Най-хубавото лято предстои, защото сърчице под моето тупти! Тема № 9

• 44 893
  • 567
  •   1
Отговори
# 120
Атника и аз съм взела, 30 цх, но по колко зрънца, по 5 ли, през два часаи може да се пие въпреки че не съм пиша и яла нали?
Аз пиех 15 СН по 5 гранулки. Може за пиеш въпреки че не си яла и пила.

# 121
Здравейте, момичета. Бихте ли ми казали от тоновете дали имам контракции? Аз не усещам да имам, а и забравих да питам гинеколожката отдеве. Някой по-запознат, ако може да каже.

# 122
За записа на тонове - не съм много сигурна, но не виждам отчетливи контракции. Ето мой запис, на който има такива.

За дясно-позиционираното гръбче - моята бебка също беше с гръб надясно. В процеса на раждане акушерката я обърна в по-благоприятната за излизане лява позиция.

# 123
Честити нови бебочета! Да са ви много здравички , палави и щастливи!!!
Освен арниката както са писали взимах, Стафисагрия висока потенция D1000 . Взима се по 1 на 12ч. То е точно за след операции специално секцио.
Да си призная не съм правила консултация с хомеопат. Тук от групата едно момиче ми каза на нея какво са и изписали и така ги взех и аз.
Взимах и профенид. Абе доволна съм не знам дали от тях, аз ли имам висок праг на болка.  На третия ден след секциото бях готова да си ходя. 😄

# 124
Честито на всички мами !
Да са ви живи и здрави бебчетата !

Да се похваля и аз на 22.07 точно на датата си в 03:02 през ноща дойде при нас нашата принцеса Райла -3290 и 52 см!
Беше най страхотно нещо което изживях в живота си❤❤❤❤
Подробно как протече раждането съм писала в др тема -подготовка за нормално раждане.

# 125
Здравейте момичета Flowers Hibiscus
Включвам се с новини и аз Simple Smile На 16.07 с планово секцио се роди и нашата малка Радост Yellow Heart
От три дни сме си у дома, спомен от операцията мога да кажа, че нямам Blush
Обаче на втория, третия ден при мен се появи пост-пункционно главоболие, следствие на спиналната упойка Head Band В болницата ми казаха, че съм изтеглила късата клечка и се случва рядко. И наистина, никоя друга от раждалите мами по време на престоя ми не спомена за този "ефект".
Беше много тежко, все още не е минало съвсем, но е по-добре, поне мога да се грижа за бебка Simple Smile Първите дни не можех да стана, не задържах течности и храна, съответно кърмата ми никаква я няма Sad Сега се захранвам, хидратирам много, пия чайове и се цедя, дано не съм изпуснала положението безвъзвратно Simple Smile

Честито на всички нови мамчета, а на чакащите - леко раждане и бързо възстановяване Simple Smile

# 126
  • au bout du monde
Christy_ Честито бебче и бързо възстановяване!💐
Artemis, Честито! 💐

Момичета ще полудея вече! Няма заспиване вечер. Прибираме се от разходка към 5 и половина 6, той се събужда и няма спане повече. Само иска да суче, неспокоен е, реве. Сега е 23 ч и още не е заспал. Нямам сили вече. Дадох му колийф за колики. 😭 Нещо не мога да го приспивам както трябва, чувствам се ужасно. На 18 дни е.
Апетитът ми за въглехидрати се е утроил,  започнах да качвам вместо да свалям килограми. Коремът ми се беше прибрал, а сега виждам как се е омазнил и сланини се появяват, това също ми влияе много депресивно. 😩

# 127
Честити бебчета, момичета! Heart

Christy_ Честито бебче и бързо възстановяване!💐
Artemis, Честито! 💐

Момичета ще полудея вече! Няма заспиване вечер. Прибираме се от разходка към 5 и половина 6, той се събужда и няма спане повече. Само иска да суче, неспокоен е, реве. Сега е 23 ч и още не е заспал. Нямам сили вече. Дадох му колийф за колики. 😭 Нещо не мога да го приспивам както трябва, чувствам се ужасно. На 18 дни е.
Апетитът ми за въглехидрати се е утроил,  започнах да качвам вместо да свалям килограми. Коремът ми се беше прибрал, а сега виждам как се е омазнил и сланини се появяват, това също ми влияе много депресивно. 😩

Мила, съчувствам ти!
Постоянно ли даваш капките? Мислиш ли че проблемът е от коликите - свива ли се, пъшка, почервенява ли? Плаче ли неутешимо? На каква храна сте? Даваш ли пробиотик? Изхожда ли се редовно, да няма запек? Моята беба понякога се напъва и после чак се изхожда.
Опитай да направите някакъв режим, колкото да е трудно. Водата успокоява ли го? Защо не пробваш да го слагаш на твоите гърди, затопля се коремчето. Ох, дано скоро се справите с този проблем. Прегръдки!

# 128
Аз давам Лефакс. Забелязвам, че пръжка и се напъва по- малко, отколкото брат му, на който давах и Еспумизан.
И аз съм за режим. Може би не се храни достатъчно, че да е неспокоен.
Повтаряй си , ще всичко е период. Бързо да минава

# 129
Честито за новите бебчета! Да бъдат здрави, а на мамите бързо възстановяване.

Иванина също много будува и после е яко дране, защото й се спи 🤦 Гушкам я, нося я, въртя различни пози, докато се унесе и това е всеки път. Понякога ми идва да ревна и също ми минават мисли, че не правя нещата както трябва, но си давам кураж, че щом е при мен, значи това е най- доброто.

При моето дете мисля, че има проблем с акането- то е от няколко дни по един път на ден само и е съпроводено с яко рев. На АМ е и максимум 1 път на ден пие кърма.

# 130
  • au bout du monde
Благодаря ви💐
И аз си повтарям, че е само период и ще мине, но вечер, когато вече съм крайно изтощена ми е доста трудно да не ревна и аз.
Само на кърма е. Не знам дали му стига, честно казано. Няма проблем с изхождането. Мисля да му взема био гая и инфакол да пробваме.

# 131
Честити бебчета, момичета!
Присъединям се и аз към момичетата с неспокойни бебчета. Тъкмо се нахранва младежа и се унася и изведнъж рев... От вчера сме на Инфакол, а пробиотик не смея да давам, че пише, че е за бебета над 1 месец. Вие давате ли? На нас ни изписаха Биогая. Освен неспокойствието, се сдобихме и с бебешко акне и подсечено дупе и ми  е много жал за бебето. Ех, оплаках ви се, ще ме извините.

П.с. La Libellule, и ние сме на кърма и аз съм в чуденка дали му стига, но като го претегля и видя, че е наддал, се успокоявам.

# 132
Момичета,

За режима / неспането ви препоръчвам 2 книги:
The happiest baby in the block - на д-р Карп (има я и на БГ) - но повиването и белият шум правят чудеса, изпитано
Baby whisperer solves all you problems - на Трейси Хог. Май на БГ е “Ръководство за недоспали родители”, ама не съм много сигурна. Тя обяснява за режима на бебетата по периоди, как да увеличим нощното спане и как вечерните / нощните драми са свързани главно с дневния режим и превъзбуждането вечер. Двете книги се допълват (и тя препоръчва повиване, шум и залъгалка, dream feed). Не съм я пробвала с първото дете, но сега мисля да я приложа, звучи ми много смислено.

Успех на всички и поздрави за новородените бебчета. Аз още чакам лъвът да се накани, макар и тази нощ доста по-често да се будех от болки ниско долу - може и при мен скоро да има вързопче Wink

# 133
Моя е с гъсти жълти сополи.. вчера пуснахме секрет ...той докато излезе ще мине цяла вечност. Само ходя с аспиратора и му тегля сополите. Педиатърката за сега не иска да даваме нищо, докато нямаме резултати. Само калций и инхалации.
Обаче явно връща и мляко от носа, защото след хранене сопола е бял.

# 134
Момичета, аз пускам бял шум на телефона нощно време. Опитвам се да разгранича деня и нощта, освен така и с по-малкото шум нощно време. Но сега са много малки и е трудно да им се създаде режим. Тя понякога яде на 3 часа, понякога на 4, така се измества. Още повече че аз след като се изходи по голяма нужда гледам винаги да я мия, къпем се на 2 3 дни с шампоан. И то става супер объркано.

Peacock, добре сте пуснали секрет. Нека се види какво има на бебе. Бързо да оздравявате!

Аз давам пробиотик от 7 8 ден - био баланс бебе. Така каза педиатърът.

Общи условия

Активация на акаунт