Моля за превод от турски

  • 1 559
  • 6
  •   1
Отговори
  • на брега на морето
  • Мнения: 6 627
Момичета, тази рецепта ми хареса много, но дамата не пише съставките, а ги изговаря. Виждам брашно, мая, сол, вода и захар, а четвъртата не ми е ясна. Както и пропорциите. Засърбяха ме ръцете да я направя днес, но искам да е точно по рецептата.
Благодаря Simple Smile

https://www.youtube.com/watch?v=iuMKfPcEv70&t=44s

# 1
  • Мнения: 988
към видеото има рецепта🤔не става ли с гугъл транслейт? Ето така напр:

малко е недодялан автоматичния превод, но имаш видео в твоя помощ Simple Smile

Скрит текст:
4 su bardağı un
1,5 su bardağı su
1 Tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 Çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı İnstant maya veya çeyrek  paket yaş maya

İç malzemesi için
Üç adet büyük boy kuru soğan
İki adet büyük kırmızı biber
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
Biraz pulbiber, karabiber,
 Ve tuz

Katmeri açmak İçin
1 Çay bardağı sıvıyağ
100 gr eritilmiş tereyağ karıştırılacak

 Katmer Nasıl yapılır
Hamuru için bütün malzemeler karıştırılıp yorulduktan sonra 1 saat dinlenmeye bırakılır,

İç malzemesi için soğanı küçük küçük doğrayıp Sıvıyağda biraz soteleyin üzerine biberleri de ilave edip biberler kızarmaya başlayınca Tuz, pulbiber, karabiber, toz tatlı kırmızıbiber ilave edip soteleyin ocaktan alıp solmaya bırakın.
 dinlenmiş olan hamuru 8-9 bezeye bölün,

Bezeleri tereyağı ve sıvı yağ karışımı bana bulayıp bir tepside 15-20 dakika dinlendirin.

Dinlenmiş olan bezeleri elinizi Ve masayı yağlayarak  uzunlamasına açın soğumuş olan soğanlı iç malzemesini tam ortasına yerleştirin iki tarafından orta kısmına doğru üstüste katlayıp uç kısmından başlayarak rulo yapın. Tekrar dinlenmesi için tepsiye alalım, 20 dakika kadar dinlendirin.

Kesmiş olduğunuz fırın kağıdının üstünde katmerleri inceltin sıcak tavafa her iki tarafını pişirin, (Pişirdiğiniz  zaman fırça yardımı ile her iki tarafını da yağlayın)

Pişirdiğiniz katmerleri servis yapabilirsiniz afiyet olsun

......
4 чаши брашно
1,5 чаши вода
1 чаена лъжичка гранулирана захар
1 чаена лъжичка сол
1 чаена лъжичка бакпулвер
1 чаена лъжичка постоянна мая или четвърт пакет мокра мая

За материала за интериора
Три големи лука
Две големи червени чушки
Половин чаша олио
1 чаена лъжичка смлян червен пипер
Малко пипер, черен пипер,
 И сол

За да отворите слоя
1 чаена чаша масло
100 г разтопено масло ще се смесят

 Как да си направим Катмер
Смесете всички съставки за тестото и оставете да почива 1 час, след като сте уморени,

За вътрешния материал нарежете лука на дребно и добавете чушките върху олиото и добавете черния пипер, добавете червения пипер, добавете сол, черен пипер, черен пипер, сладък червен пипер и оставете сота от печката и го оставете да избледнее.
 Разделете останалото тесто на 8-9 халби,

Поставете меренгите в смес от масло и олио и ги оставете да почиват върху тава за 15-20 минути.

Отворете останалите кърпи, като намажете масата и смажете масата по дължина. Нека го сложим на тавата за почивка, оставете го да почине 20 минути.

Нарежете тънките резци върху хартията за печене, която сте нарязали, сгответе и двете страни на горещия тиган, (Когато печете, смажете и двете страни с четка)

Можете да сервирате слоевете, които сте сготвили, приятно апетитно

Последна редакция: чт, 16 юли 2020, 13:11 от fotokod

# 2
  • на брега на морето
  • Мнения: 6 627
Не съм я видяла, а уж гледах с 4 очи.
Да си жива и здрава, намерих я. Било бакпулвер. И аз помислих за него.

# 3
  • Мнения: 988
Simple Smile айде, подхващай ястието и после се похвали Simple Smile поне виртуално да се почерпим Simple Smile

признавам си и на мен ми стана интересна тази рецепта хихи може и аз да се престраша

# 4
  • на брега на морето
  • Мнения: 6 627
Действай Simple Smile, още повече че плънката може да я направиш по собствените си предпочитания. Аз ще сложа само лук и малко домат, за да стане киселко. Може да надробиш варено пилешко или запържена кайма с подправки.

# 5
  • на брега на морето
  • Мнения: 6 627
Снощи ги направих и съм разочарована - пържено тесто с мая винаги ми е глетаво. Може би ако се опече на фурна ще е по-добре. Освен това не дава възможност за по-обилна плънка, защото при разплескването на кръг се прокъсва и плънката излиза навън.  Ще ги направя още веднъж, но печени, сигурна съм, че ще е по-добре. Отново ще пиша какво се е получило.

# 6
  • на брега на морето
  • Мнения: 6 627
Продължавам с доклада - като ги направих на охлювчета не ги сплесках, сложих много повече плънка и ги изпекох във фурната. Много по-вкусни са.

Общи условия

Активация на акаунт