Отборът ЯНУАРСКИ е чудесен,расте и пее бодра песен!

• 10 120
  • 310
  •   1
Отговори
# 180
Борил е вече 9630гр. и 73.5см.

Дес, ето тук какво са писали в една друга тема:
В София има такава четка в комплект с бебешка паста за зъби, казва се НЕНЕДЕНТ, струва около 6.00лв. комплекта - само в аптеките.
Аз нашата я купих от магазина на Farlin в Младост-4 в София. Струва 2лв, но е без паста за зъби.
.

Лисана, гледаш какво пише на кутията. Милитри, пъти на ден и месеци. На нашата препоръчват 2 хранения от по 210 мл (6 мерителни лъжички). А Борил тогава ядеше 5 пъти на ден. Което е доста повече от препоръчаното на кутията. Защото съставките са предвидени, като за 2 пъти на ден. Не знам дали ме разбра. Това е все едно да пиеш витамини в двойна доза. Затова ни препоръчаха да минем на 1-ца. Сега обаче той намали на 3 пъти на ден мляко, и ще му взема вероятно пак двойка.

Sonja, и тук в Холандия не правят такива изследвания. Просто не считат, че дават някаква важна информация на този етап. А я с Лисана, кажете, ще биете ли pneumokokken vaccin?

# 181
sea woman, ооо вие като режим сте си го докарали.Само последното мляко да е малко по-гъстичко ви остава да пробвате. Да се надяваме, че това ще е достатъчно да прескочите едното нощно. Стискам палци.

kleo_80 , аз затова гледах да въведа зеленчуците, че за след 6-ти месец се отнасят в смесванията . А и във всички холандски до едно имаше оризово нишесте, което е съвсем нормално. Май прави по-мека храната за стомахчето. Иначе гледам когато имам биозеленчуци да си му правя аз пюретата. Мисля и с месните така да направя...ако намеря някакво биомесце де, че  кой знае какво е продаваното по магазините. А съставките в детските  пюрета уж са с контролиран произход. Виж плодовите не ми ги харесва (само мангото и авокадото ми уважи), така че ще си караме на бурканчета. Та идея може би е да му купуваш месцето, да го пасираш и да го смесваш със зеленчуци, които вече си давала. Rolling Eyes
А с плуването ще продължавате ли? И ние вече ходим.  Party

БОДЛИВАТА, това аз за млякото...и при това за АМ. За кърма - няма такова ограничение.  Понеже Борил много пиеше мляко (събираше му се повече от литър) и ни казаха да минем на 1-ца. Та тогава ни обясниха, че заради бъбреците. Но трябва да видиш какво е препоръчителното дневно количество на вашето мляко. Може да няма проблем да даваш и 5 пъти на ден. А разреденето пюренце си е отлично решение.

Дес , ами често казано не знам да не може. Аз примерно започвам да давам пълнозърнети макарони...ако може така да се каже. А също вместо бисквити му давам пълнозърнест сухар.

# 182
Има и разстройство,предполагам е от зъбоникненето,възможно ли е?
Абсолютно възможно е това разстройство да е от зъбите,не се притеснявай.Ужасно е да се мъчат така сладурите ама.....без зъби неможе Wink Сега и този като ви изби ще поутихне малко и ще се оправи настроението на Дари Peace
Ааа и за сухарите - ами такива гледам че някой е купил тук в къщи Mr. Green и си мисля че биха били по-полезни знам ли обаче стават ли за малки деца newsm78
Дес, ето тук какво са писали в една друга тема:
Благодаря ти  bouquet
Привет на новите мами Hug

# 183
Привет и от нас!
Завърнах се и аз от първия работен ден. Много искам да ви благодаря за подкрепата момичета!   bouquet
Аз бях много притеснена, но малката ми душичка се е справила по-добре от мен. Съвсем малко е мрънкала за мама преди да заспи. Но всичко е минало нормално и сега съм много доволна  Flutter

Пастата за зъби с напръстника е точно НЕНЕДЕНТ и я купих за 6.20 от кварталната аптека.
Дес за сухарите и аз мисля, че няма проблем  newsm78
БОДЛИВАТА бабите ми казаха, че може и зелени да станат акитата и разстройство да има от зъби, но колко е вярно незнам. Утре ще питам педката.
Sonja мерси за подробния разказ  Laughing, мен ме гони параноята с тая работа вече. А мъжа ми пък не пие кафе и не закусва и затова не съм се научила предварително да ставам, но вече се налага  Rolling Eyes
Добре дошли в нашия отбор mama Di и liliq velikova   bouquet
BON_TONI честито ви поредно зъбче!

Хайде толкова от мен, че ме чакат задачки-закачки  Laughing

# 184
аз се отбивам само да кажа "Добре дошли" на новите мами  bouquet надявам се да ви е приятно сред нас Hug
Нещо днес нямам настроение за писане. Малкия много ми липсва вече и нямам търпение да дойде сряда и да си го нагушкам Rolling Eyes
Вчера цял ден съм се чудела къде да се дяна и какво да правя Embarassed чистх, прах, подреждах. Успях да се боядисам, да се намацам с разни маски за коса и лице, лакирвах се и куп други щуротии за които хич нямам време когато малкия е вкъщи Sick

# 185
Ох, аз малко разкъсано, че ме нападат в една онлайн игра...

mamma_Di, liliq_velikova, добре дошли в нашите редици.  bye

Дес, ами поне в холандските източници варира  между 7 и 10 месеца даването на пълнозърнест. Но така или иначе Боре ползва сухарите за чешане на зъбите. Иначе ми казаха в консултацията да му давам само черен хляб, което май е българския ръжен.

Telma, браво на Бояна. Явно и жената е готина и не я оставя да скучае.  yes

# 186
  • ... някъде преди лудницата ... до църквата!
Здравейте момичета и сладки малки дечица!!!
Извинете ме, че чак сега пиша, но от гости никакво време за компа не остана!
Благодаря ви, че сте се сетили за нас с Алекс!!!
Важното събитие беше в събота, но в къщи празненството започна още от петък сутрин, когато пристигнаха първите гости! Както се казва три дни яли, пили и се веселили!
Малкият ми мъж по време на церемонията, се държа страхотно. Изобщо не му се, чу гласчето, а попа му беше много интересен. Е, малко се поразсърди, че му намокри главата и лицето, но много бързо му мина! Събрахме подаръчета и се повеселихме добре!!!
Снимки се опитвам от сутринта да кача, но поради проблеми с нета нещо не се получава и продължавам с опитите!

БОДЛИВАТА - да целунеш малката принцеса от нас и да и пратиш много поздрави! Много пораснала - браво на нея и на мама! Много се радвам, че се видяхме и дано скоро има възможност за по-дълга среща, да се набъбрим! За разтройството определено може да е от зъбоникненето, но имай едно наум все пак и бъди нащрек. Стискам палци по-бързо да избива зъбчето!

клео - добре си ни дошла! Радвам се, че сте си изкарали хубаво! Алекс на снимаката в подписа ти изглежда много пораснал - направо си е момченце! За срещата - а, няма да те пропусна като съм във вашият район, но този път беше инцидентно и набързо. Поздрави на адашчето!

БОН-ТОНИ
- ама Ванюшката все напред върви ... пу-пу! Много му се радвам с тия много зъби, а сега и това за слизането от спалнята! Браво на юнака, все така да върви и да радва маминката си! Ходили ли сте скоро до Горна баня - нещо ново?

Дес
- аз взех напръстник в комплект с четка и струваше 6-7лв, ако не намериш, мога от тук да ти взема и да ти пратя!

Телма
- добре се е справила жената, браво! Малко и ти да се поуспокоиш, не че няма да се притесняваш, но поне ще ти е малко по-леко!

mama Di и liliq velikova  - добре дошли мамчета! Дано ви е приятно сред нас!!!

За сега толкоз от мен! Май ще сменяме доставчика и е възможно да нямам нет известно време, така че ще пиша когато мога!
Целувки на всички и много усмихната седмица, а на работещите - спорна работа!  bouquet

# 187
7of9 ми на Аптамил ХА пише-3*210мл за 24ч.Това означава,че прекрачваме границата.Така ли?Не виждам,как мога да му спра едното мляко Thinking
За ваксината,ние я слагахме 2-3 и 4 месец заедно с другите.Последната pneumokoken ни е на 15 месеца.Тук това е единствената ваксина която се купува.
А,за онази ваксина дето те питах,изглежда това е магарешката кашлица.Kinkhoest-hoest,знам,че е кашлица и за това си правя такива изводи.
Добре дошли на новите мамчета Hug
lika да ти е живо и здраво христянчето Hug

# 188
Раэбирасе,че ми е приятно.Искам да питам-мога ли преди 1год.да навърши бебето да му давам суров банан,эащото прочетох в 1книга,че не може.Имам батко на 10год.но съм эабравила някой неща эа съжаление.

# 189
Лилия, аз на Ники много отдавна му давам суров банан Peace Естествено всяко дете си е различно, пък и банана принципно е алерген, затова те съветвам пробвай с малко единия ден и изчакай два-три дни за реакция, без да даваш друго ново, т. е. ссамо това което си въвела до сега + банан. ако няма реакция - давай  bouquet

# 190
Здравейте, милички!

Нямах много време да ви изчета за съжаление  Embarassed

Клео, радваме се, че си пак сред нас.За месните пюрета-ами аз правя домашни за Али, т.к. не яде купените. Сварявам месото със зеленчуците, пасирам всичко и така.Днес съм взела телешко по препоръка на педито пък да видим утре дали ще го папка.

mama Di и liliq velikova, добре дошли при нас! Надявам се да ви е приятно и интересно в нашата компания   bouquet

Лика, честито християнче!   bouquet

Бодливка, може да се появи разтройство от зъби.Дано бързо ви мине всичко! Нагушкай Дари от нас! Hug

Дес, за тези сухари - и аз не съм сигурна, че може да се дават, ама знам ли  newsm78

Бон_Тони, мноооого зъбки имате бе ! Браво браво само така FlutterНие сме само с 2 зъба  Mr. Green

Сега малко за нас:Днес бяхме на ортопед в Горна Баня - пак при Алексиев.Каза, че всичко й е наред на Али, ставичките са й супер, ходилата също и смело да я пускаме да тича с проходилка  Mr. Green Много съм доволна  Flutter С папкането пък се случва нещо много странно - от както Алекса пробва пилето не иска да яде зеленчуковите.Явно е месарка нашата принцеска  Joy Иначе плодовите ги папа, ама зеленчуковите никак.Утре ще похапва телешко, пък после зеленчуковите ще й ги забъркам със сирене и масло пък дано й харесат повече Rolling Eyes

Това е от нас! Гушки на всички!  Hug

# 191
Здравейте! Леле колко сте изписали!
Аз покрай нашите проблеми не мога да се разпиша  Sad Вчера имахме температура, но давах Нурофен и спадна. Или е настинала или е от зъбите. Гърлото било съвсем леко зачервено и не ни изписаха нищо друго. Другия проблем е, че се разделихме с моя мъж. Незнам дали за малко или за постоянно, времето ще покаже  Confused
Сега добре дошли на mama Di и liliq velikova!
liliq_velikova  Аз съм давала суров банан. Наистина съдържа хистамин и не е много препоръчителен, но аз дадох.
Клео добре си се завърнала! Радвам се, че сте си изкарали страхотно, разбира се чакаме снимките Wink
Лика, честито ти християнче! Браво на момчето, че е било така послушно в църквата! А и с гости винаги е забвано, въпреки приготовленията, все пак си е разнообразие Wink
Телма, човек наистина колкото повече се притеснява, толкова е нямало смисъл за това  Grinning Ще свикне детенце, няма къде да иде. И ще и е по-хубаво като си играете вечер и през уикендите  Wink
zaicheto и аз съм така като теб като я няма Мони. Чудя се къде да се дяна и какво да свърша, че много ми липсва. А и аз колко съм се разделяла с нея. Като излязат с майка ми на разходка (което се случва мноого рядко) и чакам да си дойдат по-бързо. Пък уж искам почивка. То угодия няма! Laughing
БОДЛИВАТА наистина много сте порастнали! А за разтройството и аз знам. На много познати дечицата им получават разтройство при никненето на зъбките.
Ние пък тоя месец май не сме наддали нищо. Или в консултацията май предния месец я измериха повече. Абе максимум 100-200 да е качила. И сме към 8.550. Тя наистина много дивее, ама нещо се притесних  Embarassed
Vili4ka хубаво е, че са ви дали зелена светлина за проходилката! Наистина е удоволствие за дечицата! Ще и хареса, предполагам!
Хайде стига съм писала и аз, че трябва и да се спи! Лека нощ на всички!  Heart Eyes

# 192
nenepygka, какви са тези новини!?!? Бебето болно, вие с мъжа...дано всичко си дойде по местата в най-кратко време!!! Hug

Лисана, напредваш ти с холандския покрай бебето. Laughing
За млякото - разликата не е голяма. Ние надвишавахме доста повече. То добре че докторката ни пита какво яде Борил. Ако искаш питай твоя дали има проблем. Той може и друго да рече...А за ваксината. Тук я слагат без пари на всички бебета родени от 1 април насам.  И понеже имаше кампания защо трябва да се слага се зачудих ние дали-или... Още не сме решили.

Vili4ka, може би просто във вкусовите рецептори се получава "експлозия"  с месото. То си е всеизвестно, че е по-трудно да се готви постно например. Wink  А малките, както нито сол, нито подправки ядат, представи си какво им се случва, като опитат месо. Определено схващат разликата.

Остана ли някой без зъб? Освен нас де...

За това дали сухарите са подходящи за бебета можете да намерите достатъчно инфо, като в Google се пусне rusk baby teeth.

Последна редакция: пн, 11 сеп 2006, 23:08 от 7of9

# 193
пеперудка, много лоши новини Confused Пожелавам ти нещата да се наредят, както ти искаш  Praynig И каквото и да стане-горе главата  Hug

Аз се включвам да ви се оплача как се изложих с пустото телешко  Crazy Варих го на парченца от 20:00ч до 22:30ч. После го метнах в робота, пасирах пасирах, сипвах от бульона, пак пасирах и нищо не станаааа.Стана като сдъвкано, изплюто и пак сдъвкано егати  Sick Отврат! Така че, мацки, който не знае как се прави телешко изобщо да не си трови живота - купувай народе готови пюрета, че аз станах за смях на цялата фамилия  Sick  Joy hahaha Joy

# 194
vili4ka това с телешкото ми эвучи поэнато,само,че аэ направих подобно нещо със эамраэени эеленчуци.Сварих ги,пасирах,прибавих мляко и накрая го иэхвърлих.Эа това са готовите пюрета-най-раэнообраэни.                      7of9  ние сме на 7мес.14дена и също нямаме эъбче,така,че не сте сами.                 пеперудка дано нещата при вас си дойдат на мястото!!!

Общи условия

Активация на акаунт