Най-хубавото лято предстои, защото сърчице под моето тупти! Тема № 9

• 41 542
  • 567
  •   1
Отговори
# 420
Аз минавам само да ви кажа да не се отчайвате! Всеки ден става по-добре! Ето, например вчера моят малък шушон за първи път от 32 дни на тая земя заспа без да е гушнат и остана да спи цял един час сам на дивана. После вечерта спа сам! В леглото си! - пак за първи път. И то цели три часа. С баща му се целувахме и гледахме сериалпрез това време. Беше супер. После дойдоха коликите и е върху мен от 3 през нощта 😅. Имайте вяра и търпение, това ми беше мисълта Simple Smile

# 421
  • София
Ох, съчуствам ви на всички. PeacockLove е много права обаче, че всеки ден децата са различни. Днес може да се е скъсал от рев, но утре да е най-спокойното и усмихнато човече.

Аз сега обмислям закупуването на една голяма спалня, че като взема бебето да го кърмя заспиваме и двамата и по някое време ММ ме бута да мръдна, ама то няма на къде Grinning (леглото е 120см широко) И като знам че после следват зъби май ще трябва да направя дългоотлаганата покупка.

# 422
Днес бяхме на преглед при педиатър. Връщам се пак притеснена! Бебо утре става на 2 седмици. Възвърнал си е теглото от раждането и е качил само 30 грама. Педиатърката иска след 3 дни да отидем пак и да е качил още 100 грама. Каза да го държа и на двете гърди поне по 20 мин. и ако имам изцеденя кърма да давам и нея. Явно не го храня както трябва ли... и аз не знам. Вашите бебета колко бяха качили за 2 седмици след раждането? Знам, че е относително, но все пак горе долу да сравня.

# 423
Ох, Тини, не се отчайвай. Ще намерите решението! Моя беше качил 600 гр, но е на смесено хранене.
Значи, не искам да се давате.. тепърва почва веселото Wink
Снощи стоях с детето в кухнята, за да може мъжът ми и детето да спят. Вярвайте, в 6 сутринта ме избива на агресия от умора. Мъжът ми вижда детето само за вечерен тоалет. Цялото време и енергия отиват за голямото ни дете.
Аз съм отчаяна с това ядене. Смених ХИП с млякото на ДМ, че много връщаше . Ей, такъв рев няма на Света. Без ръце и гръб съм.
Това, че детето се извива не е защото не ви иска, боли го корема и иска да пръцне.

# 424
Моята педиатърка каза, че за 2 седмици целта е да си е върнало теглото от раждането, всичко отгоре е плюс. Моята беше качила около 200 грама, т.е. беше достигнала теглото при раждане.
Ние днес също бяхме на преглед вече е 4400гр, 53см. Hug

# 425
Пак аз ... 🙃 Давате ли вода на бебешоците и ако "да" - каква? Също така с каква вода приготвяте и АМ? Според ЛЛ схемата е да преварявам вода всеки път преди храненето ... това е просто адски неудобно, да не кажа и невъзможно. Благодаря ви ❤

# 426
Пак аз ... 🙃 Давате ли вода на бебешоците и ако "да" - каква? Също така с каква вода приготвяте и АМ? Според ЛЛ схемата е да преварявам вода всеки път преди храненето ... това е просто адски неудобно, да не кажа и невъзможно. Благодаря ви ❤
Предлагам й вода, но много рядко пие по 10-20 мл.
Тази хавалогия нямам време да я правя. Преварявам литър и пресипвам в стъклено шише- стиго ми за около ден и половина.

# 427
Аз ползвам Бебелан. Даже сега се заредих добре от Кауфланд, че е на промоция.
Давам, пие си я. С нея правя и АМ

# 428
С ел. кана също е страшно удобно. Преварявам я в нея и после само я претоплям когато ми трябва.
Вода предлагам, но той почти не пие. Повече сме на кърма, цедя се, защото се научи на шише когато зърната ми бяха много разранени. Разбира се понякога не му стига и кърмата 70-80мл и дохранвам с АМ.
Момичета, как обличате бебоците когато сте навън? Моят юнак е на 16 дни и съм много объркана вече как да го обличам. Бабите ми казват едно, в интернет чета друго... хем, че ми е второ дете 😁😁😁

# 429
Обличаш, както си ти облечена. Иначе аз го извеждам с боди с къс ръкав и много тънки панталони. Даже махнах покривалото на лежащия кош. С него вътре е парник.
След видеото на Ася за летните бебета бързо промених някои неща.
Честно, откакто я открих не съм спряла да я гледам и научавам нови неща , които ако знаех с първото щеше да в супер Wink
Бяхме на консултация днес. Дечко за месец е пораснал с 4 см и 1300 гр

# 430
Peac, колко се роди твоят юнак?
Доста добре е наддал!

Обличам я с боди с къс ръкав и панталонче, ако духа я завивам с тънка пеленка.

За водата - веднъж в деня сварявам с ел.кана вода, сипвам си я в термус и с нея правя АМ. Ако изстине прекалено, стоплям още и прибавям. През нощта тази схема ми е най-удобна. На мен ми се спи, бебето реве от глад, аз да тръгна да преварявам вода щеше да е безумно! Блазе на момичетата, които само кърмят. Това със смесеното хранене и АМ си е голяма разправия или аз нещо не се справям Confused

# 431
И аз давам Бебелан, но тя май не обича да пие вода моята, само когато е много горещо пие по малко.
Иначе я обличам с боди къс ръкав и тънки панталонки, за много горещите дни имам няколко гащеризончета с къс ръкав и къси панталонки, или само по боди, покрита с тънка пелена. Беше малко спор с бабите да я оставям по къс ръкав, но като видяха, че косата ѝ става мокра, където лежи млъкнаха Grinning

# 432
Аз обличам с боди с къс ръкав и чорапи. И у дома е така. Вечер е с дълъг ръкав и ританки.
Вода не давам. Даже сега съм в чудене за този чай от копър как да стане..

# 433
Аз обличах с дълъг ръкав ама чак ми е съвестно , то аз се потя жестоко, какво остава за горкото дете. Даже днес го извеждам с количката и без покривало  на коша или пелена. То си беше много жега. Мен по- скоро ме притеснява влизането и излизането в различни места. От супер жега, на места с климатици

# 434
Аз я обличам с боди с къс ръкав и чорапи, навън пак е така, завивам я леко с тънка пелена. Водата въобще не й харесва, но след всяко хранене й пръскам малко със спринцовка и тя я изплюва, педиатърката каза да го правя, за да не задържа мляко и да й се образуват гъбички в устата.
Ние пък имаме друг проблем - постоянно се задавя при хранене с шише, направо съм супер стресирана всеки път Sad Вашите бебчета задавят ли се често и какво правите

Общи условия

Активация на акаунт