Най-хубавото лято предстои, защото сърчице под моето тупти! Тема № 9

• 44 913
  • 567
  •   1
Отговори
# 150
Повивах го, но той започва да се бунтува и да вади ръцете, мята краката. Като не е повит сякаш е по-спокоен.
За шума май нещо не му допада или поне разлика не виждам. Мен ме приспива, но него не 😁
Ще потърся препоръчаните книги👍
Имах аналогична ситуация с шума. Реагира добре на записи от този канал https://youtu.be/YhD3gqrsmWk
Спи най-добре в такъв тип чувалче. Лошото е, че се предлага такъв тип основно до 3 месеца. Моето е до 58 см. Сега търся по-голямо.
https://images.app.goo.gl/ACiDV3jDZj3Wsjcc6

# 151
За кърмата, и на мен на 3тия ден ми слезе, миналия път също. Този поне бях подготвена с помпа в болницата, не чаках да ми я носят..
Само на 16 дни сме, а аз вече хващам къра с малко и голямо бебе.. старая се да не се изнервям, заради малката, да не и придавам негативизъм от самото начало.. помощта ми обаче днес си тръгна ( свеки ) и се видях в чудо.. едното виси на цицата, другото на крака.. ще се свикне сигурно, ноо до тогава зор.. извинете ме, помрънках си малко..
Смятам да взема ергономична раница, за малко свободни ръце.. някой може ли да препоръча такава, подходяща за новородено? Със слинг съм пробвала с каката, но не се справих, а нямам никакво време да се уча сега точно.. благодаря ви предварително...

# 152
Радост,  няма раници,  които да са подходящи за новородено.  Има регулируеми,  но те стават най-рано от 3-4 месец. Пробвай с ринг слинг,  може да наемеш от някоя библиотека.  Той се слага сравнително лесно и за лятото е ок.
Аз взех Caboo lite,  хибрид между еластичен и ринг слинг,  слага се много лесно,  но ми е топло с него,  защото връзването е трипластово. А и не е подходящ за бебе над 4 месеца,  защото натежава.
За питката като подарък от мойте приятелки съм си поръчала регулируем Май тай,  става от 2-рия месец (поне 4 кг бебе) и е хибрид между тъкан слинг и раница,  слага се лесно и може да се носи дори порастнало дете над годинка.

# 153
Здравейте, момичета! Записвам се малко късно в темата, но имам едно въпросче - на какво АМ сте? Малко предистория - бях с термин 26.07, но бебо се роди преждевременно 2.030кг в 32гс на 05.06, постоя в кувьоз 13 дни. В неонатология го хранеха с АМ Аптамил за недоносени и  след като мина 3кг педиатърката каза да му взема пак Аптамил, но вече за доносени. Днес една приятелка от Англия ме наплаши, че Аптамил са пълна химия и да сменя, та затова ви питам.
 Честито на всички за бебетата! Пожелавам ни да успеем да отгледаме достойни хора!

# 154
Само на 16 дни сме, а аз вече хващам къра с малко и голямо бебе.. старая се да не се изнервям, заради малката, да не и придавам негативизъм от самото начало.. помощта ми обаче днес си тръгна ( свеки ) и се видях в чудо.. едното виси на цицата, другото на крака.. ще се свикне сигурно, ноо до тогава зор.. извинете ме, помрънках си малко..
Аз направо не мога да си позная голямото дете.. нещо страшно е. не можем да обърнем внимание на бебето от всички глупости, които измисля голямото. Изкарва ме яко от равновесние..

# 155
Ехееей, момичетааа! Радвам ви се и честито на всички родили мами! Аз съм все още от чакащите, с термин 30 юли и никакви индикации до момента. Беба е 3200 гр. вече и си кротува вътре. Малко изоставам от актуалните теми вече, не мога да взема отношение. Надявам се скоро да ви се похваля. Да знаете, че ви чета редовно. Бъдете здрави и успех с бебчетата!

# 156
  • au bout du monde
Здравейте, момичета! Записвам се малко късно в темата, но имам едно въпросче - на какво АМ сте? Малко предистория - бях с термин 26.07, но бебо се роди преждевременно 2.030кг в 32гс на 05.06, постоя в кувьоз 13 дни. В неонатология го хранеха с АМ Аптамил за недоносени и  след като мина 3кг педиатърката каза да му взема пак Аптамил, но вече за доносени. Днес една приятелка от Англия ме наплаши, че Аптамил са пълна химия и да сменя, та затова ви питам.
 Честито на всички за бебетата! Пожелавам ни да успеем да отгледаме достойни хора!

И тази приятелка какво препоръчва?
Аз също съм в Англия и тук масово с Аптамил ги хранят. Аз пробвах за малко Хип, но нещо не му понесе. Иначе като съдържание повече го харесвам. После минах на Аптамил сякаш му е по-добре. Но това беше съвсем за кратко, сега е само на кърма. Според мен си продължи с Аптамил за сега, ако се чувства добре.

# 157
  • София
Смятам да взема ергономична раница, за малко свободни ръце.. някой може ли да препоръча такава, подходяща за новородено? Със слинг съм пробвала с каката, но не се справих, а нямам никакво време да се уча сега точно.. благодаря ви предварително...
И аз имам същият казус, тъй като ринг слинга нещо не ми пасна. Обаче раниците дори и ергономични и с панели за регулиране не са подходящи за новородено, а чак за бебче на 3+ месеца. Аз купих едни уж раници, които се оказаха кенгуру и като видях как седи бебето вътре се хванах за глава - цялата тежест му падаше върху крачетата и така може да му прецакаш гръбнака, ако няма кой да ти каже, че е опасно.

За питката като подарък от мойте приятелки съм си поръчала регулируем Май тай,  става от 2-рия месец (поне 4 кг бебе) и е хибрид между тъкан слинг и раница,  слага се лесно и може да се носи дори порастнало дете над годинка.
Мех дай ли имаш в предвид или нещо друго? Аз си мислех, че и те са за 3+ месеца, иначе изглеждат мега яко и удобно, но не знам и колко са подходящи за лятото.

# 158
Azidaa,  да,  среща се под различни имена.  Ако е регулируемо,  става за след втория месец.  Аз лично си поръчах Кая тай,  на българската марка Kaya. Регулируем имат и Nashsling. Честно казано,  не съм пробвала и не знам,  дали ще е удобно и дали ще се справя със слагането,  защото по-големия ми син съм носила само в раница след 6-тия месец,  ама ще пробвам.
А иначе за лятото... С каквото и да се носим,  все ще ни е топло. Има някакви трикове за поносимост на положението,  ама колко да помагат - носене в по-хладните часове на деня,  много вода,  пелена между тялото на майката и бебето,  чадър за сянка,  тънки дрехи от естествени материи и т.н

Последна редакция: нд, 26 юли 2020, 09:13 от Dona_Rosa

# 159
  • София
Аз в момента ползвам библиотека за слингове, така че да не ме е яд ако купя нещо и не ми пасне. Но наистина всичко спрарява, въпреки че мен бебеносенето ми е най-необходимо вкъщи, защото иначе сме цял ден на ръце. За мех дая не знаех, че има различни имена или видове, така че нямам търпение и него да пробвам ^_^ Дай и ти отзив дали ти е допаднало.

# 160
Момичета, малката не е акала вече ден и половина. Започнах да й давам малко АМ, защото кърмата не стига. От два дена й давам и Биоамика, може ли капките да я запичат?

# 161
  • София
Едва ли е от капките, защото нямат симетикон, предполагам е от АМ.

# 162
Момичета, на 25.07 (на термин) се роди Матей. Раждането мина бързо - след 4 часа регулярни контракции (на 10 мин) вкъщи, отидохме до болницата (чаках времето между контракциите да се скъси малко и да се разведели малко) и се оказах с почти пълно разкритие. Приеха ме набързо, спукаха ми мехура и с няколко напъна излезе. Имаше болка, но имаше и забавни моменти и най-важното - един прекрасен вързоп накрая Wink

Сега се гушкаме, кърмим често (да се напълнят гърдите) и свикваме един с друг. Както спа вчера целият ден, така през нощта ми разказа играта Wink

# 163
Момичета, на 25.07 (на термин) се роди Матей. Раждането мина бързо - след 4 часа регулярни контракции (на 10 мин) вкъщи, отидохме до болницата (чаках времето между контракциите да се скъси малко и да се разведели малко) и се оказах с почти пълно разкритие. Приеха ме набързо, спукаха ми мехура и с няколко напъна излезе. Имаше болка, но имаше и забавни моменти и най-важното - един прекрасен вързоп накрая Wink

Сега се гушкаме, кърмим често (да се напълнят гърдите) и свикваме един с друг. Както спа вчера целият ден, така през нощта ми разказа играта Wink

Честито ви бебче! Да е здрав и много да ви радва!😍💙
Ех, такова бързо раждане дано имаме всички! Колко кг се роди?

# 164
Честито, живи и здрави бъдете! Heart

Общи условия

Активация на акаунт