В момента чета ... 66

• 51 825
  • 743
  •   1
Отговори
# 555
Започвам:

# 556
  • Разпиляна във въображението
Започнах

# 557
Редактирам се, зарязвам " Улови сърцето на Сицилия " от Джон Кейхи. Не е моето четиво и нямам намерение да се насилвам.
Подхванах си нещо познато, Джейн Остин " Разум и чувства " и ми се отразява чудесно, понеже ме откъсва от ежедневието и релаксирам.

Вчера се улавям как подритвам кестени по пътя си и за момент настръхнах, когато полъхна лек ветрец. Искам да 'измия' мозъка си след тази книга Sweat Smile

# 558
  • София
Аз пък в момента съм в книжна дупка и въобще не знам какво да подхвана. Нищо не ме грабва. По ваши препоръки реших да почна трилогията "Мълчанието на белия град". Но имаше налична само втората в библиотеката. Сега съм я заявила и чакам.

# 559
Несбьо да се чете хронологично!
Да, ама аз започнах с последната "Нож", просто така се случи и после преминах на другите. Даже сега ме чака "Немезида", ама си я пазя за десерт, защото имам и други да чета. Но имате право - по-добре е хронологично заради личните отношения и развитието им.

# 560
Аз пък в момента съм в книжна дупка и въобще не знам какво да подхвана. Нищо не ме грабва.
И аз съм нещо малко така. Покрай започването на учебната година и после рождени дни, малко изоставих четенето, а сега не знам какво ми се подхваща.
Последно прочетох Сянката на вятъра и не бях нещо много очарована, та се чудя дали да продължа с другите от поредицата Anguished
Докато се чудя, започнах Никога не ме оставяй - ами и тази е някак отвлечена, до 100 стр. стигнах и още не мога да разбера каква й е идеята. Влизах да чета ревюта, че да разбера какво разказва героинята Rolling Eyes Май и нея ще оставя. Най-много да изгледам филма.
Вчера си свалих Аз съм Малала, може и нея да започна.

# 561
Най-много да изгледам филма.

Най-разумното решение. Филмът много ми беше харесал, книгата по спомени я избутах до към 30 % .
Ишигуро не се оказа "моят" автор..

Аз прочетох "Тайното писание" (Себастиан Бари)
Интересна, макар и печална история на фона на малко познат за мен исторически етап - гражданската война в Ирландия и религиозните конфликти. Хареса ми и стила, и историята, макар че накрая вече ми дотежа драмата.
Оценка 3,5*

# 562
Започнах
Скрит текст:
Любима книга! От която съм научил един от най-важните житейски уроци: "Всичко на този свят има цена с изключение на честните хора. Тях ги получаваш безплатно!" Simple Smile

# 563
  • София
Прочетох "Да дойдеш на света" от Маргарет Мацантини. Тази книга ме остави без думи, 2 дни не успях да спра да мисля за нея. Вчера започнах "Остани, ако можеш. Замини, ако трябва" на Хелга Флатлан. Чете се бързо, днес я свърших. Също много силна, въпреки семплия изказ.

# 564
Прочетох "Уилт" на Том Шарп. Много свеж британски черен хумор, въпреки че на места намирам повествованието за излишно разтегнато... Между другото, от вчера в Читанката са налични нови 5 романа и 3 разказа на Удхаус. Започвам "Чичо Динамит" от серията за "Чичо Фред".

# 565
Днес започвам "Хари" на Майкъл Конъли, не знам дали ще ми хареса, набързо си я избрах от библиотеката.

# 566
  • Mediterraneo
Прочетох "Да дойдеш на света" от Маргарет Мацантини. Тази книга ме остави без думи, 2 дни не успях да спра да мисля за нея.

Книгата е разтърсваща! Но при мен е един от редките случаи, когато филмът ми хареса повече от книгата. Първо гледах него, историята влезе много навътре в мен и трябваше да прочета книгата. Може би леко претенциозният стил ме подразни, но красотата на всичко останало компенсира. Преворъчвам филма, наистина! Пенелопе Круз е само в плюс Simple Smile

Аз завърших Книжарничката на брега. Хубав сюжет, но много продънен на места. Изумително дразнещи и слаби диалози, до степен да прескачам да чета пряката реч! Не знам на превода ли се дължи, но просто не стават за четене! Сякаш първата Книжарничка повече ми хареса( Книжарница на колела), въпреки че стилът си е същият.

# 567
Започнах "На Запад от залеза" - за Фицджералд и Зелда, харесва ми стила и историята, засега, въпреки минорната нотка...

# 568
  • София
Прочетох "Да дойдеш на света" от Маргарет Мацантини. Тази книга ме остави без думи, 2 дни не успях да спра да мисля за нея.

Книгата е разтърсваща! Но при мен е един от редките случаи, когато филмът ми хареса повече от книгата. Първо гледах него, историята влезе много навътре в мен и трябваше да прочета книгата. Може би леко претенциозният стил ме подразни, но красотата на всичко останало компенсира. Преворъчвам филма, наистина! Пенелопе Круз е само в плюс Simple Smile

И филмът, и книгата ми харесаха. Не мога да определя кое повече, сякаш книгата, но аз първо прочетох нея. Явно има значение с кое от двете произведения сме започнали, явно и двете са много въздействащи. Стилът на авторката не само не ме дразни, а ми допада изключително много. Малко ме вкарва в депресия с нейните истории. Помня, че "Прелест" четох в Гърция и на фона на празния хотел и празния плаж, направо ми бяха потънали гемиите. Laughing

# 569
Днес започвам "Хари" на Майкъл Конъли, не знам дали ще ми хареса, набързо си я избрах от библиотеката.

Хари Бош е един от най-любимите ми персонажи. По принцип е добре поредицата за него да се чете последователно, тъй като развива и личната му история, въпреки че всеки роман разказва отделен случай от кариерата му на детектив.

Общи условия

Активация на акаунт