Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 30

• 48 278
  • 735
  •   1
Отговори
# 585
Nevena пуснала съм си пълен пакет вродени тромбофилии в Геника миналата седмица.Чакам да излязат резултатите.Иначе фолиевата я пия на неофолик мета.Като излязат резултатите ще видя какво да правя.🙂

# 586
И аз не се уморявам лесно, откакто съм на режима. И ми стигат по-малко часове сън. Преди все бях като пребито куче и все ми се спеше (или ядеше!)..

# 587
  • пак там
Ха-ха! Това беше в рамките на шегата все пак Simple Smile

Но предвид вродената ми фобия тип "Тома неверни" исках да проверя, така да се каже, "на терен". И както и предполагах, няма нищо вярно, независимо че аз съм си ендоморф, откъдето и откогато и да ме погледнеш.

# 588
  • Paris, France
Скрит текст:
Nevena пуснала съм си пълен пакет вродени тромбофилии в Геника миналата седмица.Чакам да излязат резултатите.Иначе фолиевата я пия на неофолик мета.Като излязат резултатите ще видя какво да правя.🙂

👍.

Рися, не знам какъв морф си, но с подходяща диета и упражнения можеш да изглеждаш добре. Ендоморфите типове слагат лесно мускулна маса.

И ендоморфите могат да махнат коремните тлъстина. Не е важно колко подкожна мазнина имаш и дали кокалите ти са едри, а да нямаш мазнина е корема  и това е постижимо за абсолютно всеки тип телосложение. Не можем да променим ширината на раменете ни, кокалите, не можем и особено да променим ширина на тазови кости, но корема можем да го махнем (повечето от нас). Аз бих искала по-тесни рамене, примерно и по фини кости от коляно до глезен. А, също и по-малки стъпала. Това обаче, не е възможно. Искам и мускули в бедра и задника за да ми горят глюкозата, но ме мързи да ги направя, а и на моята възраст не е лесно. Идеалното тяло за мене е това на Ким Кардашиян, но с много по-малки цици. Тяло, на което в Бразилия викат виолин, а в САЩ бутилка Кока кола.

# 589
Извинете че малко сменям темата, но имате ли проблеми със съня?
Аз извървях дълъг път откакто ми откриха ИР и съм на диета и ограничения, но въпреки че стопих много килограми и се чувствам по-добре, не мога да спя. Спя около 3-4, 5 часа максимум и това много ме съсипва. Да не говоря, че сънят ми не е дълбок и пълноценен. Не си спомням вече какво е да се наспиш като нормален човек, нито мога през деня да се отпусна и да заспя, дори и да съм уморена.
Вие имате ли подобен проблем?

# 590
Пробвай мелатонин вечер преди сън. Мен ме отпуска и се наспивам идеално. Едва ли от режима не можеш да спиш. Може би имаш някакъв натрупан стрес.

# 591
Аз не съм имала точно такъв проблем, но преди не можех да заспивам - много стрес, интелектуална работа, при която съзнанието се изтощава, а тялото не. Много лоша комбинация. Започнах да спортувам - планина, ски, катерене, през седмицата фитнес вечер след работа. Поне при мен добре натоварените мускули вършеха чудесна работа, спортът сред природата ми помагаше и срещу стреса.
Сънят е много важен, чела съм, че драстично лишаване от сън може да причини диабет тип 2 на напълно здрав мъж буквално в порядъка няколко дена.
При мен ИР се отключи в рамките на година стрес, недоспиване, нередовно хранене и 2 аборта в рамките на половин година....

# 592
При мен е точно обратното, откакто съм на режим, спя като бебе. Лягам и все едно някой ми дърпа шалтера. Сутрин се будя лесно, без да ми трябва време да ми се събуди и мозъка, и не съм подпухнала. В началото го усетих много отчетливо. Сега вече съм свикнала и не миправи впечатление, стана част от нормалното.

# 593
Да, и аз се будя сутрин много по-лесно и бързо. По принцип съм поспалива и с по-малко от 8 часа сън съм като болна. Но преди - колкото и да спя, все не можех да стана лесно. А сега дори да не съм спала достатъчно, ставам и съм бодра.

# 594
  • пак там
Ами благодаря, Невена! Simple Smile

Но, честно казано, не ми пука дали изглеждам добре. Искам да се чувствам добре. И натам вървя.

А вие се заровихте в толкова дълбоки води, че реших, че имате нужда от малко почивка. Simple Smile

# 595
  • Paris, France
Аз извървях дълъг път откакто ми откриха ИР и съм на диета и ограничения, но въпреки че стопих много килограми и се чувствам по-добре, не мога да спя. Спя около 3-4, 5 часа максимум и това много ме съсипва. Да не говоря, че сънят ми не е дълбок и пълноценен. Не си спомням вече какво е да се наспиш като нормален човек, нито мога през деня да се отпусна и да заспя, дори и да съм уморена.

Нямам особени проблеми със съня, но след дни чувам половин век на тази земя и с годините спя все по-малко. Като млада ми трябваха поне 10 часа, а сега 7 са ми достатъчни. Аз съм от типаж, който има нужда да спи дадени часове и ако една нощ не спи, то на другия ден теябва да спи двойно. Трудно се будя, дори и днес и спя много дълбоко изключая кърмаческия период на децата ми.

При кетогенна диета ми се доспива много по-рано, но и се будя по-рано. Тази година бях дълго на кетогенна и вече няма такъв силен ефект.

Имам лаком котарак с омазнен черен дроб и през нощта идва да ме дете за да му дам храна, а също и за да му отварям да излиза. Преди диетата не можех да заспивам, но след нея ставам, давам храна и се връщам в леглото. Ако не седна да чета нещо на телефона заспивам до минути.

Трудно е да се каже защо имаш проблем да спиш. На колко си години? Близо ли си до менопауза? Как спеше преди режима, преди да отслабне, преди да надебелееш? Имаш ли дразнители като светващи лампа домашни, малки деца, кърмаче, домашни животни, шумни съседи, оживена улица? В някои случаи слушалки в ушите или плат с ластик на очите могат да помогнат.

Как ти е кортизола? Ако е висок или нисък може да има проблем. Моят е нисък и затова на НВ се чувствам супер.

Витамин Д, Б, магнезий?

На мене мелатонин изобщо не ми действа. Нито на децата, за съжаление 😚🥳. Като се връщаме от Америка в Европа съм като парцал, а те са вечно бодри. Пробвала съм и с Б6 да го пия и то пиридоксал 5 фосфати, а не пиридоксал. Пак нищо, но не пречи да пробваш.

Депресия някаква?

При всички случаи спортът помага. Еднородни от силови упражнения, тичане, бързо ходене. Безсънието може да е знак, че имаме много складирана енергия. Аз се кълна в забързана разходка преди сън. Спя по друг начин като потича или се разходя. Ако се изморя физически, както Desi_123 казва, спя като къща на и после съм бодра.

Рися, смях и почивка са винаги добре дошли 💐. Давай още!

# 596

На мен съня ми се оправи НВ.
Но ако имаш проблем с нервите и стреса, храната не е виновна.

# 597
  • София
И моят сън рязко се подобри на НВ. Не си спомням добре, но като че ли и ТСХто имаше значение за качеството на съня.

# 598
На 32 години съм, нямам деца. Кортизол не си спомням да съм изследвала.
Не мога да спя от поне 5 години. Всичко започна еднвременно. Имах голям стрес в предишната ми работа, започнах да не мога да спя и да дебелея. Обиколих много доктори всички казваха стрес. Да, но за последните 2 години 2 пъти си оставам вкъщи без работа за по 7 месеца и сънят ми не се оправя по никакъв начин. Живея до парк и всеки ден ходя минимум по 6 км и няма никакъв ефект върху съня. Заспивам в 11 и в 2 или 3 съб будна вече. Преди прекарвах някакво време на телефона, но сега съм си забранила. После към 5 ми се доспива и може да спя още 1 или 2 часа (ако не съм на работа, ако съм трябва да ставам)
Не издържам вече. Това безсъние ме уби просто. Мозъкът ми е на пихтия и не мога да работя. Учила съм толкова много, а не мога да работя с главата си. В момента отново съм безработна и ще трябва да си търся някаква лека работа от рода на продавачка или да редя рафтовете някъде на смени и ще трябва да си скъсам всички дипломи. Sad
Толкова усилия на вятъра.
Установиха ми ИР преди 2 години. Веднага минах на режим и свалих 25 кг, до нормалното ми тегло по принцип. В момента не приемам никакви медикаменти, а преди приемах само Иногинол и ми беше изписан и глюкофаж, но го пих само 2 дни защото започна да ми се гади от него. Така сега съм само на диета и нищо повече.

# 599
  • София
Не се уморяваш достатъчно, не само физически. Мозъкът ти има нужда от гимнастика/системно оросяване. Запиши някакво дистанционно обучение или нов чужд език, но натоварване ти трябва.

Общи условия

Активация на акаунт