Най-хубавото лято предстои, защото сърчице под моето тупти! Тема № 9

• 43 388
  • 567
  •   1
Отговори
# 315
тинити, моят съвет е колкото по-рано, толкова по-добре за теб и бебето, свържи се с консултант по кърмене. Педиатрите имат съвсем различни схеми и често препоръчват дохранване с АМ. А ако твоята цел е да кърмиш, това може да ти изиграе лоша шега.

Аз много съжалявам, че не се бях информирала и послушах акушерките от болницата. Сега е голяма борба да си засиля кърмата и да махна АМ. Confused
Аз взех да пия чай за кърмачки, казаха ми, че кърмата не ми е слезнала хубаво и засега ще дохранвам с АМ. За акитата казаха, че още се чистил. Бил много добре. Успокоих се. Бях се филмирала. Платихме си на частно на педиатърката при която ще се записваме, но не можех да чакам...

Последна редакция: вт, 04 авг 2020, 19:16 от тинити

# 316
Тинити, съжалявам, че не ти прочетох постовете по-рано, но забравям да влизам тук от грижите по малкия. Надявам се гърдите ти вече са добре, все едно прочетох моята история с изписването и парещите гърди,но аз веднага се обадих на Хедра и само нейните съвети ми помогнаха.
Аз като върл противник на АМ ще ти кажа, ако трябва се цеди и давай от шише, но не давай АМ. Моето детенце се роди в 31 г.с. и трудно суче, но за сметка на това почти на 3 месеца е и изцяло на кърма. Докарах над литър на ден количестви, та от няколко дни се опитвам да си я регулирам с по-малко изцеждане, че беше ад.
Ако нещо конкретно те интересува, ако искаш пиши и на лично

# 317

Момичета, правилно ли е паднало пъпчето?

# 318
Тинити, съжалявам, че не ти прочетох постовете по-рано, но забравям да влизам тук от грижите по малкия. Надявам се гърдите ти вече са добре, все едно прочетох моята история с изписването и парещите гърди,но аз веднага се обадих на Хедра и само нейните съвети ми помогнаха.
Аз като върл противник на АМ ще ти кажа, ако трябва се цеди и давай от шише, но не давай АМ. Моето детенце се роди в 31 г.с. и трудно суче, но за сметка на това почти на 3 месеца е и изцяло на кърма. Докарах над литър на ден количестви, та от няколко дни се опитвам да си я регулирам с по-малко изцеждане, че беше ад.
Вече не са ми така подути гърдите.  Давам му гърда, ако пак реве му давам и изцедена кърма. Реших АМ да го спра. Изписаха ми хапчета, с 2 - 3 тръгвала кърмата. Някой знае ли ги? Ще приложа снимка. Както и чай за кърмачки. Дано тази кърма слезе по-рано, че много боли и е мъка. А уж кърменето не трябвало да боли...

# 319
  • София
megi999, да супер е. Сега можеш да го почистваш с 70% спирт и антисептична пудра и съвсем ще се изчисти. Simple Smile

Тинити, наистина при кърменето не бива да има болка или дискомфорт. Може би бебчо не захапва правилно и от там идва болката. За витамините не ги знам тези, но на пазара има толкова голям избор. Аз пия Pregnacare (когато се сетя Grinning).

# 320
Боже, това възглавницата за кърмене голямо облекчение! Слагам го там и си цока. Не ми тежи в ръцете.  Ама и заспива в нея Wink

# 321
Момичета, колко често акат бебоците ви, които са изцяло на кърма. Ние акаме доста често..да не кажа на всяко хранене и то по-малко. Имаме доста газове. Почват ни коликите явно по сериозно Joy и зор да се изака, но ме притеснява че е много честичко. Иначе на цвят го докарваме на горчица.

# 322
И при нас е така и понякога е доста течно. Чудя се дали е нормално..

# 323
  • София
PeacockLove, пробвай и легнала, пак си hands free Grinning

За акането и ние сме така, разбира се че е нормално. Даже в болницата си спомням, като питах докторката има ли максимум за пълни памперси тя се пошегува и каза че е въпрос на финанси Grinning

Вие как приспивате вашите бебета? При нас е мисия невъзможна - то не е повиване, бял шум, биберони, люшкане, но иначе спи най-добре върху мен.

# 324
И ние сме на кърма. В началото акаше на почти всяко хранене, сега пропуска понякога. Цвят горчица за ако е супер. Иначе и нас ни мъчат газове и колики като в началото беше само вечерта, напоследък се появяват по всяко време на денонощието. Вчера го изведохме на разходка, орева целия квартал явно от болка и се прибрахме бързо, бързо.

# 325
Ние вчера направихме 2 седмици и за сега си спи. Легна в 22 часа, после яде в 1,3 и нещо, почти в 6...после 8:30...но беше неспокойна и примрънкваше на сън защото  коремчето я мъчи...чудя се след седмица как ли ще е...с тея колики принципно е голям зоррр. Батко и навремето ме будеше през 20 минути по цял ден уж за ядене. Като сложиш и рев до скъсване от
Колики беше чудничко Joy

# 326
Вече не са ми така подути гърдите.  Давам му гърда, ако пак реве му давам и изцедена кърма. Реших АМ да го спра. Изписаха ми хапчета, с 2 - 3 тръгвала кърмата. Някой знае ли ги? Ще приложа снимка. Както и чай за кърмачки. Дано тази кърма слезе по-рано, че много боли и е мъка. А уж кърменето не трябвало да боли...

Това е сминдух, увеличава лактацията, но не се препоръчва при проблеми с щитовидната жлеза

# 327
Здравейте, имам въпрос. Бебето ми нещо да се изхожда зеленичко. Обадих се на педиатъра и ми каза ,че това е от колики 🤷‍♀️
Само на кърма е бебка.
Някое бебе със същите симптоми!?

Редактирам
Имах от няколко дена проблем с едната гърда. Получих запушване с което не можех да се справя. Компреси,зелета,масажи сукане ,лецитин и т.н не и не. Станаха 4 дена и лного се притесних. Отидох при гинеколога ми и той ме изцеди на ръка. Каза ,че нищо не трябва да правя гърдите само сукане и цедене.  Е как нито на ръка мога,бебка очевидно не може да изсмуче всичко. Помпата закучи и нищо не капеше от нея гърда.
Свързах се с една акушерка , и тя ми препоръча да отида на някаква дълбока оксилация. За първи път го чух това.
След прегледя отидох на процедурата. Още там взеха да шуртят струи. Казаха ми като се прибера веднага да сложа бебето да суче. Стана. Успях и с помпата малко да изцедя. Тази сутрин вече се събудих без бучка. Много болезнено беше. За капак и вчера имах рожден ден и го прекарах в цедене и лекари 😒
Ще продължа с терапията още няколко дена.

Последна редакция: ср, 05 авг 2020, 15:22 от Анонимен

# 328
Здравейте, имам въпрос. Бебето ми нещо да се изхожда зеленичко. Обадих се на педиатъра и ми каза ,че това е от колики 🤷‍♀️
Само на кърма е бебка.
Някое бебе със същите симптоми!?

Редактирам
Имах от няколко дена проблем с едната гърда. Получих запушване с което не можех да се справя. Компреси,зелета,масажи сукане ,лецитин и т.н не и не. Станаха 4 дена и лного се притесних. Отидох при гинеколога ми и той ме изцеди на ръка. Каза ,че нищо не трябва да правя гърдите само сукане и цедене.  Е как нито на ръка мога,бебка очевидно не може да изсмуче всичко. Помпата закучи и нищо не капеше от нея гърда.
Свързах се с една акушерка , и тя ми препоръча да отида на някаква дълбока оксилация. За първи път го чух това.
След прегледя отидох на процедурата. Още там взеха да шуртят струи. Казаха ми като се прибера веднага да сложа бебето да суче. Стана. Успях и с помпата малко да изцедя. Тази сутрин вече се събудих без бучка. Много болезнено беше. За капак и вчера имах рожден ден и го прекарах в цедене и лекари 😒
Ще продължа с терапията още няколко дена.
Честит рожден ден, на патеричка! Бъди здрава и щастлива! 🎂💓
Какво представлява тази процедура, ще разкажеш ли?

# 329
Аз да се включа относно акането.. за изключително кърмени бебета,  е нормално да се изхождат и след всяко хранене, а най рядко до веднъж на 10 дни.. знам, понеже каката вършеше работата веднъж на 7 дни, и много се бях притеснила, та съм питала всички педиатри в града.. казаха, че е нормално, щом е само на кърма. И вода не съм давала..
Иначе аз още имам проблем с кърмата.. точно със същите капсули сминдух + чай за кърмачки на биопрограма, успях да увелича количеството до 90мл макс, но пак не е достатъчно и дохранвам още.. май така ще си я караме.. нямам време, иначе бих се заела по сериозно с кърмене, но каката не ме оставя на мира...

Общи условия

Активация на акаунт