Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 30

• 48 402
  • 735
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте,
От днес вече и аз официално съм с ИР. Има доста да почета по темата, за да се образовам правилно и да обърна нещата, за което изключително силно се надявам. Моля, само като по опитни, ако е възможно да споделите, че аз изпаднах в паника и чух, недочух...неясна /неизразена....нещо си ИР. Знам, че не сте лекари, имам вече изписани лекарства, но някакси ако е възможно да споделите опита си...знам ли...Това са ми изследванията:
TSH ( Тиреотропен Хормон )      3.690   mIU/l   0.300 - 4.200
ОГТТ + Трикрат. Инсулин      Профил   *   *
Глюкоза ( Glucose )      5.04   mmol/l   3.60 - 6.10
Глюкоза - 60та мин   ↑   10.06   mmol/l   3.30 - 8.90
Глюкоза - 120 та мин      6.30   mmol/l   3.30 - 7.80
Insulin ( Серумен Инсулин )      9.66   mU/l   2.60 - 25.00
Insulin ( 60 м post 75g glucose )      77.70   mU/l   
Insulin ( 120 м post 75g glucose )      83.40   mU/l   
HOMA ( IR ) индекс      2.16   индекс
Ще съм благодарна, ако изкажете мнение....

# 496
  • Пеликания
Аз съм пила такъв.
Пише, че на 100г има 8,37 въглехидрати, но аз от пектина получавам страшен запек.

Аз пък най-накрая си записах час за ендо при д-р Артин Магардичян. Много го хвалят, да видя какво ще ми каже и той и тъкмо ще си направя една контрола на захар и инсулин. Като съм тръгнала да слабея направо не знам какво ми стана, само да не е от хормоните. Дори нямам желание да ям.

# 497
Аз установих, че в пектина, който пия има доста захар - идва към 15 г захар (монозахариди) дневни. Аз го пия заради тежки метали и е временно (след 3 седмици ще го спирам), та ще ги приема тези захари, но ми се струва много. .
Аз не разбрах, имаш ли изследване доказващо наличие на тежки метали?

Just а Woman, ами имаш си ИР и си е съвсем добре изразена - вижда се от инсулина при натоварването. Трябва ти режим определено, но ако вземеш мерки, ще се оправиш.

# 498
  • София
И TSH ти е завишено, пусни си ТАТ и МАТ, за да видиш каква е точно ситуацията.

# 499
Just а Woman, ами имаш си ИР и си е съвсем добре изразена - вижда се от инсулина при натоварването. Трябва ти режим определено, но ако вземеш мерки, ще се оправиш.
Дано да сте права, дано наистина да успея да се справя. С глад няма да стане, знам, но как да сложа нещо в устата и да си изпия хапчето, като ми е "заседнало"... Извинете ме, може би всички минават през това, първоначално, със самосъжаление няма да се оправят нещата, но поне малко да ми олекне....като споделя с повече хора, знам ли

# 500
Аз хапче не съм пила. Може да пробваш първо без и ако няма достатъчно добър прогрес само с режим, тогава да се включи метформин.

# 501
И TSH ти е завишено, пусни си ТАТ и МАТ, за да видиш каква е точно ситуацията.
Това, за мен ли е? А те каква информация биха ми дали, при тяхното изследване? Мисля, утре да се свържа с личната лекарка, за да и кажа за прегледа и какво ми е казала ендокриноложката. Чудя се за изследване на кетоните в урината. С последната бременност бях на диета поради високата захар, която граничеше със горната граница. Тогава на контролно изследване в урината ми бяха открити доста кетони и това, което си спомням и всъщност знам, че това е поради отделянето на мазнините. Ако е писано в  темите ще чета, но сега съм доста... и се извинявам още веднъж.

Последна редакция: вт, 08 сеп 2020, 22:10 от Just а Woman

# 502
Аз хапче не съм пила. Може да пробваш първо без и ако няма достатъчно добър прогрес само с режим, тогава да се включи метформин.
Каза, ми докторката, че трябва да смъкна поне 7 кг. до декември месец. Всъщност, бях започнала с ограничаване май месец и като, че започна да ми спада и "талията" с около 4-5см, но поради силен стрес и започна да ми закъснява цикъла /той никога не е бил от най-точните и редовни/, така 1, после 2 ри месец и режима го забравих /не съм качила см., защото ги следя непрекъснато, но не съм и свалила/. Сега трябва по екстремно смъкване, но от хапчетата малко ме е страх, но без тях, дали ще успея при все че съм на режим.....

# 503
Аз установих, че в пектина, който пия има доста захар - идва към 15 г захар (монозахариди) дневни. Аз го пия заради тежки метали и е временно (след 3 седмици ще го спирам), та ще ги приема тези захари, но ми се струва много. .
Аз не разбрах, имаш ли изследване доказващо наличие на тежки метали?

И аз този пия. Имам тежки метали, най-много живак - уж са в референтните граници, но при забременяване доктора ми ги иска 0. Знам, че чак 0 няма как сигурно да станат, но да ги намаля поне колкото мога. Последно живакът ми е към Горна граница, но в норми и по всичко изглежда няма нищо общо с яденето на риба/морски.
Иначе за редовен стомах на мен най-добре ми действа лененото семе - не знам дали е режимно, но ако приемам всеки ден забравям изобщо за този проблем.

# 504
Хлорелата също подпомага чистенето на тежки метали.

Последна редакция: вт, 08 сеп 2020, 23:05 от Дъждец

# 505
Хлорелата ми прилича на спирулината, ама дали второто гони тежки метали не зная.

# 506
Приличат си по външен вид, но са различни водорасли. Спирулината не се пие от хора с Хашимото и не свързва тежките метали.

# 507
Защо Хашимото?
Аз имам. И пия спирулина.

# 508
Според мен съдържа йод и може да влоши автоимунния процес. Не всички обаче се влошават от прием на йод. Някои се подобряват и май е на проба-грешка, защото трудно се изследва.

Сетих се, че амалгамни пломби също могат да увеличат живака. Трябва да се махнат.

# 509
  • Paris, France
Според мен съдържа йод и може да влоши автоимунния процес. Не всички обаче се влошават от прием на йод. Някои се подобряват и май е на проба-грешка, защото трудно се изследва.

Сетих се, че амалгамни пломби също могат да увеличат живака. Трябва да се махнат.

Йодът е проблемен и отключва Хашимото само при недостиг на селен и евентуално Д3, Б12, Б1, Б2,Б3, цинк и вит Ц, но основно селен. На някои хора с Хашимото им липсва селен, а на други и йод, но и селен.

Много източноевропейци развиват Хашимото като идат да живеят на места с много йод в храната.

В централна Африка Хашимото развиват от липса на селен, но и на йод.

Деси123, браво! Гордеем се с тебе. Продължавай така и почти мога да ти обещая, че КЗ над 5 няма да видиш по време на бременност. Явно при тебе кардиото действа, а ВМ-НВХ не чак толкова.

Скоро ще качваш ВХ и ще си ги гориш. По време на бременност има много стратегии за избягване на висока КЗ. Протеин без много ВХ сутрин, повече протеин, разделяне на ВХ в 5 малки хранения за да се тича по-малко, ядене на ВХ само веднъж дневно и спорт след това. В другия ми форум много бивши диабетички (тип 2) си имат перфектна КЗ, даже по-добра от тази на "нормалните". Хубавото е, че винаги можеш да походи още малко ако КЗ не е добра, а и да не е добра е само за 30-60 минути, а не по цял ден.

За живак- чела съм нещо със сменяне на пломби. Рибата няма отношение към живака в кръвта, май никакво.

Щом са ти казали да пиеш пектина, пиеш си го. Както виждаш и с него можеш да имаш перфектна КЗ. Моята КЗ е по-ниска като ям ВХ и ходя след това отколкото като ям мазнотии. Е, не при всички е така. Не го мисли него! След дни започваш да хапваш и плод след ядене и хлебец после 🤩. Това преди спорт, разбира се.

Браво! Поздравявам те за упорството и ти желая успех и дано повече никога да не видиш шестици и петици на глюкомера, а само в бележника на потомството 🥳.

Последна редакция: ср, 09 сеп 2020, 00:23 от Nevena Virolan

Общи условия

Активация на акаунт