Най-хубавото лято предстои, защото сърчице под моето тупти! Тема № 9

• 41 621
  • 567
  •   1
Отговори
# 390
Момичета,  вие успявате ли да правите ежедневните масаж и гимнастика?  Аз не! Confused Когато е буден,  Дани обикновено плаче,  мрънка,  недоволства и е или на ръце,  или в слинга или сме навън.  Масажа гледам да го правя всяка вечер след баня,  така или иначе го мажа с хидратант,  но определено при нас не е онова"отпускащо и приятно изживяване за бебе и мама", което описват по книгите, а е по-скоро нервно цапотене на едно гладно и раздразнено бебе.  Не намирам достатъчно време да го слагам по корем или да правя упражненията за тазобедрените стави,  от време на време при смяна на памперс успявам,  ама пак е за кратко и бързам да му дам да суче.

# 391
Не ми стигат другите болки и притеснения сега имам и запек... Досега си ходих всеки ден както трябва. Ям кайсии и праскови постоянно, но пак ме хвана. Направо не знам какво да правя...Cry Още не са ми паднали конците, някакъв ад е. Мога ли да използвам свещичка? Друг изход не виждам...

# 392
И аз съм така... Ама аз не ям нормална храна. Само солети, някой сандвич и вода. Нищо, нищо хранително. Вечно съм гладна.
Масаж не съм правила. То няма как. Големият ми син издивява от ревност и ме можем да пипнем бебето повече от 15 Мин след банята.. масаж, гушкане ала бала.. няма такова неща.
А с големия ми син бяхме като по учебник. Масаж, гимнастика, мазане...

# 393
  • au bout du monde
Dona_Rosa 

Същата работа и при нас.Confused Не реве само когато яде, през другото време все недоволства. Изкъпах го набързо, едва му намазах краката. За масаж пак нямаше време. По корем започнах да го обръщам едва преди 2 дни, откакто стана на месец.

Колко качиха бебчетата ви през първия месец? И по-специално тези, които са само на кърма.

# 394
Моето качи кило и двеста. Аз пък не правя масажи, нито пък мажа Simple Smile

# 395
Аз ще го водя на консултация във вторник. Преди 2 седмици беше  качил 600 гр.
Мисля утре да сменя млякото. Нещо не ми харесва детето след хранене. След час и половина след хранене детето става нервно и връща и нещо подобно на хълцане ,но еднократно, въпреки че е уригнат. Исках да се консултирам с педиатърката първо, но млякото ми свършва и май ще го сменя преди консултацията.

# 396
Качи точно 1300 гр над теглото при изписване ( 1150 гр над рожденото тегло). Изцяло на кърма.

# 397
Моето момиче беше качило 800гр на 28-ия ден, във вторник пак ще ходим да видим прогреса. Иначе масаж правя вечер, гимнастика сутрин и следобед по някое време. Слагам я на корем да вдига главичката и подпирам крачетата с ръка да се изтласква.
Вашите бебета стряскат ли се насън? Понякога започва да скимти докато спи за няколко секунди, малко ме притеснява.

# 398
Момичета, нечие бебче да има крусти? Преди малко като хранихме моето и забелязах и утре ще звънна да попитам с какво да мажа, но ако има някоя мама с опит ще ми дойде в плюс Simple Smile

# 399
Моето момиче беше качило 800гр на 28-ия ден, във вторник пак ще ходим да видим прогреса. Иначе масаж правя вечер, гимнастика сутрин и следобед по някое време. Слагам я на корем да вдига главичката и подпирам крачетата с ръка да се изтласква.
Вашите бебета стряскат ли се насън? Понякога започва да скимти докато спи за няколко секунди, малко ме притеснява.

Много се стряска (подскача направо) ,на моменти даже и започва да плаче с вик в съня си.

# 400
Моето качи 1670 за месец.
Оттук и един въпрос - вие нон стоп ли ходите със сутиен? От гърдите ми непрекъснато тече мляко. Бебето като засуче, тръгва на струя млякото, без да пипам гърдата, без той да суче - направо пръска; иначе през останалото време капе.
През половин час сменям тениската, не мога да се мъча със сутиен и подплънки за кърма, не смея да се цедя, защото ще се докарам до хиперлактация. Нещо да ме посъветвате?

# 401
И моето бебе се стряска в съня и подскача. Понякога даже реве ( предполагам, че е от коликите) и издава странни звуци.
Сутиен с подплънки слагам вкъщи само, когато много тече. На тази жега изобщо не ми иска да ме стяга и запарява допълнително.
Вие през колко време кърмите? Аз уж я слагам през три часа на гърда, но понякога започва да реве по- рано и пак и давам. Имам чувството, че само това правя. След кърмене ако не заспи се започва с един рев и докато я успокоя е станало време за следващо хранене.
Когато е гладна започва да пищи и да се дере, цялата почервенява и на моменти ме притеснява. Нищо не помага докато не я сложа на гърда. И вашите бебчета ли са така?

# 402
  • София
Аз го храня на поискване. Понякога яде на всеки час, но понякога може и 3 часа да не е гладен. Сега по жегите е горе долу на час и половина, но поне се наяжда бързо.

За мокрите сутиени - при мен се случва рядко, предимно през нощта защото явно натискам гърдите. Иначе бързо ми се регулира и спряха сериозните течове Grinning Иначе спя със сутиен не толкова заради протичане, колкото че е вид опора непозволяваща на гърдите да увиснат

# 403
Аз нося от сутиените за спорт- тип ластични и слагам еднократни подплънки. Няма проблеми за сега, но все още имам малко мляко-към 100 Тина мл на цедене- на 3-4 часа. Предполагам, че по нататък ще е повечко и ще тека и аз

# 404
Аз имам чувството, че нямам много кърма, но си имам течове и нося сутиен за кърмачки с еднократни подплънки, но той се усеща доста отпуснат и вече не ми прави впечатление. Храня на поискване през деня може да е на 1-1,5ч., ако сме навън издържа 2-3ч. защото спи, а вечер има 6ч. пауза. Преди вечерния сън много често е неспокойна и се случва да я кърмя няколко пъти през 30мин. докато се успокои и заспи окончателно.

Общи условия

Активация на акаунт