Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 30

• 46 865
  • 735
  •   1
Отговори
# 675
Така е.
Скрит текст:
Заради вируса инструкциите са да не се споделя храна в училище- дано го спазват. Като знам, че има деца които всеки ден носят по 2 пакета солети, кроасани, чипсове, вафли, бисквити...Много е трудно с храната за училище с моето девойче- напоследък отказва непанирано месо/риба, залита към солети и някои други неща които не ми се иска... Close

# 676
Здравейте, дами, може би ще се наложи да се присъединя към вашата групичка Simple Smile Накратко за мен - на 28 години съм, 83 кг, 170 висока, от началото на годината съм свалила 10 кг с броене на калории без ограничаване на хранителни групи. Получавам тревожни вълни понякога, след като обядвам рязко ми се доспива без значение какво съм яла и задължително лягам за половин час следобяд (само в работни дни, в почивни нямам този проблем) - ако не легна, започва главоболие и понякога ме обзема леко чувство на замазаност около мен, не изключвам и да е от работата на компютър. Нямам пристъпи на неконтролируем глад, имам хроничен синузит (не знам дали тази информация е от полза).
Та, реших да си направя профилактично кръвни изследвания, а след като излезнаха резултатите реших да пусна допълнителни. Утре ще ходя до личната ми лекарка, но имам чувство, че няма да ми обърне особено внимание, тъй като и захарта, и инсулина, които всъщност ме притесняват основно, са в "норма", както и HOMA индекса. Ще съм ви много благодарна, ако получа мнение за следните резултати, както и дали еднократни глюкоза и инсулин са достатъчно показателни или трябва обременяване:

# 677
Резултатите ти не са крайно лоши, но щом имаш симптоми, 99% съм сигурна, че ще лъсне проблем, ако направиш обременяване.
Доспиването след хранене е показател за повишен инсулин. HDL ти е нисък, което може да е част от причината да се чувстваш зле емоционално и за главоболията. Мозъкът си иска холестерол. Хемоглобинът ти също не е идеален, нищо че е в референтните.
Хроничният синузит си е хронично възпаление, което би се повлияло благотворно от значително намаляване на въглехидратите. С това броене на калории, освен да си прецакаш метаболизма, друго няма да направиш. В един момент, килограмите пак ще тръгнат нагоре и ще трябва да ограничиш калорийния пример още, метаболизмът ти ще се забави още повече и така до един момент, в който няма да може да издържиш и ще се докараш до състояние на глад и тъпчене, неконтролируемо наднормено тегло и ще си съсипеш щитовидната.

Спри да броиш калории и намали значително въглехидратите. Така хем ще слабееш, хем няма да си съсипваш метаболизма, хем ще започнеш да се чувстваш много по-добре физически.

# 678
Б 12 е в дефицит, инсулинът трябва да е до 25 на 60-та минута след 75 гр глюкоза (при натоварване с глюкоза)...на гладно трябва да е под 5...Асат също виждам е висок, даже според референтните е над тях...

# 679
  • Paris, France
Rayy, мисля, че имаш ИР. На много хора ни се спи като се наяден като сме с ИР, с и инсулинът ти на гладно е почти 2 пъти над нормата.

Холестеролът ти е доста зле. Триглицеридите са ниски и това е добре и е нормално като слабее, но хубавия холестерол е обидно нисък, а не чак толкова хубавия е висок.

Струва си да погледнеш добавките в първия пост, много от които можеш да набавиш от храна.

Намаляването на калориите не е решение при ИР и даже влошава.

Оправи си Б12! Той е свързан с еритроцитите.

Хъркаш ли нощем, пушиш ли?

Д3 как ти е?

Хроничния синузит е възпаление и се повлиява добре от повечко вит Ц и йод.

Бързо изпитах първия пост и почвай да оправяш първо качеството на мазнините, които ядеш. След това намаляващ ВХ и всичко ще си иде по местата включва синузита.

Миоки, все забравям. 6 години имах  уголемени сливици и непрекъснати антики с бели налепи. Сливиците ми бяха станали като сливи големи. Ай свършен антибиотика, ай почваха да болят, а знаеш при вас колко се чака за операция. Като дойдохме тук пак направих ангина, но ми изписаха 2 лекарства и сливиците направо се смалиха. Второто лекарство - витамин Ц в конска доза от 3 грама на ден. Направо се смалиха пред очите ми и станаха гладки и не ги усещах.

Сливиците са лимфни възли и обичат витамин Ц и йод.

Знам, че не обичаш илачи, но си струва да пробваш асерола или подобно в големи дози. Поне е плод.

Интересно, че извън Англия нямам уголемени сливици, извън Франция не правя от ит и извън БГ пневмония.

# 680
Ама Невенче, за какво ми го препоръчваш това асерола? Аз нямам оплаквания Simple Smile

Скрит текст:
Тук два пъти съм била на лекар, като се изключи последното ходене с преувеличени симптоми, че да ми пуснат изследвания някакви. Единия път ходих заради тия пусти хипогликемии, след като ми стана лошо след ядене на палачинки с кленов сироп в заведение (все още не знаех за хипогликемиите нищо) пуснаха ми само кръвна захар, която естествено беше в норми, а втория път след възпалението в тазобедрената, за която болка ми казаха да се движа повече и ми изписаха Алгезал за мазане и някакви нестероидни противовъзпалителни, които аз пих няма и половината.
Всъщност след тази неадекватна помощ която получих, започнах да ровя и да търся какво не ми е наред и как може да се облекчи поне състоянието ми.

# 681
  • Paris, France
Миоки, то в Англия човек може да стане половин доктор. Затова любителските здравни англо сайтове бъкат от полезна информация.

Не беше ли твоя син с уголемени сливици за вадене? Или бъркам?

# 682
Ааа, това беше преди 10-тина години. Правеше чести отити като малък и искаха да му вадят сливиците. Аз доста се опъвах, ама накрая баща му малко хипохондрик си пада) настоя и го оперираха. Не че нещо се промени, само си изтормозих детето. Още ме е яд. Откакто влезе в пубертета, не е имал сериозни здравословни проблеми пу-пу.

Ае тука не ти дават даже изследванията да си видиш, ако не си ги поискаш изрично.

# 683
  • пак там
Малко офф съм, ама се присетих покрай вашите проблеми и ме напъна да споделя. Simple Smile

Моят син от двегодишен (тогава изкара някакъв грип, който му отключи зверски проблеми с белодробни спазми) имаше проблеми с третата сливица. Еййй, побъркаха ме! Вади я, та вади я! Ама съм инат и рядко се поддавам на подобни заповеди (пусто нали съм овне), та се запънах и с цената на кански скандали с родителските тела не дадох да режат нищо.

Ами след като навърши 6 години, се поуспокоиха нещата, и си е добре детето. Третата сливица не си е подавала носа извън положеното й място.

Та не бързайте да оперирате нещо, ако има поне малък шанс да го оправите неинвазивно. Просто четете малко повече. Или много повече.

На опита от рязания ми крак - ако не го бяха рязали, щеше да е нормален, а не по-къс със ... вече не знам колко сантима са станали...

# 684
Благодаря , че споделихте за сливиците и вит.С.
До 18г два пъти в годината бях с гнойни ангини.
Родителите ми не ги извадиха.
След това се разредиха по веднъж годишно.
Последните години често правя инфекции на сливиците без значение от сезона.
Но до гной не се е стигало. Аз и пуша де, та няма какво да кажа в своя защита.
Имаше вит.С на капсули с бавно освобождаване. Преди години съм го пила.

# 685
Здравейте,
Според вас нормални ли са референтни стойности на ТСХ на лаборатория да бъдат до 6,20? Тъй като в повечето е до 4,20, а тази стойност направо ме шашардиса.

# 686
Питай в темата за Хашимото, там по-компетентно може би ще отговорят.

# 687
Съвсем не ми се струва нормална тази горна граница...до 4,200 е в моята лаборатория, както и в другата където съм изследвала ТСХ. Аз при ТСХ над 2 започвам да се чувствам зле...не мога да си представя при 6 Flushed

Последна редакция: пт, 18 сеп 2020, 11:36 от dolce miele

# 688
  • Перник
Здравейте, отдавна съм писала назад в темите за съвет. Тогава стартирах с инсулин 19,след диета го смъкнах за 5 м на 13,в момента е 6.73.Диетата ми изключва почти на 100% вс сладко, но не съм изключвала напълно картофите, ориз и някои тестени. Разбира се рядко и в мн малко количество. Въпросът ми е продължава ли се стриктно диетата и има ли някакви добавки за подпомагане? При мен не е възможно пълно ограничаване на въглехидратите, поради проблем с щж и по съвет на ендокринолозите. Появи се проблем с липидния профил обаче, това типично ли е при ИР /повишен холестерол 6.6,триглицериди 2.32,лош над 3/? Мислех си дали пък не е от диетата...

# 689
Съвсем не ми се струва нормална тази горна граница...до 4,200 е в моята лаборатория, както и в другата където съм изследвала ТСХ. Аз при ТСХ над в започвам да се чувствам зле...не мога да си представя при 6 Flushed
И аз мисля така. Това е много висока граница на реф. стойности. Все пак това са две единици. Изследванията са на моя позната, като са ѝ направени в лаборатория на поликлиника. Май е по-добре да ги повтори другаде.

Общи условия

Активация на акаунт