спречкване или скандал ме гонеше, заплашваше ме, че ще ми вземе детето.
Това не е здравословна връзка. Това е тормоз. Пожелавам ти нещата да се развият по най-правилния за теб начин.

# 321
Джой, все едно описваш моя мъж. Първоначално и аз му бях виновна за всичко, постоянни упреци от битов характер, следене в социалните мрежи, непрекъснато ограничаване, недоволство, налагане. Премина към обиди, закани, заплахи. На всяко спречкване или скандал ме гонеше, заплашваше ме, че ще ми вземе детето.
Това не е здравословна връзка. Това е тормоз. Пожелавам ти нещата да се развият по най-правилния за теб начин.

Постоянно на скандол това ме заплашва. И ми казва да се махам, прав ми път. Все едно съм никоя.
Уейв, много добре го каза. Човек когато не е щастлив , може би някъква защита отключва и бленува по някъкви моменти да се върнат , защото е бил щастлив.
Много заровихме въобще това минало. Не ми е приятно постоянно да го коментирам , а и не считам за необходимо. Та , нали в настоящето живея... проблема е , че ми писна някой да ме "държи" с детето. Просто е ужасно!
Това е накъкъв вид тормоз

# 322
  • Пловдив
Това са явно някакви много специални мъже. Повечето мъже обаче са лесни: искат мусака + едно друго нещо и са кротки и доволни, а жената до тях грее от хубавото отношение, което получава насреща.

# 323
Момичета тия скандали как ставят. Вие ли ги провокирате или са ей така от нищото. То мъжът ако не го дразниш, ще лежи на дивана целият ден и няма да му се чуе глас. Де да знам, поне тия с които аз контактувам са така. При нас скандалите са защото децата дразнят с лигавщини.

# 324
Това са явно някакви много специални мъже. Повечето мъже обаче са лесни: искат мусака + едно друго нещо и са кротки и доволни, а жената до тях грее от хубавото отношение, което получава насреща.

В началото всички искат това, но по-късен етап настройките им се разцентроват, а като ги удари и критиката......мани

Последна редакция: сб, 22 авг 2020, 17:47 от happy doc

# 325
Това че те държи с детето си е в твойта глава. Няма съд в света който ще лиши пеленаче от майка му.

# 326
След поста на Джои..тази формула хич не я виждам..
Това ,което ти казваш ,Жребче е  ,когато цари хармония и любов:)

# 327
  • Пловдив
Скрит текст:
След поста на Джои..тази формула хич не я виждам..
Това ,което ти казваш ,Жребче е  ,когато цари хармония и любов:)
Хармонията е следствие от някакви хубави неща между двамата. Тя не се поражда от въздуха, преди хубавите неща. Smiley

# 328
И аз мисля, като Жребчево, мъжът ако не го тормозиш, даваш му секс и храна, няма да каже гък. Авторката не е щастлива със себе си, ама не ще да каже какво и липсва.
Когато моите деца бяха на възрастта на нейното , на мен ми липсваха работата и приятелките.
Аз Кипър го свързвам с Агия Напа, плажове, мъже. Ако имам пари, детето на ясла и аз по цял ден на плажа. Ич ми и не е, мъж т ми какво говори. Прибирам детето, правя вечеря, секс и си лягаме.

# 329
  • Paris, France
Това че те държи с детето си е в твойта глава. Няма съд в света който ще лиши пеленаче от майка му.

За съжаление не си права. В чужбина настойчив баща с пари и добри битови условия може без проблем да бъде назначен, така да се каже, като основен отглеждащ родител. Това не значи, че само той ще има родителски права. Майката си остава родител с родителски права, но има само право на някакви, един или два уикенда месечно и 20-30 дена ваканция.

Дъщеря ми имаше съученичка, която се виждаше с майка си само навън, защото жилището на майка и било неуредено, малко, с мухъл в банята и нямало условия. Ваканциите бяха само във Франция, защото бащата беше изразил притеснения, че бившата може да отвлече детето в държавата от която е. Тя отиде за пръв път в държавата ма майка си чак като навърши 13 или 14г.

В същото време друг неин съученик живееше в малка гарсониера с майка си и никой не питаше защо живее там и не е ли вредно за здравето му. Неговият баща не се интересува къде и как живее.

Joy, нямам опит с подобен на твоя мъж, но мисля, че трябва час по-скоро да идете да живеете в България 😎. После каквото сабя покаже.

Кипърец ли е това чудовище? Знам от женени за кипърци приятелки, че обичат готвено, но не карат жената нито да работи, нито да чисти в къщи. Повечето си имат домашни помощници. Да не е арабин? Имах позната тук, която се ожени за египтянин и отиде да живее в Кипър. Откакто забременя мъжът и почна да недоволства и да и говори само за чистене и готвене. Тя е хитра и си отиде в Украйна, а после дойде тук, но в социалните мрежи се прави, че живее в Украйна. Още я преследва гадта.

Общи условия

Активация на акаунт