Най-хубавото лято предстои, защото сърчице под моето тупти! Тема № 9

• 41 957
  • 567
  •   1
Отговори
# 375
И ние засега будуваме два пъти- сутрин примерно от 8:30 и тогава и правя сутрешния тоалет и т.н. и заспива към 10:30. Следващото будуване е към 18 часа или 20 часа, тъкмо когато е време за вечерното къпане Simple Smile снощи  се събуди в 20:30-вана, тоалет и т.н. Заспа към 22:30 и се събуди чак в 2:30...после вече на 3 часа се буди. Дано все така да е...ама ме съмнява. Вчера си беше неспокойна и си пререваваше, заради коликите. Иначе пъпчето ни падна около 10-тия ден. Капехме три пъти дневно с пипетка- спирт. Все още слагам 2 пъти дневно спирт, но тези дни ще приключа. Имаше малко секретиране и личната каза поне седмица след като падне да слагаме спирт два пъти дневно. Иначе само се цедя и я храним с шишетата. За сега имам кърма, изцеждам към 80-110 мл на едно цедене. Понякога нощем я дохранваме с АМ. Обаче толкова много ме болят зърната Sad вчера и онзи ден я слагах да видим дали ще засуче, но и тя не иска и мен ме боли много...май ще си продължа да се цедя с помпата докато има кърма...

# 376
Все си мисля, че няма да мога да го науча вечер да си заспива в леглото. Като му направим тоалета и го нахраня и го сложа в леглото започва рев. Давам биба по 100 пъти. Няма и няма. Ако го взема при мен на дивана в кухнята. Да стои ДО мен, не В мен. Заспива. Ако го преместя в леглото- рев. Знам, че предстоят всякакви периоди, но малко ме дразни този в момента. Тази нощ е спал върху мен . Така спечелих някой и друг час сън. А съм против тези методи.. ама пуста умора..
Сега голямото е болно и е толкова криво, че изцежда и малкото силички , останали в тялото ми... Дано дойдат по- добри времена!

# 377
  • София
За коликите при нас не знам кое помогна Лефакса ли, многото гушкане ли, но все едно е друго дете тези дни. Вчера даже направихме първи разходки без да се дере. За повиването и аз забелязах, че спи спокойно, но пък на тия жеги не винаги ми дава да го повия. Не знам как са вашите бебчовци, но моя направо се дере като е жега и спасение няма Sad метнал се е на мен в това отношение и никак не търпи топло.

PeacockLove , Определено си спят по-добре при мама. И аз като го оставя в креватчето все мрънка,ръмжи, трябва да го приспиш , а иначе ако е до мен нямам тези проблеми. Е, не ми е удобно спането по гръб с бебе отгоре, но и това ще мине.

За приспиването аз процедирам така: кърмя го, тоалет, масаж, повивам го и пускам бял шум. Гушкам го и люшкам докато почне да се унася и го слагам в легълцето, като пак го полююшквам. Е, първите няколко дни имаше стачка, но сега нямаме проблеми повечето пъти.

# 378
Аз се чувствам толкова безсилна, че няма накъде повече. Даже вчера се оплаквах и на педиатърката и тя каза, че просто момата си е ревлива.
Къпането е на мивката в кухнята. Понякога пропускаме, ако случайно се е успала. Също ако е в настроение, правя масажче с мляко на Бочко, иначе обличам по най- бързия начин и гушкам, защото се занася от рев.
Спане/ приспиване то е мега трудно. Успивам я на ръце винаги. Не иска да спи в легло/кошара, а само у мен. Тази нощ спахме като я бях гушнала в мене, а преди това спа върху мен. Няма да коментирам аз дали мога да спя така, или не. Да не говорим, че дневният сън е по 30-40 мин и се ококорва.
Будуването от ден първи е по много часове. Значи яде и будуването започва и продължава по 2-2,5 часа!!!!! Идва време за ново хранене, тя е кисела, реве, изяжда с 300 зора 50-60 мл АМ, унася се, правя опит да я оставя, рев, истерия, пак шише (10-20мл) и пак всичко отначало. 🤦
Коликите вечер е пикът. А някои вечери е направо Апокалипсис. Чак аз се плаша. А да не говоря, че 24 часа пръцка и се буди на всяко пръцкане. Та да се радва ли човек, че поне изкарва газовете, или да плаче, не знам. Давам й Пробиен бебе, Лефакс и рядко Еспумизан, за да не я запека от толкова симетикон. Та така!

Филмът е пълен!

# 379
Аз давам Лефакс откакто е у дома, но явно няма много полза. Бях взела Инфакол, но много връща от него и не му помогна и го спрях. Само на Лефакс и Био Гая разчивам

# 380
Възможно ли е бебо да има колики( на 10 дни е) ? Днес от 14 ч до сега 18:50ч не може да заспи. Нахранен е, сменен, с къс ръкав... Нещо изпускам ли? Тъкмо се унесе и започва да мрънка.

# 381
Възможно ли е бебо да има колики( на 10 дни е) ? Днес от 14 ч до сега 18:50ч не може да заспи. Нахранен е, сменен, с къс ръкав... Нещо изпускам ли? Тъкмо се унесе и започва да мрънка.
Напълно е възможно. Моя го почнаха по-късно, но имам приятелки, чиито деца още преди изписването бяха вече с колики. Аз лично като видях да си сгъва крачетата и ми стана ясно, че се започва и така и до сега си ги сгъва.

# 382
Ние сме с колики от 12тия ден. Засега само през нощта ми идва в повече Sad

# 383
Тини, нашия е същия днес. Цял следобед се дра. Заспа и след час и половина трябваше да го будя за хранене

# 384
Мами, моета бебче пък главно диша през устата. Пробвах да почистя нослето с физ. разтвор, и виждам че успява, но явно не мога да почистя както трбява. Някоя с такъв проблем? Иначе и аз мисля, че имаме нещо като колики. Изпъва крачета, напъва се, пуфти, ръмжи...но за сега нищо не давам. Като се гушнем, мисля че по-лесно минава за нея. Мъжът ми все ми казва да не я уча да спи на мен, но тако като е спокойна  и спи по-добре, сърце не ми дава.

# 385
Те всички около майката много знаят, ама не дундуркат по цял ден те. Съгласна съм и на главата да ми спи, само и само да спи. По цял ден я нося и спи главно или върху мен, или гушната на някоя от страните. Щом така е спокойна- така ще бъде.

# 386
И вкъщи всички изпадат в панина при мисълта да спим с детето в едно легло, обаче тя така е сто пъти по-спокойна - гушната в мен. Дори си слагам ръка на коремчето и като че ли по-лесно ги изживява тези колики.
Ние сменихме Абоколикен с Биоамика. Същия боклук. Мисля си за хомеопатия? Някой да е чувал или пробвал нещо?

# 387
  • София
МамаНаПринцеси, в слинга не е ли спокойна?

Аз вчера успях да го сложа в раницата без да се дере,та чак и заспа. Е, няма такъв кеф, друго си е да имаш две ръце, а и кръста ми издава багажа.

# 388
И нашето спане често е при мен в леглото, на ръце, гушната... В началото ми беше притеснено, но после си казах, че щом Малечка-Палечка има нужда от гушкане, така ще е Simple Smile

Коликите ги борим с какво ли не, ама май капки даваме повече за наше успокоение, отколкото за тяхно Simple Smile Просто си трябва време, за да минат. Има един кратък епизод сутрин и един гастрол вечер, когато е безутешна.
За сега ми е криво, че всяка баня и тоалет след това са й в плач и кривост заради коремчето, но се надявам и това да отмине Simple Smile

# 389
МамаНаПринцеси, в слинга не е ли спокойна?

Аз вчера успях да го сложа в раницата без да се дере,та чак и заспа. Е, няма такъв кеф, друго си е да имаш две ръце, а и кръста ми издава багажа.
Успокоява се, но когато изпадне в истерия, има моменти, когато и в него не иска и ме бута.

Общи условия

Активация на акаунт