Отборът ЯНУАРСКИ е чудесен,расте и пее бодра песен!

• 10 115
  • 310
  •   1
Отговори
# 195
  • Пловдив
Здравейте, мами и бебоци! Hug

Дес, благодаря ти, че ни поздрави ! Ти никого не пропускаш! Simple Smile
За сухарите- и аз мисля да давам пълнозърнести. Ще си ги правя сама с машината за хляб. Нямам рецепти, но предполагам ,че ще намеря в нета. А ти какви ще използваш? Питам, защото преди няколко дни по новините имаше репортаж за черния хляб - измамниците слагали утайка от кафе и други подобни, за да може белият хляб да добие тъмен цвят.  #2gunfire Така, че внимавай! Sign Exclamation

mama Di и liliq velikova , добре дошли и от мен! sohappy

lika , честито ви християнче! Хубави емоции сте имали! И много е пораснал Алекс! А усмивката му става все по-чаровна! yes

Телма, браво на Бояна! Тя  е една малка героиня!   Hands Thumbsup

7of9 , не се притеснявай! И ние сме в беззъбия отбор! smile3503
nenepygka , дано всичко се оправи бързо!

Днес Кристиян се изака сутринта, нормално. След 3 часа чух пръцкане, клонящо към изакване.  Embarassed В памперса имаше малко разстройство, но и една жилка слуз, към 5см. Преди това 2 дни въвеждах кайсия с елда (пюре на Сънвал кайсия+банан). Оставих го само на кърма днес. Какво ли значи това? newsm78 Моля, ако някой знае, да ми каже! Да продължавам ли с кайсията, или да приема, че не я понася?

# 196
Пеперудка, няма страшно мила, всичко ще се оправи Hug вярвай в хепи енд-а, ние сме с теб  bouquet  bouquet  bouquet
Гуанка, така е с "цветния" хляб. Преди години баща ми работее в голям завод в малкото ни градче, където хляба за диетици го правеха с черна сладкарска боя #2gunfire аз затова купувам само бял (то и там незнаеш какво ще намери, но все пак)
Виличка, ние телешкото го въведохме отначало само на бульон - сварихме месо, прецедихме го и в бульона сварихме зеленчуците, пасирахме и така. А като давах месо го накулцах на много ситно с ножа - размер малко по-дребен от кус кус. Вече така процедираме с месото.
Клео, друг вариант за накълцване на месото са блендерите. Сварява месото и в блендера - или чопър ли беше newsm78 Абе, онова дето го дават за смилане на кайма .... уф, че обясних ама ooooh!
7от9, и ние нямаме зъб, нито едничък Mr. Green
Лика браво на малкия голям герой Hug
Аз толкова исках рано да кръстим Ники, а мъжо иска да чакаме и в къщата да направим освещаването заедно с кръщенето Crossing Arms то така е най-добре, че иначе много трудно ще стане да идват два пъти моите мама, тати, баба и дядо Rolling Eyes
вчера Ники ми бърбори по телефона Joy голям кеф. Утре се връща мъника, така ще го схрускам като дойде Hug

# 197
Здрравеите момичета вчера ходихме на Невролог -изкараха ни  с недостиг на витамин Д но да ви кажа че хич не съм доволна от лекарката в детско здраве.след записан час ме държа час и половина с бебе на ръце и пипане само на ръчичките го прецени.мисля да искам консултация с още 1 невролог.За гастроентерогог маи ще годим утре татито д нес беше пред болницата да вземе номер но не му дали .Утре рано ще идем имало около 40 човека(днес).Напрово няма ли човек връзки  е за отчаиване. #2gunfire #Cussing out

# 198
 ooooh! Това с хляба и оцветителите много подло. Най-добре наистина, като Gushanka.

Хехее, цели 4 бебока сред беззъбия отбор. Някъде пишеше, че при кърмените се появяват по-късно. Ама ние не сме отдавна на кърма...та сигурно е поредния мит.

DIVA_ORHIDEQ, да се чуди наистина човек за какво ги раздават тези часове. Стискам палци да минете утре бързо и новините да са добри.

# 199
  • ... някъде преди лудницата ... до църквата!
Аз все още имам нет и бързам да се отчета!

Благодаря ви за поздравленията момичета и се извинявам, че не ви почерпих, но изображенията много трудно ми се зареждат и не мога да подбера! Обещавам, че ще се раванширам!

Алекс цяла нощ беше с Т варираща от 38,5 до 37,5 и от будуването сега съм като пребита. Той също се поизтощи и сега блаженно спинка. Дано да не е настинал, а да са просто зъби ...

пеперудка - ох, миличка, незнам какво да ти кажа, освен че искренно ти пожелавам, нещата да се наредят, така че да е най-добре за теб! Много неприятни работи на куп, но след дъжд, винаги изгрява слънце, така че горе главата - всяко зло за добро! ЦЕлувки на теб и малката Симонка бонбонка! Дано и при нея всичко да идва от пустите тормозещи зъбчета и бързо до избиват, за да не я мъчат!

за телешкото нищо не мога да кажа, а и на нас нали ни е забранено, та съвсем нямам опит ...

Гушанка - според мен е по-добре да поизчакаш с кайсийте. На Алекс стомахчето реагира така, като нещо не му понася!

DIVA_ORHIDEQ - за гастроентеролога, часове дават само в съответния ден. Предвалително - НЕ! Успех утре!

7of9 - много е сладък Борката на снимката в подписа ти!

БОДЛИВАТА - Дари как е?

# 200
Здравейте, моми4ета!

BON_TONI , браво на вас за зъбките и 4естито! Много сте ги наредили... А лесно ли ги изкарва? Ние имаме 2 зъба, но бяхме кисели 2 седмици преди това - то не бяха температура, разтройство, нерви... ooooh!

Дес, не мисля 4е има проблем да даваш ръжените сухари - само да не са "боядисани", както са писали някои мами...

БОДЛИВАТА, напълно възможно е от зъбките да полу4и разтройство - и ние имахме ...

Telma, браво на Боян4е  smile3501! А ти успокои ли се ве4е?  smile3503?

mamma_Di, liliq_velikova  welcome

lika, да ти е живо и здраво христянчето!!!

пеперудка, дано проблемите се разрешат бързо и в твоя полза - не правете прибарзани решения - даите си шанс - хора сме и вси4ки грешим...

7of9 , и ние бихме pneumokokken ве4е - сега последната (4-та) е на 15 месеца... Не е лошо да я биете, ваксината не е лоша - а и щом ви е и безплатна... Ние плащаме тук за всяка една по 66 евро. Но все пак ти си решаваш...

При нас нищо ново... Само ми прави впе4атление, 4е Али много се лигави през последните два дни - направо текат като река лигите от устата му - та може и да се похвалим скоро с трети зъб, но ще видим...

Приятен ден на вси4ки! Flowers Rose

# 201
  • там край реката
Здравейте мили мамчета!Сигурно вече сте ни забравили.Много се радвам,че отново мога да съм сред вас Simple Smile.Ние сме добре вече сме на 8 месеца,имаме си и 2 зъба,които излязоха без въобще да усетим.Храним се със зеленчукови и месни пюрета,каши и хумана.Имам обаче един въпрос към вас.Когато преминахме на НАН2 Гошето отказа категорично да го яде.Смених на Хумана,която също не храсва.Днес като му дадох една глътчица прясно мляко толкова се въодушеви ,че чак ме гонеше с проходилката за да му дам още JoyИскам да ви попитам дали мога да му давам прясно мляко след като не е навършил още годинка?
Ох,ставам да се храним,че иначе ще настане война #Crazy Усмихнат ден на всички Heart Eyes

# 202
Здравейте мамчета и сладурски бебенца Hug
Зайче, да ти е живо и здраво малкото порастнало зайче Никола! Heart EyesДа ви кажа тази сутрин направих попарата на Вяра с ръжен сухар(мисли,мислих и реших накрая)ухаеше невероятно съвсем по-различно от другите сухари и беше ометена до последнта лъжичка.Аз правя с един сухар защото тя и половин неможе да изяде,а днес го омете целият.Направо Shocked
Тези сухари са гръцки - виждали сте ги по магазините -"Голдис",и затова може би няма опасност да са боядисани като бг хлябовете Thinking А това за черният хляб и аз съм чувала и чела,просто нямам думи..... #Cussing out
Гушанка, сигурно нещо не  се е понравило на стомахчето на Крис.Дано вече всичко е наред Peace
За телешкото - наш'то маце не го тачи изобщо Naughty Вече не го взимам.А домашни месни пюрета хич и нямам намерение да правя,има достатъчно готови в които пропорциите са добре преценени.Аз едва ли ще се справя.Домашни меса може би по-нататък ще напва малката като седне на масата с нас.
И малко в страни от темата - много и харесва заешкото пюре.Оня ден изпапка почти цялото бурканче,нещо което никога не се беше случвало с каквото и да било пюре Grinning
Виличка, то телешкото е доста жилаво месце и май трябва  не само с вода да се вари.Хич да не ти пука-дала си всичко от себе си за малката принцеса PeaceКАжи после дали е харесала телешкото ако си и давала.
Христина, и из къщи се подмяташе една кутия НАН2 и веднъж като ме нямаше майка ми решила че детето е гладно-направила и и тя само как и се допре до езичето млякото плюе и се мръщи.Знам ли newsm78 Ние обаче се кърмим редовно де,то това беше за случаи когато ме няма,щото немога да цедя вече. А за прясното мляко немога да кажа със сигурност.Мен лично много ме е страх още,а и съм забелязала че всички мами тук са на мнение е не трябва да се дава.
Преди няколко месеца една позната се върна от САЩ-снаха и е американка и ме пита с какво храня Вяра.Обясних и аз и тя вика:"Мойта снаха дава на бебето прясно мляко"И аз  Shocked казвам и"Ами те там не ги ли е страх?"  И тя каза че американката предпочитала да дава естетсвени млека на децата не изкуствни."Разни хора,разни идеали" както се казва ooooh!
Айдеее много дълго стана,извинете ме Embarassed
Весел ден на всички!  bouquet

Последна редакция: вт, 12 сеп 2006, 14:40 от Дес

# 203
Здравейте и от нас!Ама колко сте изписали от вчера.. Crazy

ura Да честитя първо мини-празника на малкия Никола!Да расте здравичък и веселичък!  ura

Благодаря на всички за отговорите за разстройството ни!

nenerygka дано при Мони по-бързо отмине неразположението,а за семейството...важното е как се чувстваш ти и дано нещата се подредят така,като искаш. Praynig Днес и на мен една приятелка ми сподели,че вече се е изнесла с бебето при техните,какво става незнам.. Confused
lika честито ви христианче!Да бъде винаги закрилян и напътстван от своя ангел-пазител малкия сладур Алекс! Hug А Даринка-мандаринка е добре,тези дни е по- нервозна заради зъбите,затова днес бяхме на вън от 9 до 14ч.,щяхме и още да останем,но на едно кафе ни нападнаха оси,привлечени от пюрето на бебка,та се прибрахме на бърз ход. Crazy
Продължавам с опитите да взема урина с колектор,засега без успех.Сутринта станах преди нея,като се събуди да я изпишкам на легена,а тя си клечи,лапа палеца на крака и ми се усмихва..въобще идилия в 6 сутринта. Laughing

Хайде приятен следобед,по-късно може пак да се включа. Hug

# 204
ДЕС имам една приятелка те от 6 месеца дава на бебката прясно защото от киселото имала разстроиство  #Crazy newsm78 сега е на 10 месеца и нищо му няма ама кофти е че не знае да яде с лъжица а само с биберон.Мойта пък е обратното бибките ги ползва само за игра незнае милото какво да го пъхне Joy hahaha Joyотдавна пиеме от чашка.Нека дават обаче мое мнение е ,че изкуствените имат нужните витамини за развитието на бебка.

# 205
Дес и Бодливка, благодаря за поздравите Hug
дано Дари е вече по-добре и да излизат тия зъбки, да не я тормозят принцеската  bouquet
а за урината незнам какво да те посъветвам - Никола задължително след сън пишка, пък и по няколко пъти дори Peace
За прясното мляко незнам newsm78 аз всъщност съм от мамите дето не се вманиачават на тема храна за бебето - опитвам и ако няма проблеми давам, но прясно не смея още. Малкия обаче отказва всякъкъв вид адапте, затова пием кисело ooooh! та в този ред на мисли имам една почти пълна кутия НАН 1 и незнам какво да я правя newsm78
дес и ние сме на Голдис, обаче белички Mr. Green а мама как си ги хапва и тя, много са ми вкусни Blush

# 206
  • Варна
Здравейте, дами!
Вярно нямате стигане последните дни, четох, четох...  hahaha

дес и ние сме на Голдис, обаче белички Mr. Green а мама как си ги хапва и тя, много са ми вкусни Blush

Да, да!!! И аз така.   chef А за киселото мляко - давате ли на малките мишлета като закуска, например с плазмонки, бисквити или натюр? Аз още не съм, а и да се напрягам да се сетя, не мога да си спомня как беше със Светлин.  newsm78 Една забраванка съм аз!  smile3503

БОДЛИВКЕ, малко късно може би коментирам въпроса с вашето разстройство, но ако си спомняш и ние бяхме с такова. 10 дни ни мъчи, но в момента  в кйто пробиха зъбите, всичко се оправи. Сигурна съм или поне се надявам и при вас да е така, т.е. да е от зъборани.  newsm10
lika , честито ви събитие! Много радости и късмет в живота на християнчето Алекс!!!
За супите - е не ги ще моят юнак! Гледа все към сладките храни. Има едни десерти на Хаме мисля бяха, ябълки  с извара, плодова каша с грис..., защо да яде супа, като може такива глезотийки да си хапне! Като батко си и татко си.  smile3534

Ще пропусна поименно другите, но ви обичам и няма да ми се сърдите! Напускам фронта временно.  bye

# 207
Здравейте мами и малки сладури и честито на празнуващите днес   bouquet
БОДЛИВАТА, напълно възможно е от зъбките да получи разтройство - и ние имахме и беше ужасно,докато я облека и тя е готова за нова смяна  #Cussing outДано ви мине бързо!
mamma_Di, liliq_velikova   welcome добре дошли на новите майчета  Hug,едната от които ми е до болка позната  Mr. Green
пеперудка, какви са тези  лоши новини  newsm78,дано всичко се нареди както ти искаш,с тебе сме  Praynig
kleo_80 вече съм си в Пазарджик,но следващият път като идвам в Сф,ще се разберем предварително с тези дето са в Надежда и ще заформим една срещичка  Peace
BON_TONI честито ви поредно зъбче!
liliq_velikova  Аз съм давала суров банан на малката и й няма нищо ,но всеки си знае кога и как ще дава.
sea woman ние ядем кисело мляко,или през шишето или с бисквити с лъжичка
Христин@ знам,че е рано за прясното мляко и аз не давам,но ти си реши
  щях да забравя да се похваля-Стаси си има нова придобивка:колело-количка,дето отзад е с една дръжка за бутане.Ама какво описание дадох само CrazyУтре ще я снимам в него и ще кача снимка.Та да се почерпите за новата кола на Стаска cheers cook
Леле колко съм изписала Embarassed.Гушки за всички  Hug

# 208
  • Пазарджик
Здравейте мамита! Благодаря ви за топлото посрещане!
7of9 - Габи е на 8 месеца и 13 дни, а все още няма зъбче (като гледам скоро няма и да има). Но не се притеснявам, защото на батко й първото зъбче излезе на 10 месеца, и после за много кратко време излязоха и останалите без никакви проблеми Mr. Green
lika - да ви е живо и здраво християнчето и много да ви радва!
sea woman - аз давам кисело мляко от около месец, защото Габи отказа да яде адаптираното мляко

# 209
Привет, момичета!
И ние се присъединяваме към отбора на беззъбите бебета, двете долни зъбчета са на път, но още не са се показали.  Simple Smile Можем да седим сравнително стабилно, обръщанията ги умеем, но от изправянето и пълзенето сме много далече. Малко бавничко ни се случват новите неща, ама важното е , че се случват! Simple Smile
За съжаление можем да се присъединим и към отбора на падналите бебета. Sad Емка падана от нашето легло на теракота и то изцяло по моя вина. Sad След една безсънна нощ се чувствах страшно изморена и с понижено внимание-оставих я на леглото без да я обградя с възглавници и  за миг изключих за нея. Embarassed Ходихме в Пирогов, правиха и снимка, прегледа я неврохирург и за сега всичко е наред. Praynig  Сега се старя да си почивам повече, спя с нея винаги когато тя спи за да съм в добра кондиция и най вече не щадя  мъжа си и не се старая да се справям с всичко!
пеперудка , пожелавам ти нещата да се наредят по най-благоприятния за теб и Мони начин. Hug
клео, браво за морето! нас ни чакат две баби и цял куп приятели във Варна , но така и не успяхме да стигнем до морето това лято:( М
Хубав ден на всички! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт