Образователен Говорилник - Виртуално бистро (7). Вълнения.

• 26 751
  • 744
  •   1
Отговори
# 165
С времето ще проговорят. По-свитите деца или тези, които не ходят по езикови лагери/нямат комуникация с носители на езика, се отпускат доста по-късно, а и според мен системата, по която учат в СС, е с натрупване на пасивна лексика първо.

Фенси, поздравления!

# 166
В тази връзка искам да попитам има ли някой "връзки" с добър частен учител по немски, който преподава на деца (11 годишно е диването)? В Гьоте нямат подходящи курсове за тази възрастова група от ниво 0 и ми препоръчаха Алианс. Но аз изобщо не съм фен на Алианс, а и ще ни е по-удобно с частен учител.
Русалка?
В 5 клас не смятам да я пускам на допълнителна математика извън училище и ми се иска да положи основите на втория език. Ще има свободно време извън тениса, плуването и ските.

Аш, знам под сурдинка, че някои учители от СС взимат деца. Иначе мога само суперлативи да кажа за "нашите" Петрунова и Гигова. Невероятни са. Бяха на А и Б група в 4 клас.

Иначе за проговарянето действително е функция И от характера на детето. И се намества с времето и узряването. Моето е наистина огромно бърборино, без грам свян от непознати. И от ден първи плямпа на английски по-добре, отколкото на български.

Последна редакция: вт, 25 авг 2020, 11:59 от Fancy

# 167
  • София
Иначе за проговарянето действително е функция И от характера на детето. И се намества с времето и узряването. Моето е наистина огромно бърборино, без грам свян от непознати. И от ден първи плямпа на английски по-добре, отколкото на български.
Много интересно, че моето 6-годишно, което досега е учило само немски, вече се опитва да говори на английски (от телевизора) и то уверено Rolling Eyes, но ... каката не иска и ще търся учител само за говоренето.

# 168
Моето е обратното. Не помня вече добре, но май след 4ти или след 5ти се отпусна. Сега с една приятелка само на англ.говорят и чатят. Пред непознати не знам дали няма да се спича, но това е характер. На изпитите се събира и няма проблем.

Аш, кой клас ще бъде каката?

# 169
  • София
Трети ще бъде от септември Simple Smile

# 170
  • София
До сега ви следях тайно, но информацията от Фенси ме изненада Simple Smile
Фенси, къде си видяхте резултата от КЕТ? Аз не съм получила нищо - нито на пощата, ниво в дневника.

Скрит текст:
И ние в четвъртък заминаваме за Пелопонес

# 171
До сега ви следях тайно, но информацията от Фенси ме изненада Simple Smile
Фенси, къде си видяхте резултата от КЕТ? Аз не съм получила нищо - нито на пощата, ниво в дневника.

Скрит текст:
И ние в четвъртък заминаваме за Пелопонес

При регистрацията си получила на мейла(който си посочила, когато попълвахме на хартия формата за регистрация за изпита) една форма. В долния ляв ъгъл има линк + юзернейм и парола. Трябва да се регистрираш през линка с тях и ще видиш резултата. Вероятно и от училище по-късно ще ги изпратят. Като се регистрираш ще видиш всичко - общия резултат и точките по компоненти.

Иначе и ние сме на Пелопонес в момента до 7-ми.

# 172
  • София
Трети ще бъде от септември Simple Smile
Не ти трябва учител, спикинга на Flyers е лесен и се упражнява достатъчно в училище, вярвай ми. Wink Моят никога не беше говорил на английски по собствено желание, не му идва отвътре, притеснява се, наблюдавайки включванията му по време на ДО, според мен беше много зле, но на изпита изкара максималния резултат /на flyers не са точки, а щитове/. Проговарянето, ако не е често и по-продължително в среда, се случва постепенно, при някои по-лесно, при други по-трудно, но всички проговарят и то много добре. А и чак учител да търсиш за този изпит, който няма никакво значение за нищо...

Fancy, поздравления за девойката!

# 173
И моето мнение е като на Санака.
Голяма част от спикинга на тези изпити е с предварителни въпроси, които се упражняват. Какво прави през лятото, разкажи нещо за твоето училище, какъв спорт тренираш, кой ти е най-добрият приятел и т.н.
Нашия изпит за FCE го отложиха за ноември и може изобщо да не я пусна.

# 174
Аш, и аз мисля, че на този етап не ти трябва учител. Flyers е лесен. Освен това при него е важно отработването на поведението на детето в изпитна стресова среда. За да подготвени за следващите по-важни като резултат. Вярно е че от него определят и групите в 4 клас. Но въпреки това смята, че ако на детето не му е много трудно изобщо по езика ( а не само проговарянето), няма нужда в 3 клас от частен учител.

# 175
  • София
Да, само проговарянето е проблем, но искам да го оправим. Гледах как говорят децата на лятното училище и ми стана едно такова гадно, че ние не можем като тях.

Иначе хубаво - Флайърсът няма да го мисля.

# 176
  • София
Разпределянето по групи в 4-ти клас става на база входящия тест в началото на 4-ти клас /Flyers не го броят особено/.

# 177
  • София
Ей, Фенси, жива и здрава да си! Аз чаках да получа писмо и въобще не се сетих за регистрационната форма.
И да се похваля - щерката с B1 - максимуми на speaking и reading, и само на точка под максимума на writing. Най-слабо се е представила на listening, който уж и беше най-силната част от теста
Много съм горда от детето.  2020 се оказа ужасна година в личен план и хлапето трябваше сама да се справя и с ДО и с подготовката за КЕТ. Резултатите и са постигнати благодарение на г-жа Петрунова. Изключителен педагог, много отдаден на децата. Мисля, че имаме страхотен късмет с нея и се надявам да продължи с групата до края на 7 клас.

Аш и а мисля, че на този етап не ви трябва частен учител. Формата на теста се упражнява сериозно, включително и speaking-a. Почти всеки час децата ще водят диалози - ще задават въпроси и ще отговарят.

Не знам как са вашите деца, но моята преди два дни ми заяви, че да ходиш на училище е по-хубаво дори и от Гърция Simple Smile
Фенси,
Скрит текст:
ние сме в Парга в момента. В четвътък планираме да слизаме надолу, освен ако мъжа ми не реши да отложим с ден-два. После до 7-ми на Пелопонес и завършваме с три дни в Атина.

Последна редакция: вт, 25 авг 2020, 13:09 от rosi_ta

# 178
Браво на децата ви, Фенси и Росита! Но друго не може и да бъде, като се вижда нивото на родителите тук, няма как и децата да не са на дори още по-високо ниво, нали децата обикновено надминават родителите; като под ниво на родителите имам предвид всички родители в тази тема и темата за ЧУ, не само Росита и Фенси.

# 179
  • София
Формата на теста се упражнява сериозно, включително и speaking-a. Почти всеки час децата ще водят диалози - ще задават въпроси и ще отговарят.
Росита, това с диалозите в трети клас ли се случва? До втори клас ми се струва, че не са правили speaking упражнения, както и speaking упражнения с диалог.
Скрит текст:
'Еле пък при ДО.

Поздравления за резултатите и от мен Flowers Hibiscus

Общи условия

Активация на акаунт