Колко от вас се разделиха/разведоха с половинката поради липса на любов (обич) ?

• 24 965
  • 515
  •   1
Отговори
# 420
  • Paris, France
А аз се чудя защо има хора, които раждат деца, а не им се гледат и им се дразнят.

Защото когато ги зачеваме не си представяме, че ще са трудни, хиперактивни, бавно загряващи, непослушни, опърничави.

И аз, като Кристина никога не съм отишла с двете си деца на почивка без мъжа ми или баба. Не мога. И той не можеше. Даже се редувахме да ги водим ту у едната, ту у другата баба през ваканциите, които тук са 5. 4 ваканции от по 2 седмици и една двумесечна лятна. Аз едвам ги издържах в самолета, в директен полет, разбира се за 2-3 часа. Мъжът ми гледаше да пътува с някой познат, защото полетът до родителите му е презокеански и дълъг. Гледахме да е нощен полет и през деня да не им давам да заспиват, ама гадинките заспиваха в колата до летището и после бяха бодри. Намерихме цаката като доплащахме за да пътуват сами и стюардесите се отправяха с тях.

Моите бяха супер палави и двамата и ако единият искаше нещо, то другият искаше обратното. Често мъжът ми извеждаше единия, а аз другия.

Веднъж майка ми я нямаше за едно денонощие и синът беше скочил от балкона и ревеше пред апартамента, а докато ида да го прибера скочила дъщеря ми. Е, от първия етаж, ама не си е работа. Заспиваха в 2-3  нощем и скачаха преди мене. Като излезем двамата с мъжа ми и се приберем към 4-5 сутринта им чувахме гласчета от входа. Чакаха ни 🤩.

Едното проснато болно, а другото преливащо от енергия и иска да излиза също тежи. Имах късмет, че нашите рядко боледуваха.

Затова Кристина я разбирам. След още 5-6 години няма да има проблем и нужда от гледане. Ако имаше само едно дете сега щеше да е свободна, но при нея едното таман поотрасло и се е появило другото.

# 421
Кристина,нали си ОК със себе си..
Когато не си кисел,много неща стават различни:)
А времето е миг и винаги ни изненадва..

# 422
Абе дано съм си научила уроците.
Но това, което Невена описа, така ме е травмирало, че не давам на никой да се развежда. Не, че някой го интересува чуждото мнение, ама аз да си кажа. Нали е форум.

# 423
Криси, като майка на проблемно, хиперактивно и тн дете, за себе си съм абсолютно убедена, че в мига, в който реших да съм щастлива, а не вързана за страха и ужаса от това, че няма да се справя, той се оправи и стана младеж за пример.

# 424
Малки деца,малки грижи.
Моя в момента се завръща от морето.Не стига,че една седмица се тормозех какво и що,а накрая изненада..
Вместо да ги прибере родител (такава беше уговорката) в момента пътуват групичката с приятел шофьор начинаещ. 2 - 3 часа място няма да си намеря.

# 425
След близо 10 години близки срещи с тежко  увредени деца - Криси, техните майки никой не ги е питал дали да останат сами, а те да питат когото и да е било е напълно безпредметно. Просто са оставени да се оправят сами. Повечето.
Да се натискам до мъжа си, само защото искам да се разтоваря от грижи по децата - за мен това е мазохизъм, нямам предвид твоите избори. На страха очите са големи.

# 426
Чета по- нагоре и се убедих още по ясно, че явно 99% от хората са се оженили/ омъжили или имат дете от партньор , когото обичат ( в смисъл за оная любов , истинската нали говорим)..🤔
Това математически не ми излиза.
Понеже аз не влизам в т' ва число, майка ми също , плюс още поне 3- 4 приятелки , които не са окей с мъжете си, въобще...
Абе явно само аз искам да се разведа ... 🤔😳😀 на тая планета 🌏
В смисъл , толкова ли е табу да си признаем , че ако не сме окей с мъжете си - Не сме окей и точка?
После пък чета" ма как може да имаш дете от човек ,който не обичаш"   сакън! Щот всичките тук имат дете от човек който и до сега обичат безрезервно ... И пак математически погледнато, би следвало всички да сме заедно до гроб с големите си любови... пък не сме.

# 427
Разбира се, че можем да се разведем, по ред причини. Мен лично много ме притеснява едно обстоятелство, което не касае мен, но много жени около мен - който и следващ да се появи, все има нещо, което той не прави така, както някой от бившите.
Вечно някакви неизживяни трепети и любови, и ровене години назад, па приятелства с бивши, сълзи, сополи.

# 428
  • София
Това не е математика, а статистика.
Обаче, от няколко бройки, извод не може да се направи.

Тези, които искат се развеждат

# 429
След близо 10 години близки срещи с тежко  увредени деца - Криси, техните майки никой не ги е питал дали да останат сами, а те да питат когото и да е било е напълно безпредметно. Просто са оставени да се оправят сами. Повечето.
Да се натискам до мъжа си, само защото искам да се разтоваря от грижи по децата - за мен това е мазохизъм, нямам предвид твоите избори. На страха очите са големи.

много съм съгласна с теб!
Аз съм готова сама, но да отгледам детето в неотровна среда детето си, отколкото да лежа на тая , че видиш ли мъжа ми ме отменя.
Всъщтност , аз я гледам сама 24/7 защото  свекървата не а понасям , майка е на 2400км, а мъжа работи от 6 до 18ч.
Не се оплаквам на никого, държа се мъжки. Нямам кола, не ходя по щафета, всичко е свързано само с детето. Въобще ве виждам дори как ще ми гледа някой др детето, пък аз ще съм окей. Няма шанс.

# 430
Това не е математика, а статистика.
Обаче, от няколко бройки, извод не може да се направи.

Тези, които искат се развеждат
Ама са доста повече, тези които искат да се разделят/ разведат. Пък не им стиска ( на мен също).
Просто не е лесно решение. Това да не ти е курс - запиши се , отпиши се. Дете има в този проблем. Щот' ако беше така лесно едва ли щях да го коментираме тук.
Все пак детето иска 2ма родителя.
Както казва майка ми , маса дори и с 3 крака, може да се клати но не пада.

# 431
  • Пловдив
 Родителите имат избор дали да се разведат или не, ако нещо куца. Децата обаче нямат...

# 432
Чета по- нагоре и се убедих още по ясно, че явно 99% от хората са се оженили/ омъжили или имат дете от партньор , когото обичат ( в смисъл за оная любов , истинската нали говорим)..🤔
Това математически не ми излиза.
Понеже аз не влизам в т' ва число, майка ми също , плюс още поне 3- 4 приятелки , които не са окей с мъжете си, въобще...
Абе явно само аз искам да се разведа ... 🤔😳😀 на тая планета 🌏
В смисъл , толкова ли е табу да си признаем , че ако не сме окей с мъжете си - Не сме окей и точка?
После пък чета" ма как може да имаш дете от човек ,който не обичаш"   сакън! Щот всичките тук имат дете от човек който и до сега обичат безрезервно ... И пак математически погледнато, би следвало всички да сме заедно до гроб с големите си любови... пък не сме.
Джои,решенията и опита на другите са си техни.
Твоите решения са си твои.
Последствията също..Може да ти донесе радост,може да забиеш в съжаление.
Но избора си е твой. Обмисли го добре.
И имаш върху какво да мислиш.Спонтанно и емоционално при теб не става.

# 433
Родителите имат избор дали да се разведат или не, ако нещо куца. Децата обаче нямат...
В семейство на разделени родители съм живяла. Знам , колко е болезнено за едно дете. В смисъл това е ужасен кошмар.
После като голяма, разбрах , че така е трябвало и съм окей.
Но е ужасен кошмар за едно дете и оставя отпечатък.
Когато казах на майка ми, че не издържам, я помолих за съвет. Тя щаза да не му мисля, че децата растат и че няма място за губене на време. Но въпреки тази огромна подкрепа, аз пак някъде вътрешно , знам , че дъщеря ми заслужава и тати. Няма значение, че аз не го дишам ...
Сложна работа. Цялата работа май е въпрос не толкова на дързост, а на съвест...

# 434
  • София
Джой, мрънкаш да ти олекне, разбирам те и не те съдя. Всеки си има виждане и не всеки иска да плати цената. Истината е, че приятелките ми, които поискаха се разведоха, не заради себе си, а заради децата си. Да ги спасят, не от лигавщина.

Общи условия

Активация на акаунт