Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво показват резултатите от изследванията на TSH, FT4 и FT3?
Какви са причините за високи нива на LH и FSH при повече от достатъчен яйчников резерв?
Какво показват резултатите от изследванията на Estriol, LH и FSH?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво показват резултатите от изследванията на TSH, FT4 и FT3?
Резултатите показват, че TSH е в нормални граници, но за да се увеличи шансът за бременност, е препоръчително да бъде около 1.0. По време на бременност високият TSH може да представлява риск. Необходимо е наблюдение и предприемане на превантивни мерки. Препоръчително е да се консултирате със специалист, тъй като високият TSH може да показва начална хипофункция на щитовидната жлеза, което е важно за нормалното развитие на плода.
-
Какви са причините за високи нива на LH и FSH при повече от достатъчен яйчников резерв?
Високите нива на LH и FSH при повече от достатъчен яйчников резерв могат да бъдат причинени от хормонален дисбаланс или аномалии в нивата на E2, прогестерон, пролактин и др. Това може да показва проблем с яйчниците и е препоръчително да се консултирате с гинеколог или ендокринолог за подходящо лечение.
-
Какво показват резултатите от изследванията на Estriol, LH и FSH?
-
Как мога да нормализирам нивата на FSH?
-
Какво показват резултатите от изследванията на половите хормони?
Може ли отзив за тези резултати? Предполагам, че пролактинът предния път е бил инцидентно висок...
За пръв път си позволявам да пиша, тъй като имам нужда от съвет във връзка със стойността на пролактина ми. От няколко месеца с мъжа ми правим опити за бебче, но до момента неуспешни. Лекаря, при когото ходя, репродуктивен специалист, не спомена нищо за завишеното ниво на пролактина - 570 при референтни граници 102-496. Единствено ми изписа л-тироксин за регулиране на TSH, тъй като стойността му беше 3,56. За месец спадна на 2.22. Доколкото разбирам високият пролактин се отразява на овулацията, от миналия месец правя и тестове за овулация и имах пложителен такъв (знам, че това не винаги е гаранция, че е настъпила овулация). Според вас има ли причина да се притеснявам и следва ли да се обърна към друг репродуктивен специалист за второ мнение или към ендокринолог? Някой имал ли е същия проблем и в крайна сметка възможна ли е бременност при това ниво на пролактина? 

Не съм приемала прогестеронов препарат. Дали е възможно да има бременност според тези резултати! И сега ако включа прогестеронов препарат да подпомага жълтото тяло ще има ли смисъл?Имам доста хормонални проблеми- високи фсх и лх и пролактин. Пролактина ми е около 600 и от една седмица пия достинекс по полвинка веднъж в седмицата. Благодаря предварително.