Най-хубавото лято предстои, защото сърчице под моето тупти! Тема № 9

• 43 356
  • 567
  •   1
Отговори
# 345
Аз бърша с лигавник.

Момичета, тази кърма нито се увеличава и все още ме боли при кърмене. А педиатърката каза, че добре засуквал. Ползвам протектори и пак...
Възможно ли е да е от протекторите? С каката ползвах няколко пъти, че ме беше разранила в началото, без тях се оказа по добре, и мина с времето..

# 346
  • au bout du monde
И аз ползвам протектори и пак боли. Искам да ги махна, но той не може да захапе. Отваря уста и не иска да я затвори😆 или мята главата назад.

# 347
Аз бърша с лигавник.

Момичета, тази кърма нито се увеличава и все още ме боли при кърмене. А педиатърката каза, че добре засуквал. Ползвам протектори и пак...
Чета те от няколко дни,и все едно за мен говориш. Аз спрях да давам АМ и само на кърма,колкото по голямо е търсенето,толкова повече кърма ще произвеждат гърдите. На всяко мрън слагам на гърда. Аз от два дни не съм давала ам и искам да ти кажа че и бебко се чувства по добре,не мрънка не плаче така както преди. Може да не му е удобна позата,пробвай различни пози. Консултантите препоръчват биологична поза- двамата голи ти си легнала и го оставяш между гърдите и бебето само се насочва към гърдата. Аз не успях с тази поза,но казват че е най лесна за мама и бебе.

# 348
И моето а** след всяко хранене.
Момичета след тия терапии така ми отпушиха каналите ,че тече като чешма. Вчера я кърмя от другата хвърчи струя без дори натиск. А ми остават още 8 процедури. Винаги ще съм благодарна на консултантката която ми каза за тях. Иначе е вярно,че бебето изсмуква повече от колкото помпа.
Някой по-горе ме пита за рехабилитацията.
Казва се дълбока оксилация. Правят я в рехабилитационен център. Представлява някаква машина с две кръгли неща  🤷‍♀️. Доближават ми ги до гърдите и стоя хака 10 мин. Нито ми ги масажират пито докосват. Усеща се лека топлина.Дори по време на процедурата започва да тече.
Помогна ми още първата процедура за бучката с която не можех да се справя. Важно е веднага след това да се даде на бебето да суче.
Като пари не знам колко е тъй като минава плез ЗК със направление.

Ето за какво още се използва:
ПОСЛЕРОДОВ ПЕРИОД

Стимулиране и подобряване на лактацията.
Облекчаване напрегнатост и болки в гърдите у кърмачки.
Аналгетичен ефект и ускорено зарастване на раната при Цезарово сечение.
Третиране на проблемни зони, свързани с бременността (стрий, целулит)

Последна редакция: чт, 06 авг 2020, 14:46 от Анонимен

# 349
Аз бърша с лигавник.

Възможно ли е да е от протекторите? С каката ползвах няколко пъти, че ме беше разранила в началото, без тях се оказа по добре, и мина с времето..
Без тях не може да засуче хубаво, почва да се ядосва, да плаче и не става работата.

# 350
И моето а** след всяко хранене.
Момичета след тия терапии така ми отпушиха каналите ,че тече като чешма. Вчера я кърмя от другата хвърчи струя без дори натиск. А ми остават още 8 процедури. Винаги ще съм благодарна на консултантката която ми каза за тях. Иначе е вярно,че бебето изсмуква повече от колкото помпа.
Някой по-горе ме пита за рехабилитацията.
Казва се дълбока оксилация. Правят я в рехабилитационен център. Представлява някаква машина с две кръгли неща  🤷♀. Доближават ми ги до гърдите и стоя хака 10 мин. Нито ми ги масажират пито докосват. Усеща се лека топлина.Дори по време на процедурата започва да тече.
Помогна ми още първата процедура за бучката с която не можех да се справя. Важно е веднага след това да се даде на бебето да суче.
Като пари не знам колко е тъй като минава плез ЗК със направление.

Ето за какво още се използва:
ПОСЛЕРОДОВ ПЕРИОД

Стимулиране и подобряване на лактацията.
Облекчаване напрегнатост и болки в гърдите у кърмачки.
Аналгетичен ефект и ускорено зарастване на раната при Цезарово сечение.
Третиране на проблемни зони, свързани с бременността (стрий, целулит)

А къде си ги правиш тези процедури и от кой взе направлението - гинеколога или личния лекар?
Мен втората част за белега и целулита ме интерсува

# 351
Мамчета, има ли тук бебета, които са разредили "ходенето" по голяма нужда? Онзи ден един път, от вчера до този момент - нито веднъж. Бърбори му корема, но това е. Като често е неспокоен, мята ги тези ръце и крака, а вчерашния ден беше много дълъг - 3 часа сън за целия ден от 7.30 до 10 вечерта. Колики ли са? Друго ли е? Ще питам по-късно ЛЛ, но до тогава бих се зарадвала на отговори от вас - миналите и минаващите през това.
И още - трудно се оригва, но и да оригне пак се случва да връща мляко и да се разхълца. Дайте съвет как да съкратим периода на хълцане, много е тежко да го гледам как се тресе целият.
Благодаря!

# 352
  • София
Не е задължително да имат наакани памперси всеки ден,може и веднъж на 5 дни да е, важното е да има много напишкани. Виж видеото на Ася Демирева за бебешкото ако много е полезно.
Моят понякога дори не се оригва, но да и оригнат ми връща мляко или хълца. За хълцането давам гърда и спира.

# 353
Лусисита, при нас нааканите памперси са поне 3 за деня, не ми е прескачал ден (на кърма). Най много пълни преди обяд, но той има поне 3 хранения през нощта. Иначе и при нас коремчето къркори, а за хълцането - просто го чакам да спре Wink

Я и аз да питам - има ли още бебчовци с непаднал пъп? Мати утре прави 2 седмици, а пъпът не дава наченки да пада...

# 354
С какво мажете бебетата и само след баня ли го правите?
Забелязах, че по кормчето и бебо има бели люспички или не знам точно как да ги нарека. Дали е нормално?
Мажа го с мляко за тяло след баня.
И колко време бодуват бебчетата ви?

# 355
И моята госпожица хълца, дори и когато се е оригнала, големият ми син много лесно оригваше,но бебето сега много трудно,въпреки че я държа по доста време. Иначе и нашите колики май започнаха, събужда се с писък,пъчи се, свива се,давам за сега био гайа,да видим колко време ще удържим.
Вие къпете ли бебетата всяка вечер,Ася Демирева казва, че няма нужда, но аз си я къпя.

# 356
Хелоу!
Къпя бебето 2 пъти в седмицата във ваничката с препарат, останалото време на мивката. Използването на измивни препарати за новородени не е много препоръчително, тъй като се изсушава кожата им. Лющенето на кожата е нормално в първите 2, 3 седмици, ползвайте мляко, хидрант. Момичета, вие колко често кърмите, засичали ли сте? Аз почнах да ползвам приложение и се оказа, че кърмя по 7 пъти на ден. Принципно препоръчват в началото 8-10 пъти, но вярвам, че не е проблем щом наддава детето.

# 357
Аз си записвам и виждам, че кърмя 8-9 пъти. Мисля, че е добре. Не знам бебо дали наддава, много се надявам да е така, че кърмата ми е малко количество още, но пък бебо не реве след ядене. Към 15-сти ще ходим на преглед при педиатър.

# 358
Напълно нормално е детето да се бели. Даже днес във видеото на Ася , което гледах го каза. Ние къпем всеки ден , два пъти в седмицата с препарат. Моето онзи ден нямаше пълен памперс, но вчера 3 пъти. Бих казала, че по- скоро в на АМ, почти нямам кърма. Обаче огладнява по- често тези дни. Тази нощ беше полудял от глад. Във вторник ще го мерят и теглят , надявам се да се справям добре. Усещам , че си натежава, даже едни бодита вече са му тесни Wink

# 359
Моята девойка също доста често хълца и предлагам гърда или чай. От два дни давам чай от копър, тъй като сме с колики и вече съм се видяла в чудо. Будва с часове и постоянно иска да е гушната.
Вие взимате ли някакви витамини и можете ли да ми препоръчате някакви подходящи за кърмачки ? Аз приемах Елевит по време на бременността, но ги спрях още преди раждането. Чудя се сега дали мога да ги приемам. От недоспиването се чувствам доста изморена и ми се иска да взема някакви.
Пъпчето при нас падна едва днес. Две седмици след раждането.
Относно люспите по тялото мисля, че е нормално в началото да ги има. Мажа с олио на Хип и лосион за тяло на Биодерма и почти изчезнаха.

Общи условия

Активация на акаунт