Най-хубавото лято предстои, защото сърчице под моето тупти! Тема № 9

• 43 363
  • 567
  •   1
Отговори
# 330
Аз май скоро ще приключвам с кърменето. Нямам толкова много , детето се дразни. Предния път поне 4 месеца успях да кърмя ( храня смесено) ама сега няма да стане

# 331
При нас приспиването е лесно. Само кото усети гърдата ми и заспива. Даже не успява да се наяде кокто трябва. Да, но като я преместя но легълцето и... Вие как разбирате, чи бебчето се и нахранило? Засичате ли време на гърда? А и моето бебче не се уригва след всяко хранини. При вас как е ?

# 332
  • au bout du monde
Около 20-30 мин на гърда го държа. Нямам представа колко изяжда. Когато се цедя не изкарвам много, но казват че бебето успява да изсмучи повече.

От най-малкото нещо ми става криво и рева😭 одеве не намерих капките за колики и ревнах. Не мога да си намеря единствените ми дънки и клин, които ми стават. Гардеробното чудовище ги изяде. Една раница също изчезна😒😩

# 333
Аз бях така предния път. Ревях постоянно . Мъжът ми само ме питаше : хормони ли са или има нещо сериозно? Wink
Сега съм спокойна..чак се изненадвам от себе си. По- скоро ако плача, то е за това че не се справям с голямото дете и ревността му. Иначе, нищо друго не ме тревожи

# 334
Моята буболечка много често става, само на кърма е... Снощи в 8.30 в къпахме, яде и към 9 заспа, стана в 12.30 будува и яде до 1.30,послв стана в 3.30 пак яде и будува 1 ч и в 6.30 стана, от 1 час ппремрънква и суче, и всеки път се буди с писък, явно има и колики вече, не се уригва всеки път, давам само капки за колики. Много ми се ще поне едното хранене да махнем през нощта, че не издържам, голямото дете и то си иска своето, а и няма кой да ми помага, и с толкова малко сън съм като замяна по цял ден.

# 335
И ние сме на смесено хранене, като напоследък изяжда по 50-60мл АМ, а кърмата ми май съвсем ще изчезне, едвам изцеждам по 30мл Sad държа я на гърди 30-40мин, тя заспива и спира да суче, след време се разсънва и още е гладна и дохранвам. Не знам какво да правя вече, 40мин си е много време.. Някой може ли да препоръча консултант за кърмене за София? Хедра има час чак за понеделник, Ася Демирева беше писала, че е в Бургас тези дни, а аз други не знам

# 336
Пия хапчета и чай, но и моята кърма не се увеличава. Точа 40 мл и това е... Но като го оставя на гърда стои 20 мин и явно цока повече. Това няма как да знам, но тази кърма не се засилва...Когато не му стигне и иска още му давам издедено малко за да не нахрани хубаво.

# 337
Mimsss, тук можеш да откриеш консултант по район.
https://www.podkrepazakarmene.com/consulting

И аз съм в твоето положение. Сякаш трябва да се примиря, че ще е на АМ, а сърце не ми дава. Ставаме на почти 2седмици и силно се съмнявам да ми се увеличи кърмата повече, въпреки че всеки път я слагам на гърда и после стимулирам като изцеждам. Confused

От 1-2 дни почнаха коликите и е веселба.

# 338
  • София
И оят не се уригва след всяко хранене. Оставям го на гърда колкото той си иска, не засичам време той сам я пуска, а ако след това ми изглежда неспокоен предлагам другата.

VALL..., моят отскоро прави паузи вечер от 3 до 5 часа, всяки път различно. Мен много ми помага да си го взема до мен в леглото и да си го нахраня легнала, като на 2рата минута съм заспала. Събуждам се за следващото хранене, което може и след 2 часа да е и просто давам другата гърда и пак заспивам. Така изобщо не ме притеснява колко често яде, стига да не е истеричен рев или ръмжене успявам да поспя.

# 339
Ох ние сме в някаква серия с тея колики - пъшкане,ръмжене, спи спокойно 30мин и после започва. Аз не мога нито през деня нито през нощта да спя спокойно и вече започнах да пощурявам.
ММ работи тежка работа и удря едно рамо само за няколко часа вечер. Абе не знам, дано скоро да свършат защото имам усещането че ще лудна.
Успокоява се като я взема на гърдите, ама като искам да поспя ме е страх да я оставям така.
Помрънках ви. Желая бързо преминаване през тая фаза на всички и успех в кърменето, чета ви че имате затруднения.
Flowers Hibiscus Flowers Hibiscus Flowers Hibiscus

# 340
Моето момиче две вечери подред прави паузи по 6 часа, аз ставам и я събуждам да яде защото много ми се подуват гърдите вече. Но мисля, че има по-изразен рефлукс. Дори да се оригне понякога пак повръща след ядене и дори чувам как връща мляко. И става много неспокойна, само сукане я успокоява. Аз не смея да я храня легнала, защото и аз ще заспя и няма да се оригне и ще повръща повече сигурно.
В събота ще идват гости да видим как ще се държи цял ден в количката на двора, по принцип навън е много по-спокойна.

# 341
С какви мокри кърпички бършете устата на бебето?

# 342
Устата не я бърша с мокри кърпи. Или лигавника, или едни малки кърпички от плат съм си нарязала.
П.С говоря, когато нямам вода наблизо.

# 343
Аз използвам сухи салфетки за забърсване и подлагам под брадичката, че доста тече. В картонена кутия са и ги купувам от Лидл. Много са мекички и удобни. И мокрите кърпички пак са от Лидл- lupilu. В Лидл има доста хубави неща и предимно от там купувам повечето неща

# 344
Аз бърша с лигавник.

Момичета, тази кърма нито се увеличава и все още ме боли при кърмене. А педиатърката каза, че добре засуквал. Ползвам протектори и пак...

Общи условия

Активация на акаунт