Най-хубавото лято предстои, защото сърчице под моето тупти! Тема № 9

• 41 534
  • 567
  •   1
Отговори
# 435
И моя се давеше. За това почнах да го храня с биберон с по- малка дупка. Но пък се измаря и се храни 40 Мин. Трябва да избера между хранене с покашляне или мноогооо бавно хранене.

# 436
Обличам бебето с боди с къс ръкав или потник без чорапи и вкъщи и навън. Вечер му мятам една тънка пелена и това е. Вкъщи е 27 градуса, грехота е ако му сложа дълъг ръкав.
Иначе аз в началото по препоръка на ЛЛ давах преварена вода след всяко хранене, но спрях. Виждам обаче, че езикът му е бял. Дали не е млечница? Бебето е изцяло на кърма.
По отношение на следродилната депресия, да кажа, че мен първите 2-4 седмици яко ме биеха хормоните, постоянно се разплаквах от какво ли не. Добрата новина е, че с времето всичко става по-добре, т.е. вижда се светлина в тунела. Като се замисля, днес ходих на фризьор, т.е. имах някакво време лично за себе си и може би затова съм толкова оптимистично настроена Simple Smile.

# 437
  • au bout du monde
Последните дни е адски горещо. Навън го обличам само по боди с къс ръкав, а вкъщи го държа по памперс докато е жега. Вечер спи също по боди с къс ръкав.

тинити Моето момче също наддава бавно. Роди се 2730, след 5 дни беше 2600, след 1 месец е 3000кг.

# 438
Аз давам вода. На Бебелан е супер, много удобна. И чай от копър давам. И изобщо каквото може, давам. Иначе е изцяло на кърма.

Обличам само с боди, винаги е завит с тензухена пелена обаче. Вечер, ако е по хладно, както онзи ден с бурята, може даму сложа ромпърче и завивам с чаршаф или лятно чувалче. Абе, гол го държа, така трябва, педиатър ми го каза.

Вие секс с мъжете си правихте ли? Най силният ми стимул да си науча детето да спи само в леглото си. Нали ви казах, че снощи спа 3 часа в неговото легло. И аз смигнах на баща му, ама и баща му явно страда от временно умопомрачение щот изобщо не ме разбра.

# 439
И моята малка кокошка се дави, по принцип е на кърма, но понякога дохранвам и е ужас, храних я с шише на Нук, с най-малкия биберон, мислех че е от него, затова взех на Авент пак най-малкия, може би е идея по-добре, но пак си се дави...
И аз на моменти се сдухвам много и си поплаквам, и то е най-вече от безсилие, защото съм изморена, не съм наспана, нямам помощ от никой, вкъщи не успявам да си организирам нещата, бебето няма режим и още куп други неща, които ми се натрупват и за които веднага мога да ревна... Но ще се подредят нещата предполагам, с голямото ми дете успявах - аз да съм в кондиция, да си изчистя, да си сготвя, да си обърна внимание на детето, излизаме до обяд и следобяд, имах и лично време и сега пак трябва да се получат нещата, просто явно е много рано И Трябва време.

# 440
  • София
За обличането - само с боди къс ръкав, вкъщи само по памперс, така и спи. Толкова е топло, че ми се ще да го изкарвам само по памперс навън. Милият е толкова чувствителен като мен към жегите, че още не му е минало едно обривче от претопляне вече седмица, а ако му сложа дълъг ръкав или панталон не ми се мисли.

Mimsss2201, това с водата и гъбичките е пълна глупост, но всички педиатри старата школа го казват. Нали са учили преди 40 години и никой не се интересува от нова информация. А за даването от шише може би биберона не е подходящ или не я храниш правилно. Ася Демирева има едно видео как правилно да се дава добавка Simple Smile

Вие секс с мъжете си правихте ли?
При нас още е мираж, защото бебето е лепнато за мен, а вечер като заспи сам в леглото и муха да бръмне се събужда.

# 441
Какъв ти секс.. аз вече не помня какво е това 🤣🤣🤣 от теста насам всичко стана мираж - по време на бременността и двамата ни беше страх, а сега аз съм толкова смазана, че това е последното, което ми се прави 🤣
Освен това имам чувството, че вместо да отслабвам, аз качвам кг. Оня ден пробвах да се издокарам, но едно, че нищо не ми става и другото е, че като си сложих нормален сутиен банелите му ми опират в стомаха и е адския дискомфорт 🤣

# 442
Ние направихме сефтето вчера Joy Имаме желание, но все така се случваше, че когато бебето спи той е уморен и когато почива-тя е крива. Вчера беше свободен следобяд и бутнахме бебка на свекървата да се разхождат в парка и така.
Аз от утре ще почвам онлайн семинари сутрин, дано е послушна.

# 443
Azidaa, мерси за клипчето Simple Smile Изпробвах няколко вида шишета и се спрях на Авент и Канпол, тече по-малко количество в сравнение с другите.
Само аз ли изплаквам устата със спринцовка? Освен да спра, и без това на малката й е доста неприятно.

# 444
Както казва Ася, изплакването не е гаранция за липса на инфекции. И ние се мием редовно , но имаме я течения, я възпаления, я инфекции.

# 445
Ние също имаме млечница и дАвам с лъжичка вода след всяко хранене, но май със спринцовка е по-добър вариант. Все още май не ни е минало

# 446
Мами, аз съм комшийка от съседната тема за августовските мами, но моя малък господин се роди на 31.07 Blush.
Опитвам се да е само на кърма, но за момента не ни се получава, по съвет на педиатърката се мерим преди хранене и след, като по нейна заръка трябва да е папал 60мл на ядене, не го будим и не го залъгваме с нищо, щом е буден му предлагам гърда, но едната му е неудобна, понеже е по-голяма и трудно яде от нея, другия ни проблем е че съвсем за кратко яде активно, след което задрямва и чат пат засмуква.
Въпроса ми е дали и вашите бебоци, така заспиват още нищо не изяли и успявате ли да ги разбудите някак ?

# 447
Pennywise6,  добре дошла в юлската ни група!  За да стане по-бързо минаването изцяло на кърма и за да се регулират гърдите и лактацията,  е добре бебето да яде на всеки 2 часа -  2,5 часа (броени от началото на кърменето),  включително и през нощта.  Ако не го будите,  трудно ще стане,  защото може би има жълтеница и тя го успива допълнително.
За едната гърда,  може би не засуква добре,  пробвай различни пози,  докато намерите удобната и за двама ви или се свържа с консултант по кърмене.
Можеш да го разбудиш,  като го съблечеш гол,  смениш памперса или се храните и двамата голи,  тяло в тяло.

# 448
Давате ли витамин Д? Личната каза по 1 капка сутрин на гладно, само че аз на много места съм чела, че се дава с храна и така се усвоява по-добре.
Друг дерт имам-тази вечер преди да изкъпем бебето, тя се излиза 3 пъти и веднага след това се от кашля сякаш, пак 3 пъти. След като я изкъпахме пак се изкиха 3 пъти и после пак се изкашля 3 пъти. Това към 7часа. После не е кашляЛа, но на мен ми е достатъчно за да не мигна цяла вечер. Толкова се притесних, направо ми прилоша от притеснение. Дали е нормално?

# 449
Здравейте мамита!
Аз също съм от темата Август, но моя юнак реши да се запознаем на 31 Юли 🙂

Имам едно питане за млечицата, давате ли някакви лекарства? Личната лекарка ни изписа едно мазило, но преди да омажа устата на бебчо реших да го опитам🤢 ееее няма такава отврат...горчииии ама много горчи.
Реших да не го мажа с това, а да се допитам до "патило" ще съм благодарна за отговор 🙃

Общи условия

Активация на акаунт