Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 30

• 48 417
  • 735
  •   1
Отговори
# 510
Според мен съдържа йод и може да влоши автоимунния процес. Не всички обаче се влошават от прием на йод. Някои се подобряват и май е на проба-грешка, защото трудно се изследва.

Сетих се, че амалгамни пломби също могат да увеличат живака. Трябва да се махнат.

Да ти кажа доста противоречиви статии съм чела за йода.
Едни казват при болна щитовидна не можело, а други трябвало да се пие.
Иначе селен пия чат пат, но рядко. Ям и бразилски орех, та гледам да не предозирам нещо.

Последна редакция: ср, 09 сеп 2020, 07:56 от Елора

# 511
Да, точно така е. Наистина много хора се влошават, но има и такива, които се подобряват. И в темата за хашимото четох, че общо взето пробваш и виждаш как се чувстваш. Може да се направи и изследване, но е много скъпо.
Иначе Изабела Уенц препоръчва, докато се правят протоколите й, да се намали приемът на йод до минимум.

# 512
Благодаря, дано се получат нещата. Ще си го пия пектина. Амалгами нямам, така че е голяма мистерия.
Приемът на йод е нещо май доста противоречиво - повечето лекари настръхват като чуят (особено ендокринолози), защото не е ясно как ще се отрази и може да е опасен, а едновременно с това е жизненонеобходим. Има проблем и реалното проследяване на нивата му в организма, защото изледванията в кръв и урина не давали точна картина. Ако се изследва така, много хора излизало, че са в дефицит.
На мм му забраниха всичко морско, вкл омега 3, заради хиперфункция на щз, но пък изрично казаха да консумира йодирана сол - защото и дефицитът бил опасен.

# 513
Just а Woman, моите изследвания бяха като твоите.
Но с режим се оправиха нещата.
И кила свалих и показателите.
Глюкозата на гладно ми беше над 6, а инсулина около 11.
Последно юли правих ПКК , но добре че попитах за глюкоза-не влизала в пкк-то. Глюкозата беше 4.9, а инсулина 6.
Единствено имам леко повишение на МСНС-до 9.15 е реф., а моето е 9.2.  Четох, че може да е от прием на противовъзпалителни, обезболяващи или от лекарства за стомаха. Аз пих по предписание на лекар Флотен и Гастрофлукс защото имах и си имам де, проблеми със стомаха. На моя колежка също в тази лаборатория е излязъл завишен този показател. Но тя пие често Енетра и Диклак.
Хапвам малко плод, но не често.
Бобови и картоф-по хапка, две и както са писали момичетата в края на храненето.
Само не мога да оправя косопада.
Цикълът трети месец го няма, но си знам, че съм в пременопауза и за сега не пия нищо.
Имах спонтанни зачервявания на лицето , а и те сякаш намаляха, вече не са толкова чести и силни.
Както каза личната-тялото се приспособява към промените, а и аз също трябва даго направя.
Отказах ХЗТ, но и нищо друго не пия. Витамини, полезна храна и повече май...та му на дразнителите.
Сякаш вече станах по-спокойна и не реагирам остро на дразнители.
Нямам желание и енергия да влизам в конфликти и ги стопирам с няколко думи.
Любими фрази са ми "не знам" и "не ме интересува".

Последна редакция: ср, 09 сеп 2020, 07:16 от МАРИ77

# 514
Момичета, скоро ще ходя на изследвания да видя докъде съм стигнала със захар и инсулин, та покрай това реших да пусна и други. Въпросът ми е, освен изследвания за видовете холестерол, щитовидни хормони, Електролити, Витамин Д и В12, има ли смисъл да пускам желязо и ЖСК фракции, полови хормони /на 46 съм с наскоро открита ендометриоза на единия яйчник/ и хомоцистеин? За ендометриозата лекаря ми изписа прогестерон,, взех го, но не го пих, тъй като пише, че води до образуване на съсиреци и ако в семейството е имало човек с прекарана емболия, много да се внимава /баща ми я е прекарал/. Винаги в изследвания тромбоцитите са ми в горната граница. Полови хормони никога не съм изследвала.
Моля за мнения, както и дали да добавя още неща за изследване. 

# 515
Половите хормони се изследват в точно определени дни от месечния цикъл - има тема за хормоните във форума. С други думи няма как да се изследват всички на веднъж - LH, FSH се изследват точно на 3 ден от цикъла. Прогестерон се изследва на точно на 7 ден след доказана овулация. Пролактин, тестостерон и т.н - в други дни. Ако няма конкретна насока изследването, може да ти хвръкнат няколко стотин лева само за хормони и дори да не са показателни резултатите.

# 516
Според мен, има смисъл да се изследва желязо, ЖСК, феритин (но и на мен там ми е слабо място). Също триглицериди, може пикочна киселина, чернодробните ензими. За половите хормони е така (не съм ги изследвала никога, но знам, че се правят в дни според МЦ).

# 517
Според мен, има смисъл да се изследва желязо, ЖСК, феритин (но и на мен там ми е слабо място). Също триглицериди, може пикочна киселина, чернодробните ензими. За половите хормони е така (не съм ги изследвала никога, но знам, че се правят в дни според МЦ).
Благодаря за отговорите! Триглицеридите, пикочната и чернодробните ензими ги има в пакет "Кардио" /който ще направя/, в който са включени и видовете холестерол, но не ги цитирах, за да не утежня поста. Можеш ли да ми кажеш какво показва ЖСК и феритина, за желязото е ясно. Благодаря!
Половите хормони се изследват в точно определени дни от месечния цикъл - има тема за хормоните във форума. С други думи няма как да се изследват всички на веднъж - LH, FSH се изследват точно на 3 ден от цикъла. Прогестерон се изследва на точно на 7 ден след доказана овулация. Пролактин, тестостерон и т.н - в други дни. Ако няма конкретна насока изследването, може да ти хвръкнат няколко стотин лева само за хормони и дори да не са показателни резултатите.
Благодаря за разяснението! Беше ми много полезно. Това изследване ще отпадне.

Последна редакция: пт, 11 сеп 2020, 13:41 от AnMary

# 518
Момичета,
От скоро съм член на групата.
Какво мислите за моите резултати, в допълнение имам поликистоза и автоимунния тиреоидит на Хашимото, изписан ми е
ГЛЮКОФАЖ XR  500 2 пъти на ден + терапия за хашимото и поликистозата.

# 519
  • Paris, France
Момичета,
Какво мислите за моите резултати, в допълнение имам поликистоза и автоимунния тиреоидит на Хашимото, изписан ми е

Инсулинът на гладно не е много зле и може да бъде вкаран в норма много бързо (под 5). Захарта е висока, но и тя може бързо да се оправи с диета.

Високият АМХ никак не е добър, защото ти изчерпва бързо яйцеклетките и ако продължава да седи висок ще те вкара бързо в менопауза. Сваля се с витамин Д3 и още куп неща, но вече не помня какви са.

Бях с много по-лоши резултати от твоите, с диета и Метформин стигнах до твоя инсулин на гладно за година, а за още 2 се излекувах.

Поликкстозата изчезна много бързо, още с първия месец диета и добавки.

Метформин при твоя инсулин аз не бих пила.

Изпети първия пост няколко пъти, виж добавките и съветите за диета и започвай!

# 520
Благодаря.
АМХ е зле явно заради полискитозата, те и ТАТ, МАТ и пролактин са ми доста висоли, както и НК клетки.
Глюкофажа ми е изписан явно, защото скоро ни се иска отново да работим за бебе ( имам 2 загуби), освен него пия, селен, магнезии, достинекс, кистоп, сайкъл баланс...
А за диета - изключих сладко, тестено, захари, картофи, ориз, глутен., всеки ден се стремя да ходя около 40 мин на пътека.
Какво друго бихте ме посъветвали?

Момичета,

Инсулинът на гладно не е много зле и може да бъде вкаран в норма много бързо (под 5). Захарта е висока, но и тя може бързо да се оправи с диета.

Високият АМХ никак не е добър, защото ти изчерпва бързо яйцеклетките и ако продължава да седи висок ще те вкара бързо в менопауза. Сваля се с витамин Д3 и още куп неща, но вече не помня какви са.

Бях с много по-лоши резултати от твоите, с диета и Метформин стигнах до твоя инсулин на гладно за година, а за още 2 се излекувах.

Поликкстозата изчезна много бързо, още с първия месец диета и добавки.

Метформин при твоя инсулин аз не бих пила.

Изпети първия пост няколко пъти, виж добавките и съветите за диета и започвай!

# 521
Изключи и растителните олиа (не мазнини, олиа) и увеличи солта, ако ядеш по-безсолно.

# 522
Зехтин може ли, сол средно ям - хималайска обаче.
Млечни може ли, умерено?

Изключи и растителните олиа (не мазнини, олиа) и увеличи солта, ако ядеш по-безсолно.

# 523
  • Paris, France

За солта - при всеки е различно. Мене ме влошаваше като имах липса на магнезий и досега съм по-добре с повече калий и магнезий.

Растителните мазнини са ОК за мене ако става дума за студено пресован зехтин и лешниково масло, а слънчогледово олио гледам да не ям.

Надя Николаева, изчети първия пост и виж добавките! Ако не си с голямо наднормено тегло са много по-важни от диетата. Омега 3, К1, Д3, Б12, фолат, инозитол са много важни, макар че аз пих инозитол само няколко дни и се оправих и без него.

Млечните не ми действат добре, никак даже. На мене наситените мазнини не ми действат добре., а млечните са пълни с такива. Не при всеки е така.

Изчети цялата тема! Преди няколко страници обширно коментирахме какво се яде и не се яде преди бременност, по време на бременност.

В хималайската сол няма магнезий. Комбиниран с едра, нерафинирана морска и допълнително пий някакъв.

# 524
Зехтин може ли, сол средно ям - хималайска обаче.
Млечни може ли, умерено?
Ако не ти пречат, да. На мен не ми действа добре прясното мляко. Кисело мляко и сирена си ям, но не са ми основни.
Зехтин (студено пресован) може, но аз не бих прекалявала. Солта е важна заради баланса на електролитите при смяна на храненето. Недостатъчната сол може да предизвика сърцебиене, особено през периода на адаптация.

Общи условия

Активация на акаунт