Колко от вас се разделиха/разведоха с половинката поради липса на любов (обич) ?

• 24 971
  • 515
  •   1
Отговори
# 435
Джорджи, аз мога да мрънкам , но това не е лигавщина.
Да се разведеш заради децата си, а не заради теб някак е нереално ( освен ако няма насилие , тормоз).
Нали за това НЕ ГО ПРАВИШ за да съществува единицата семейство и детето да не се травмира?

Последна редакция: нд, 23 авг 2020, 18:04 от JoyJoy86

# 436
Детето може да се травмира и в брак. Разходи се по темите да прочетеш колко деца обвиняват най-често майките си, по-рядко и двамата родители, че не са се развели.

# 437
  • Пловдив
 Ако мъжът пръв пожелае раздяла или развод, той е наясно, че остава без мусака и може би още нещо. Затова и рядко мъжете предприемат тази крачка.

# 438
Ако мъжът пръв пожелае раздяла или развод, той е наясно, че остава без мусака и може би още нещо. Затова и рядко мъжете предприемат тази крачка.
На моя мусака и майка му може да готви. Не вярвам да остане гладен. 😂
Но си прав, повечето мъже търсят манджа и кекс. Е, има и такива темерути като моя де 🙆‍♀️
Както казват хората " Няма пълно щастие" и е така.

# 439
  • Paris, France
Чета по- нагоре и се убедих още по ясно, че явно 99% от хората са се оженили/ омъжили или имат дете от партньор , когото обичат ( в смисъл за оная любов , истинската нали говорим)..🤔
Това математически не ми излиза.
Понеже аз не влизам в т' ва число, майка ми също , плюс още поне 3- 4 приятелки , които не са окей с мъжете си, въобще...
Абе явно само аз искам да се разведа ... 🤔😳😀 на тая планета 🌏
В смисъл , толкова ли е табу да си признаем , че ако не сме окей с мъжете си - Не сме окей и точка?
После пък чета" ма как може да имаш дете от човек ,който не обичаш"   сакън! Щот всичките тук имат дете от човек който и до сега обичат безрезервно ... И пак математически погледнато, би следвало всички да сме заедно до гроб с големите си любови... пък не сме.

Не искаш само ти да се разведеш, споко ✌. Майка ти се е разделила или развела, моята майка се е развела, едната ми баба се е развела преди втората световна (в буквалния смисъл). Където има брак има и развод. Милиони жени се развеждат всяка година. В развития свят половината бракове завършват с развод, а в Европа повечето от половината деца се раждат извънбрачни.

Донякъде при тебе играят и културните разлики. В Кипър извънбрачните раждания са изключителна рядкост сред местните, малко като в Гърция и Израел, църковният брак е свещен и ако тръгнеш да се развеждаш в граждански съд си длъжна да уведомиш църквата ако имаш църковен брак.

Ти си травмирана от раздялата на родителите ти и липсата на баща, но дъщеря ти може да се травмира от студените ви отношения и скандалите. Не знам кое е по-добро/лошо. И моите родители са разведени и не съм травмирана от факта, даже напротив, защото съм се нагледала на седящи заедно заради " какво ще кажат хората ", делби на имоти и битовизми, семеен и социален натиск.

Разбирам те. Малко се чудя как успявате да се изпокарате след като мъжът го няма от 6 до 18ч, но явно е възможно. На твое място бих сложила вечерята в уред за бавно готвене и бих излязла с детето на плажа, в градинка в 17.45. Като се прибера в 19.45 бих му я теслимила докато сервирам и нарежа салатата.

Вечерята до 20.30 и отиваш да къпеш детето, да пуснеш пералня, миялна, взимаш си вана до 22.30, бааааааавно, ексфолиант, после крем, сешоар. Можеш да извикаш чудовището да ти изтрие гърба, да те намаже с крем. После му наливаш питие и готово. 

Като почне да недоволства от чистенето му казваш, че не си чистачка. Като толкова иска да вземе жена да ви чисти. Не стига, че нямаш детегледачка, ами ще му и чистиш на навлека! Повечето кипърки, които познавам си имат жени да им чистят и готвят дори когато са домакини. Имат и помощ от баби. Можеш да пращаш детето на свекървата, нищо, че не я понасяш.

Проблемите ти отчасти са липса на лично време, не толкова мъжът.

Всяка жена е различна. Не мога да се прекърши и да заживея с мъж, в когото не съм влюбена, нито да му родя дете. Тук някой писа за връзка със 130 килограмов. Не бих могла и по улицата да тръгна с него, камо ли да го заобичам. Ще се притеснявам, че ще ми смачка циците ако легне отгоре ми 🤩. Аз поне не мога да се преструвам, а и не виждам смисъл.

Щом майка ти те подкрепя, разведи се! Е, не веднага, не в Кипър, но можеш да си направиш план вече.

# 440
Чета по- нагоре и се убедих още по ясно, че явно 99% от хората са се оженили/ омъжили или имат дете от партньор , когото обичат ( в смисъл за оная любов , истинската нали говорим)..🤔
Това математически не ми излиза.
Понеже аз не влизам в т' ва число, майка ми също , плюс още поне 3- 4 приятелки , които не са окей с мъжете си, въобще...
Абе явно само аз искам да се разведа ... 🤔😳😀 на тая планета 🌏
В смисъл , толкова ли е табу да си признаем , че ако не сме окей с мъжете си - Не сме окей и точка?
После пък чета" ма как може да имаш дете от човек ,който не обичаш"   сакън! Щот всичките тук имат дете от човек който и до сега обичат безрезервно ... И пак математически погледнато, би следвало всички да сме заедно до гроб с големите си любови... пък не сме.

Не искаш само ти да се разведеш, споко ✌. Майка ти се е разделила или развела, моята майка се е развела, едната ми баба се е развела преди втората световна (в буквалния смисъл). Където има брак има и развод. Милиони жени се развеждат всяка година. В развития свят половината бракове завършват с развод, а в Европа повечето от половината деца се раждат извънбрачни.

Донякъде при тебе играят и културните разлики. В Кипър извънбрачните раждания са изключителна рядкост сред местните, малко като в Гърция и Израел, църковният брак е свещен и ако тръгнеш да се развеждаш в граждански съд си длъжна да уведомиш църквата ако имаш църковен брак.

Ти си травмирана от раздялата на родителите ти и липсата на баща, но дъщеря ти може да се травмира от студените ви отношения и скандалите. Не знам кое е по-добро/лошо. И моите родители са разведени и не съм травмирана от факта, даже напротив, защото съм се нагледала на седящи заедно заради " какво ще кажат хората ", делби на имоти и битовизми, семеен и социален натиск.

Разбирам те. Малко се чудя как успявате да се изпокарате след като мъжът го няма от 6 до 18ч, но явно е възможно. На твое място бих сложила вечерята в уред за бавно готвене и бих излязла с детето на плажа, в градинка в 17.45. "
Нямам достъп до плаж , нито начин да стигна до там. И парк няма в селото в което живеем.в СЕЛОТО КАЗВАМ 🙂😀!!!! Дам, въпроса може би ще е по различен ако се прибера в бг и имам повече време за себе си.НАЙ малко ще бъда в моя си среда.
Просто... наистина възприемам  развода като вид грях спрямо детето.
Абе трудно е да се задържи нещо, не толкова да се създаде.
( и аз в 130килограмов нз как ще се загледам. Имаше един виц за мъжа- прасе и мъжа- мечо, та се сетих.
Тоя без пари е прасе. А този с кеш- мечо😂) Даже и 190см, пак 130 са си... Lol 😳
Ама като се сетя пък имаше една моя приятелка които харесваше такива огромни мъже.Ама "мечовци"... с парички де 🙆‍♀️🤷‍♀️😁😀

# 441
Може да срещне и по- млада,която да му готви мусака 😃

# 442
  • Пловдив
Скрит текст:
Но си прав, повечето мъже търсят манджа и кекс. Е, има и такива темерути като моя де 🙆‍♀️
Мусаката от собствената жена е дваж по-вкусна. Всяко едно нещо, направено от жената, е по-готино за мъжа. Естествено, стига да не е някой темерут, които не може да оцени старанието и вложената от нея любов.
 Аз даже съм ял манджи, които иначе е абсурд да опитам, но мисълта кой ги е сътворил ми е давала смелост и желание. Simple Smile Не винаги, но повечето пъти се получава. Важи и за много други неща извън готвенето. Да знаеш, че имаш до себе си човек, който е отделил време да направи така, че да ти е хубаво... Ако ще и един разговор да е на хубави за двамата теми. Когато е взаимно - ей тогава започва любовта.

# 443
Скрит текст:
Мусаката от собствената жена е дваж по-вкусна. Всяко едно нещо, направено от жената, е по-готино за мъжа. Естествено, стига да не е някой темерут, които не може да оцени старанието и вложената от нея любов.
 Аз даже съм ял манджи, които иначе е абсурд да опитам, но мисълта кой ги е сътворил ми е давала смелост и желание. Simple Smile Не винаги, но повечето пъти се получава. Важи и за много други неща извън готвенето.

Послушах съвета ти за мусаката, та и аз вчера така се втурвах да спасявам брака си....с мусака и кекс,пък ще видим доколко е достоверно

# 444
  • Пловдив
Скрит текст:
Младото невинаги е по-добро. Wink Важно е и усещането, което оставяш у човека до себе си. По-силна връзка съм имал с жена 77-ми набор, отколкото с такава 95-96-ти набор, та не е като да не зная.

# 445
Аз също съм дете на разделени родители. И много съжалявам от позицията на пораснало дете за това, че майка ми не се осмелила да потърси своето щастие с нов мъж.
Животът обича смелите хора.

Сега трябва сама да се науча на житейска смелост.

Последна редакция: нд, 23 авг 2020, 20:16 от Дракарис

# 446
  • София
Бошлаф е работата с манджата и секса при поддали отношения.
Те са превенция, не лек Laughing

Жребче, добре, че не съм ти готвила...

# 447
  • Пловдив
Скрит текст:
Бошлаф е работата с манджата и секса при поддали отношения.
Те са превенция, не лек Laughing

Жребче, добре, че не съм ти готвила...
Това заплаха за брак ли е? Innocent

# 448
Скрит текст:
Младото невинаги е по-добро. Wink Важно е и усещането, което оставяш у човека до себе си. По-силна връзка съм имал с жена 77-ми набор, отколкото с такава 95-96-ти набор, та не е като да не зная.

Виното с възрастта ,става по -ароматно и по- качесвено,но е само за ценители

# 449
  • Пловдив
Много добре казано. 😉

Общи условия

Активация на акаунт