Най-хубавото лято предстои, защото сърчице под моето тупти! Тема № 9

• 43 349
  • 567
  •   1
Отговори
# 360
При нас пъпчето падна още на 7мия ден, което доста ме улесни с къпането. Вече се къпем във вана с една подложка Savy baby, за която научих от Peac. Благодаря! Hug доста е удобно така.

И ние сме с колики от 2дни някъде и е доста по-неспокойна, но се търпи засега. С изхождането сме добре, даже доста добре, към 5-6пъти на ден поне. Понеже сме и на добавка, гледам да си записвам кое по колко и кога давам. Имаме към 8-9хранения, но добавката доста зор я пие. Надявам се и от кърмата да си взема достатъчно. Днес бяхме на контролен преглед и с кг се движим по-добре, отколкото очаквах. Имахме кантар вкъщи, който показваше съвсем различни цифри и се бях уплашила.

Последна редакция: пт, 07 авг 2020, 23:03 от Rolly__

# 361
  • София
За кърменето, така като гледам май по 12 пъти на ден ни се връзват, но пък бързо се наяжда иначе щеше цял ден да ми виси на гърдите.

За даването на чайове на бебета - това не се ли води захранване?
Витамини купих Pregnacare за кърмачки, но рядко се сещам да ги пия.

Как успявате да ги накарате да кротуват на кантарчетата, за да не варират стойностите? Моят е като шило, май 2 пъти успях да го премеря адекватно Grinning

# 362
За кърменето, така като гледам май по 12 пъти на ден ни се връзват, но пък бързо се наяжда иначе щеше цял ден да ми виси на гърдите.

За даването на чайове на бебета - това не се ли води захранване?
Витамини купих Pregnacare за кърмачки, но рядко се сещам да ги пия.

Как успявате да ги накарате да кротуват на кантарчетата, за да не варират стойностите? Моят е като шило, май 2 пъти успях да го премеря адекватно Grinning
Моя го слагам по корем, защото така шава в пъти по-малко и измерването става за секунди.

Не знам за вас, но при нас нощите вече ми изглеждат безкрайни - снощи се събуди за хапване в 3 и докато заспи вече беше станало 5:30. Мъжа ми беше с нас плътно месец, но сега всичко падна само върху мен и се чувствам изцедена и от умората вечер даже не мога и да заспя...

# 363
Чак не ми се ляга като знам, че трябва да ставам след 2-3 часа. По цял ден съм парцал. през нощта аз се боря с малкия, за да може големия и мъжът ми да спят. Честно, само като го чувам как хърка ме избива на яд.. Първото дете го дондуркахме заедно ама това..
Снощи беше озверял от глад малкия, целия квартал разбра.
Не се справям с приспиването след баня. хем умишлено го държа буден, че да се умори и пак не заспива, след като го нахраня...

# 364
Хаха и аз не виждам смисъл да лягам Grinning тъкмо се унеса и се чува рев Joy май повече от час и половина макс, не съм спала вече 10тина дни

За меренето на кантара и аз я слагам девойката по корем, за да стои мирно.

# 365
Ася дори предлага така да се сменя памперс. Аз никога не съм пробвала

# 366
За кърменето не мога да кажа нищо мотивиращо. След като ми се разраниха зърната, даже с протектор, минах на цедене. Постепенно намаля, а аз по цял ден само с помпа в ръка... На втората седмица се отказах и спрях тази агония.
Чай от копър започнах и аз да давам. Вече пие по 100-тина мл на ден. Не ми е гузно, че давам вода, вместо АМ. Тя и без това огладнява на 2-2,5 часа. А и давам по 110мл, които едва изпива.
Вчера я сложихме да спи на спалнята. В креватчето като се пробуди от нещо (газове, болка е коремчето...) се разплаква, после огладнява, после се приспиваме и така през 2 часа. Буди се през 10 минути докато заспи дълбоко и все я взимам, приспивам и слагам пак в креватчето. В общи линии по цяла нощ я приспивах. Ами снощи за пръв път направи 4 часова пауза между храненията. Като се размърда и ме усети, се успокоява и пак си заспива. Баткото наскоро го научих да си заспива в легълцето, та тъкмо се отървахме от единия и се нанесе другата Grinning Това е в кръга на шегата. Предпочитам да поспя по-дълго и детето ми да е по-спокойно. Той като се събуди тази сутрин и я видя на "неговото" място не беше очарован, но като го взех и него се успокои, усмихваше се и й се радваше.
PeacockLove ММ 3 нощи не стана нито веднъж да я нахрани и приспи и вече обмислях как да го убия Smiling Imp Много е трудно така. На моменти имах чувството, че ще заспя права докато я държа. А на сутринта като трябва да стана със сина ми е още по-трудно. Той услужливо се буди в 6 Cold Sweat Joy
Към всички недоспали като мен - кураж, момичета, ще избутаме някак си! Какво са 1-2 години Joy Joy Joy

# 367
И аз вече чувствам преумора. Към края на бременността си спях по 9-10 часа на ден (а и аз по принцип съм си поспалива), а сега с този накъсан непълноценен сън съм като парцал през деня. ММ работи много часове и през нощта само малко да размрънка и скачам да отиваме в другата стая. Днес беше толкова ревлива, накрая вече си казах, че ще я оставя да си реве докато се успокои, но тя вече плаче със сълзи и ми стана гузно и пак на ръце и на гърда до преди малко.

# 368
  • София
Момичета, аз с моите близнаци едва успях да прочета коментарите. Няма да се оплаквам колко е страшно като правиш всичко по 2 пъти и нямаш нито една баба на разположение Grinning Само ще кажа няколко неща за коликите.
Първо- ако пиете комбинирани витамини, желязото в тях увеличава коликите (моят док потвърди, питайте вашия). Аз въобще не ги започнах, въпреки че още след раждането хемоглобинът ми беше паднал до 84. Сега приемам само фолиева и б комплекс- останали са ми от бременността.
Второ- ние с ММ сме на принципа " проба-грешка" и така установихме как да намалим коликите в нашия случай. Бебоците вече са на месец и почти една седмица, още след като се прибрахме от болницата започнах да давам биоамика, а след първата консултация с педиатърката включих и био гайа. Така си я карахме известно време, като те промрънкваха понякога, предимно вечер.
Но преди няколко дена биоамиката ми свърши и реших да сменя с colief, подариха ми 2 опаковки, а принципът на действие е същият. Ей, все едно ми дадоха други деца, по цял ден и нощ само рев. Направи ми впечатление следното: един следобяд на девойката ѝ дадох АМ, но забравих да ѝ добавя капките и си спа спокойно, а младежа го кърмих и му дадох капки- беше много ревлив (те си плакаха, независимо каква е храната). Така реших да рискувам и да спра капките, то по-зле нямаше на къде. И чудото стана- не се оплакват вече и нощем спим и ние Grinning Единствено оставих биогайата- по един път с последното хранене в полунощ. За сега този вариант сработва, ако започне пак да ги мъчи коремчето, ще включа пак биоамиката.
Дълго стана, но реших да споделя моя странен опит, другите неволи ще ги спестя.

# 369
Моят момък за месец е качил 1670 гр, педиатърката каза, че не прилича на едномесечно бебе. А за кърменето, да ви кажа, абсолютно на поискване и забелязвам, че може сутринта да яде 4-5 пъти и след това да направи много дълга пауза, някъде между 8 и 10 пъти яде, с две нощни хранения около 12-01ч и после в 3-3,30ч.
Коликите и при нас са силни, почти по цял ден мрънка, а следобедите направо пищи. От два дни пие Биоамика. Не знам обаче дали действа, защото има много силен рефлукс и половината пъти повръща капките като му дам преди ядене.
Спането за мен е мираж откакто се е родил - просто не иска да спи сам, каквото и да правим и ни спи по коремите, основно върху мен, че любимият все пак работи и трябва да спи. Креватът сме го ползвали веднъж за час. Като не е върху нас, трябва да му държиш ръката и да му придържаш биберона в устата, за да е спокоен... изобщо много чувствителен човек.
Не го къпя всеки ден, през 3 дни горе долу. Ама гледам да го мажа с крем всеки ден. Дупето му обаче мия и мажа по колкото трябва пъти на ден, може и по 5.
Витамини си допивам каквото ми е останало от бременността. Обмислям обаче да започна храносмилателни ензими заради коликите, една приятелка каза, че помага като ги пие майката.
За пъпа да ви кажа - масово акушерките и педиатърките казват да се маже с марля или тампон, а нещата се ускоряват стократно ако наливаш отгоре спирт - 3 пъти на ден по една капачка изливахме и в пъти се ускориха нещата. Обаче много пазете да не им потече надолу по половите органи, че ще стане оле мале Simple Smile

# 370
Момичета, пробвайте да им повивате ръцете, ще видите как спокойно и дълго спят, разликата е уау

# 371
Аз за спането да кажа... Къпя всеки ден около 21:30, все още на мивката,  тоалет,  масаж,  гимнастика и към 22:00 яде.  После идва раят,  но за кратко Grinning - 4 часа сън до 2 часа.  Ако можех да заспя и аз в 22:30, щеше да е идеално, но аз трябва да вечерям,  да се изкъпя,  да помогна на ММ да изкъпе и приспи баткото... След 2 започва стандартното будене на 2 часа и половина,  като сутрин все по-трудно го приспивам след кърмене,  за да полежим поне до 8, докато стане баткото.  Тази сутрин ММ направо ме втрещи като каза: "Тази нощ поспахме доста добре,  нали?".  Е,  "зарадвах се",  че той толкова добре е поспал,  че даже не е разбрал,  че аз не съм поспала Grinning
За коликите не давам и няма да давам нищо,  веднъж дневно е на пробиотик само.  Не го мъчат те,  даже не знам дали има.  Мъчи го рефлуксът.  По време на кърмене започва едно дърпане от гърда,  плач,  почервеняване.  Вдигам го да се оригне,  после пак на гърда... Така по доста пъти,  докато съвсем не иска да захапе,  дори не знам колко се е наял,  но вече е изнервен,  орига,  почва да хълца и го виждам как му се гади и премлясква.  После около 30 минути го боли коремчето и се свива.  Рядко излиза мляко от устата.  Споменах на 2-ма педиатри за съмненията ми за тих рефлукс,  не му обърнаха никакво внимание,  било физиологичен рефлукс и било нормално.  Чудя се,  дали да не го заведа на своя глава на детски гастроентеролог,  но в града нямаме и трябва да пътуваме до София или Пловдив.  Пък и като чета,  най-много да ми препоръчат спиране на кърменето или дохранване с антирефлуксно АМ,  а аз не искам.  
Някоя от вас да има бебче с установен тих рефлукс?  Как протича прегледът (гледат ли го на ехограф),  или само по описание на симптомите?  И какво е назначеното лечение?

Аз винаги съм Мара Подробната,  сори Grinning

# 372
Малееее, колко сте изписали Simple Smile Аз имам проблем с кърменето - вечер и рано сутринта е добре - имам кърма и си яде, но следобед изсуква не повече от 20-50мл на кърмене, което много ме притеснява. Някой с такъв проблем и как се справяте. Иска ми се просто да си знам, че имам кърма, да си я нахраня и да съм спокойна, че не е гладна, а аз постоянно съм в една агония, че е гладна и тя в действителност следобед е гладна, защото в момента, в който дам още 30-40мл и вече е спокойна и щастлива.

# 373
Аз пък го храня, после го чакам да се оригне,не всеки път става и понякога повръща, после  уж заспива докато го нося, оставям го и пак се събужда. Стои буден с часове и пак огладнява, и така до безкрай. Вашите бебета по колко време стоят будни? Добре че не плаче, а само гледа с големи си очи. И мрънка от време на време. Заплаче ли пак е гладен.

# 374
Аз пък го храня, после го чакам да се оригне,не всеки път става и понякога повръща, после  уж заспива докато го нося, оставям го и пак се събужда. Стои буден с часове и пак огладнява, и така до безкрай. Вашите бебета по колко време стоят будни? Добре че не плаче, а само гледа с големи си очи. И мрънка от време на време. Заплаче ли пак е гладен.
Аз не го оригвам,но другото е точно като при вас. Заспива докато го кърмя,оставя го в креватчето и отваря едни очи и будува докато не го взема при нас на спалнята или не дойде време за следващото ядене. Тогава вече е толкова изморен че се трупясва 😂😂

Общи условия

Активация на акаунт