Най-хубавото лято предстои, защото сърчице под моето тупти! Тема № 9

• 44 909
  • 567
  •   1
Отговори
# 135
  • au bout du monde
Повивах го, но той започва да се бунтува и да вади ръцете, мята краката. Като не е повит сякаш е по-спокоен.
За шума май нещо не му допада или поне разлика не виждам. Мен ме приспива, но него не 😁
Ще потърся препоръчаните книги👍

# 136
Аз не успявам нито с повиването, нито с белия шум... аз ли не правя нещо както трябва, но разлика не виждам. Тези колики, направо му разказват играта. От еспумизана се запича и не знам вече какви капки да вземам и изобщо имат ли някакъв ефект?!

# 137
Пробвайте с класическа музика - ние вчера така се приспахме след един час неитешимо мятане.... Това е на таткоото идея и той е много горд Wink

# 138
  • София
Christy_ , Artemis да са ви живи и здрави бебчета, много да ви радват и да се възстановявате бързо! Flowers Hibiscus

И моят е доста неспокоен и колики го мъчат, но като чуя режим за новородено ми става малко смешно и не мога да си го представя.
За коликите давахме Колактаза, но нямаше ефект. От няколко дни включихме и Лефакс и усещам съществена разлика. Другото, което много ни помага за коликите и преспиването е да го сложа върху себе си, като така хем не се дере, хем спи по-дълго.

# 139
Честити бебчета на всички момичета Simple Smile Радвайте се на първите 5-10 дни постоянен сън на бебоците си Stuck Out Tongue Winking Eye

И Дани има колики от 3-4 дни.  Най-неспокоен е сутрин между 5 и 10 часа,  после излизаме на разходка и заспива в количката.  Давам му само пробиотик Био Баланс Бейби,  той може да се дава от 14-тия ден след раждането. Като ви чета и се чудя има ли смисъл да го тъпча с други лекарства,  май нищо не помага и трябва да си го израстне.
Успокоява се като спи по коремче върху мен,  така и аз лежа и почивам (въпреки,  че не мога да заспя в тази поза). Също в слинга му е добре,  но сме с Caboo lite и поне на мен ми е доста топло. Но за вкъщи става,  в къща живеем и е сравнително хладно.
Ако го оставя в леглото,  почти веднага се буди и почва да плаче,  в такива моменти пускам на телефона бял шум и давам залъгалка,  люлея леглото и в повечето случаи се унася и заспива.

# 140
Момичета спомням си, че имаше някой с подути крака след раждането, нещо пиете ли? Аз съм в болницата още, било нормално, ама да си питам и във форума Grinning
От кой ден започнаха коликите? Вчера следобяд бебчето свиваше коремчето, но тя е на 3 дни, няма как да са колики нали? Иначе жълтеничката започна, много я мразя тази жълтеница, с голямото ми дете беше много гадно, продължи над 2 месеца, големи притеснения имах. И още един въпрос - кога ви се спусна кърмата? Слагам бебето, засуква, но не тръгва - само по 2 3 капки и няма повече.

Последна редакция: сб, 25 юли 2020, 08:59 от VALL...

# 141
Вал, и моите ръце и крака бяха леко подути след раждането, казаха, че е нормално, още не са съвсем наред, а минаха 10 дена. Коликите и при нас започнаха още в болницата, но бяха слаби, сега са доста по-силни, не спим по цели нощи Cry
А за кърмата при мен тръгна на 3тия ден след като се цедих малко с помпа, преди това акушерките ми стискаха гърдите, но едвам излизаха по 1-2 капки.

# 142
Подуванвто на краката е нормално, отшумява в рамките на месец. На мен ми беше подут единя крак, но за седмица се оправи.
За коликите ползваме Лефакс и не, че не плаче , но има възможност да се спи

# 143
И на мен ми се подуха след драждането.  Но ми минахана 7 мия ден. Ако продължи.очадете се на лекаря.
Нашата жълтеница мина много бързо ,за една седмица.
Колики за сега няма. И каката нямаше като бебе , дано и тя да няма,но не се надявам.

# 144
Момичета дойде и моят ред да се похваля. Вчера се роди нашата дъщеричка Виктория, 2 950 гр щастие, 49 см. Нормално раждане с венозна упойка. Много съм щастлива и сега нямам търпение да я донесат да си я нагушкаш. ❤️
Пожелавам на чакащите мами много успех и скоро и те да се похвалят с юлско бебче!

# 145
Честита да е Виктория! На теб бързо възстановяване! Heart

На мен вече ми е супер, мега тежко, само ми се лежи, а трябва движение. Ама кажете как да стане това с разходките? Аз буквално мога  само да се търкалям. Grinning
Тук останаха ли още неродили? Grinning

# 146
Тини, аз теб чакам. Нали бяхме " наборки".
Моята кърма слезе на 3тия ден. Краката спихнаха на 7мия ден сами.

# 147
Аз съм два дни след термин. Какво ли не пробвах, не иска и не иска 😀  Лекарката каза: чакаме 10 дни след термин... 🤷‍♀️

# 148
  • au bout du monde
От 3ти ден започнаха да ми се подуват краката, но сложих компресорни чорапи за 2 дни и се оправиха. По цял ден стоях с тях от сутрин докато си легна.

От вчера давам инфакол за коликите и мисля, че му влияе добре. На 19 дни е.

Кърмата слиза на 5ти ден някъде. Трябва постоянно да му даваш да суче. Моите бяха станали супер твърди и болезнени. Зърната ме боляха постоянно. С лицитин и помпа се оправих и сега ползвам силиконови протектори.

# 149
Аз съм два дни след термин. Какво ли не пробвах, не иска и не иска 😀  Лекарката каза: чакаме 10 дни след термин... 🤷‍♀️

Аз родих 4 дни след термин. След седмия ден ми казаха, че ще ме вкарат в болница ако не родя. Деня преди да родя бях без разкритие и никакви индикации, че ще се роди скоро. Направих си една по- дълга разходка и катерих стълби. Не знам дали заради това, но през нощта ми изтекоха водите. По- късно тръгнаха контракции и родих нормално. Пробвай и ти с повече разходки и стълби. Ще стане.

Общи условия

Активация на акаунт