В момента чета ... 66

• 51 819
  • 743
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Прочетох "Чекмо" на Момчил Николов. Определено е една от книгите, които ме впечатлиха тази година. Четох я бавно първо заради обема и второ не исках да приключвам с приключенията на главния герой. Първите стотина страници ми бяха леко тромави, но после свикнах с ритъма на книгата и се увлякох в битието на героя.
Книгата е монолог, без пряка реч на главния персонаж с много хумор и самоирония. Низ от случки, герои, забавни моменти, обрати, абсурдни ситуации в България и извън нея. Началото на прехода през очите на едно амбициозно и жилаво момче, което не спира да рискува и да търси развитие. Периода е края на 80-те и нач. на 90-те год. Поставям максимална оценка.

# 91
  • София
Вени, права си за Баркър на 100%. Макар че в "Сърца за изгаряне" не толкова обратите натоварват, колкото ... уф, не мога да го обясня...но има някакво прекомерно натягане на напрежението, което наистина пре-напряга читателя и го изморява, а не е нужно поне според мен. Също и обемът можеше да е със поне двеста страници по-малък. Обаче не ти ли заприлича на Кинг? Simple Smile
Именно, може би е именно пренатягане на напрежението (въпреки че в поредицата за 4МК си бяха баш обрат след обрат и изненада до изненадата). Но не е лош автор, допада ми и сигурно ще прочета още нещо от него в тези жанрове, в които пише.

А колкото за приликата с Кинг, да, със сигурност се усеща неговото влияние. Но Кинг е институция и както влияе върху читателите, така сигурно влияе и върху писателите Simple Smile

Не знам дали видяхте, но Сиела ще издават роман на Андрес Руслунд - "3 дни", а в началото на август чакаме и новия роман на Крис Картър. Ще има трилъри за лятото Stuck Out Tongue Winking Eye.

# 92
Много добра новина е, че Сиела поемат издаването на Руслунд. Дано да имат повече успех, все пак Христо Блажев прави немалко за рекламата, а Ера май не са се справили толкова добре в това отношение, казаха, че книгите на Руслунд и Хелстрьом не им се търсят, затова спират с издаването. Но Блажев си е фактор... Разбира се, според мен трябваше първо да издадат "3 часа" (след "3 секунди" и "3 минути" тя беше логичното продължение), но поне тази излиза. Още не съм я чела, макар че си я купих електронна, та трябва да я видя в скоро време, а после ще се връщам да чета по-стари техни книги.

# 93
  • София
Чоки, права си за рекламата. Блажев и Сиела понякога са малко по-агресивни в популяризирането, но специално за скандинавските автори мисля, че и ние, читателите, които споделяме отзиви тук, във фейсбук групите и в ГР също сме фактор Simple Smile)

# 94
Вени, и аз го забелязвам напоследък, та дори се учудвам понякога. Simple Smile Например забелязах, че когато започнах да чета "Договорът Паганини" и писах за него тук, книгата, която тогава беше изкупена, а не се намираше и в електронен вид, изведнъж започна да се търси в книжните групи и скоро след това се появи. Същото стана с "Прилив" на Сила и Ролф Бьорлинд.

# 95
  • София
Аз вече май не се учудвам толкова Simple Smile Все говорим колко е малък реалния книжен пазар в България, а благодарение на различните платформи се знаем и като читатели.
Помня преди няколко години тук, във форума, беше доста популярна една онлайн книжарница, която вече не съществува. Бяха ми объркали поръчката - разменили моята с нечия друга. Оказа се, че е със съфорумка, хах, светът е много, много малък.

# 96
Ох, ако книжният пазар е толкова малък, нещата не изглеждат добре. Sad

# 97
  • София
Включвам се с Изхвърлени в Америка.
Преди нея прочетох Души в окови на Съмърсет Моъм.

# 98
  • Севлиево
Аз съм на Дик Сваб - Ние сме нашият мозък. Много достъпно обяснено всичко, без тежка терминология и по-скоро с повествователен характер.

# 99
Аз започнах "Станция Единайсет", но засега не ме вдъхновява чак толкова, ще видим по-нататък.

# 100
  • Mediterraneo
Прочетох "Невидимият пазител" на един дъх, страхотно впечатляваща! Сега ще си поема въздух с нещо напълно различно( още мисля кое да е) и веднага подхващам втората книга от трилогията за Бастан. Обикновено чета книги от поредица с големи почивки, но тук няма да издържа. Хари Хуле малко ще ме почака.

# 101
И аз някои поредици ги чета с големи интервали между отделните части, просто за да се разнообразявам, но взех да съжалявам - забравя се.

# 102
  • София
И на мен "Невидимият пазител" много ми хареса, но сложих поредицата на пауза, за да разчистя тук една камара от "тебеширени", "кестенови" и "шепнещи" човечета, като между тях вмъкнах "Прилив" на Бьорлинд и "Почти нормално семейство" на Матиас Едвардсон. Във временната класация води "Прилив", плътно след него - "Кестеновият човек", а с "шепнещия" още си шепнем, нещо доста се проточи тая нашата... Simple Smile
Дали не е време да сменя жанра? Ще хвърля едно око на  "Станция Единайсет", може да й е дошло времето.

# 103
О, "Прилив" и на мен ми стана любима. Simple Smile И трилогията на Долорес Редондо харесах много, разбира се. А "Почти нормално семейство" е по-различна, т.е. не е типично криминале, а по-скоро съдебен трилър + криминале, но и тя е много хубава.

# 104

NumLock, може ли отзив за "Почти нормално семейство"?

Общи условия

Активация на акаунт