Най-хубавото лято предстои, защото сърчице под моето тупти! Тема № 9

• 41 615
  • 567
  •   1
Отговори
# 405
Ева, въпреки че е на АМ, яде през 2 часа по 110 мл. Някой път и след 1 час я дохранвам с малко АМ. Много будува и много реве. Днес до обяд например почти не е спала. Яде в 8:30. Придрема от 9:20 до 9:30. В 10:30 вече беше звррски гладна и я нахраних. Придрема от 11:00 до 11:10 и в 12:00 беше вече не ревяща, ами изпадаща в истерия от глад. Не знам в мен ли е проблемът? В слинга се успокоява, но гледам като заспи да я сложа някъде да й е прохладно и просторно. А не мога през деня да лежа с нея, за да е спокойна, защото баткото иска постоянно внимание. Абе по цял ден е един рев. Това ми единствения съзнателен спомен откакто се е родила Grinning

# 406
Сутиенa за кърмачки не го свалям, слагам еднократни подплънки. Толкова съм свикнала с него,  че ако не сложа,  материята на дрехата се търка по зърната и ми е неприятно.  А така няма къде да се движат и през нощта ми е по-удобно.  Жега е,  ама по-добре,  отколкото посроянно да съм мокра.  Кърмя на поискване и ако поспи повече,  млякото само тръгва да търси бебето Grinning

# 407
Сутиенa за кърмачки не го свалям, слагам еднократни подплънки. Толкова съм свикнала с него,  че ако не сложа,  материята на дрехата се търка по зърната и ми е неприятно.  А така няма къде да се движат и през нощта ми е по-удобно.  Жега е,  ама по-добре,  отколкото посроянно да съм мокра.  Кърмя на поискване и ако поспи повече,  млякото само тръгва да търси бебето Grinning
И аз съм така,но от днес почнах да изцеждам по малко ако случайно си проспи яденето,страх ме е в един даден момент да не намалее кърмата. На всеки 2,5-3 часа е хубаво да има изпразване.

# 408
Ева, въпреки че е на АМ, яде през 2 часа по 110 мл. Някой път и след 1 час я дохранвам с малко АМ. Много будува и много реве. Днес до обяд например почти не е спала. Яде в 8:30. Придрема от 9:20 до 9:30. В 10:30 вече беше звррски гладна и я нахраних. Придрема от 11:00 до 11:10 и в 12:00 беше вече не ревяща, ами изпадаща в истерия от глад. Не знам в мен ли е проблемът? В слинга се успокоява, но гледам като заспи да я сложа някъде да й е прохладно и просторно. А не мога през деня да лежа с нея, за да е спокойна, защото баткото иска постоянно внимание. Абе по цял ден е един рев. Това ми единствения съзнателен спомен откакто се е родила Grinning
Все едно описваш случващото се у нас. Никакъв режим. Нямам представа кога ще яде, кога ще спи, истериите кога ще са и т.н. Не се издържа вече. Не знам какво мога, ако въобще мога, да направя, за да поправя това или така ще си я караме?

# 409
Момичета само аз ли съм така? Вече ще станат две седмици откакто съм родила, а аз дори не мога да се зарадвам и усмихна. Постоянно плача, за какво ли не...п
Понякога  дори и аз не знам за какво! За бебето, за това, че с кърменето е трудно, за шевовете, които не падат, за това, че след изхождането със свещичка съм с хемороиди или фисури и ужасно много ме боли!!!  Отделно бебо по цял ден не спи, иска на ръце, плаче, а уж е нахранен и сменен, и какво ли още не. Имам чувството, че изпадам в някаква депресия...
Имах нужда да споделя. Cry

# 410
Все едно описваш случващото се у нас. Никакъв режим. Нямам представа кога ще яде, кога ще спи, истериите кога ще са и т.н. Не се издържа вече. Не знам какво мога, ако въобще мога, да направя, за да поправя това или така ще си я караме?
И аз съм така. Никакви планове не мога да си правя за деня защото почти винаги са 'без кръчмар'. А така ми се иска сутрин след храненето в 6ч да заспи за още час-два, ама тц..
Имах надежда, че след месец ще се оправят нещата, но така като ви слушам-вашите бебета са по-големи.

# 411
Имам чувството, че и моето не се наяжда. Ама с това смесено хранене как да знам колко яде? Давам 90 мл готово мляко за дохранване. До вчера будех за хранене в полунощ и после се стремях да има пауза до 6ч. Но това дете озверява от глад в 4 ч. Сега, колкото и нерви да имам, ушите ми да речем търпят рев ама...от 4 до 6 да се мъчи , нЕма да я бъде. И за.това вече няма да бъде в полунощ. Когато писне, тогава ще яде. Тази нощ се събуди в 2 .
И с голямото ми дете така направих. При него пък, като го събудех в полунощ , после не мога да го приспя, а такъв сладък сън прекъсвах. И се ядосах и минах на : като огладнее ще се събуди. Днес го пробвам и с ново АМ. Изпи го и за сега не го е върнал. Дано му хареса. И да го засища.

# 412
  • au bout du monde
Ох, реве ми се и на мен. Започна с истериите към 3 през нощта до 12 на обяд. Като се изходи и се успокои.

За 1 месец е наддал само 300 гр. 😕
Зърната ме болят постоянно и мисля че не захапва както трябва. В тази пандемия  няма къде да отида да попитам някой. 😣

Изцеждам около 50мл от двете. Лекарят каза, че е добре и да продължавам с кърменето и ако искам да дохранвам с 20гр формула.
Чувствам се много зле. Роднините само повтарят,  че кърмата не ми е хранителна и да дохранвам.  Преди 30год. На тях така им казали😒

# 413
Леле момичета, май всички сме в някаква серия. От няколко дни беба не иска да спи през деня, едвам се успива милата. Колики ли са какво е, напъва се но като цяло е много неспокойна. Давам санколик, колийф и при много зор лефакс. Предложете нещо да сменим - вие какво ползвате?
Има и гъби в устата, много й е неприятно лекарството, но ще трябва да го даваме. Отделно бащата ме ядосва от време на време и просто нямам думи.
La, щом зърната те болят- Явно не засуква както трябва. Свържи се с Ася, аз успях директно на телефона й тогава, или с някой друг да ти помогнат със засукването.
За хемороиди - свещички цикатридина знам че действат.

От няколко дни също прави следното - по време на някои  хранения се ядосва и започва да плаче. Вадя биберона и спира. Някакви идеи защо може да е това?

Последна редакция: пн, 10 авг 2020, 17:02 от Peoney

# 414
La Libellule, доколкото знам няма такова нещо като нехранителна кърма. И на мен веднъж ми го казаха свекърите като ревеше и го хранех през половин час, просто като суче по-често поема по-малко, то се обработва бързо и пак е гладна.
Тини, клише е, но опитай се да бъдеш спокойна и бебето ще бъде. Ако имаш възможност го дай на някоя баба да го разходи в парка за час, мен това ме спаси.
Аз малко се дразня вече на ММ, разбирам, че много работи, но аз се съобразявам страшно много с него, а той малко като се изнерви и почва да ми говори строснато. Нищо не казвам като ми отнема 30 мин да подредя след него като отива и се връща на работа или когато заспива, а е обещал да гледа бебето за да се изкъпя, излизам за да не плаче, а той да поспи, и вечер скачам от леглото да я нося в другата стая ако мрънка..Ох оплаках се.

# 415
Няма на кой да го оставя. Сама съм с мъжа ми. Той едва си взе отпуска и само тази седмица ще е с мен. От другата седмица съм сам сама. Дано ми минат болежките, защото не се виждам как ще се оправя...

# 416
Тини, като си сама ще се мобилизираш и организираш в пъти по- добре. Не се настройвай от сега. Децата всеки ден са различни.

# 417
И аз се присъединявам към клуба на леко депресираните, несмогващи и видели се в чудо мами Worried

Разказите ви все едно описват моето положение. Е, без това с течащите гърди. Толкова кърма нямам...Цедя почти след всяко хранене, за да мога колкото и малко да давам екстра кърма. Сърце не ми дава да минем само на АМ, но ако се наложи, ще трябва да го приема. Изобщо не съм предполагала, че това е толкова трудно и може да не стане от само себе си. Какво ли не ям, какво ли не пия, вече 17ти ден нямам кой знае какъв прогрес.

Само знам едно - и това ще мине Hands Pray

# 418
Явно всички минават през една и съща фаза. Мен ме мъчи друго -сякаш малкия не ме иска:( като е в леглото си реве, гушкам го пак реве. Опитвам се да го успокоя той направо изпада в истерия и се огъва на мост ще го изпусна.
Изпробвах всевъзможни начини да го облекча , а все не се получава. И започвам да се чувствам много тъпа и неспособна да се оправя ....

# 419
Аз пък супер много се изнервям, че ММ тотално абдикира от задълженията си и дори не можах да се навечерям - бебо се разрева и той половин минута го люшкал и като видял, че не млъква и по спешност ме извика.. идеше ми да забия вилицата между очите му.......

Общи условия

Активация на акаунт