Образователен Говорилник - Виртуално бистро (7). Вълнения.

• 26 741
  • 744
  •   1
Отговори
# 150
Къде се загубихте?
Ние се завърнахме от второто море.
Приятели от Германия обиколиха доста места от Шабла, та чак до Синеморец. Доста са шокирани от цените към южното Черноморие. Две кафета 15лв, непретенциозен обяд за двама 100, такси за 3км 20лв.
Ние понеже не сме се хранили по заведения сега и нямам поглед, а от много години ходехме само в Гърция, но там такива цени не сме плащали. Особено пък за кафе и някаква си паста.

# 151
  • София
Ние обиколихме от Резово до Дуранкулак и определено Северното Черноморие ми е по на сърце. Добруджа - равно и спокойно, а къщите с по 2 дка двор Blush. Най-хубавите плажове, които посетихме, за нас (лично мнение) бяха този на Албена и този на Слънчев бряг (ОМГ Laughing), макар че ходихме и до Липите, Силистар, Езерец, Болата, Русалка, а преди сме били и на Шкорпиловци, Иракли, Каваци, Аркутино и къде ли още не.

За цените не мога да кажа - ние сме 5 човека и не е показателно, но най-хубавото заведение, което посетихме, според мен е ресторантът към охлювеното стопанство в с. Българево. Много френч, много готино ... и много вкусно Simple Smile

Отделно - много повече ми хареса тази половина от почивката, в която бяхме в голяма къща без сървиз, не че хотелът с ОИ преди това е бил нещо кофти, просто в къщата ми беше по-приятно.

# 152
  • София
От 10 години почиваме поне веднъж през лятото в района на с. Българево, но не знаех за този ресторант. Само охлюви ли предлагат обаче /ние ядем, но детето не/?
Иначе районът е прекрасен - много по-хубав от Южното Черноморие според мен, поне не е толкова презастроен, а тази година дори и морето не беше толкова бурно, колкото на юг /но си имаше червен флаг и вълни де, не е като да е било съвсем спокойно/.

# 153
  • София
От 10 години почиваме поне веднъж през лятото в района на с. Българево, но не знаех за този ресторант. Само охлюви ли предлагат обаче /ние ядем, но детето не/?
Олив,
Скрит текст:
мястото е чудесно и има доста билбордове, които биха те насочили. В менюто има и пържолки за такива сладурковци, които проявяват недоверие към различните храни по подразбиране (то и моите господа са от този вид). Но ние поръчахме само охлювени ястия и който се показа страхлив да ги яде, остана на салата и френско флебче. Категорично отказах да им взема по едно кИбапче от това място Joy

# 154
  • София
Не знаех за охлювената ферма, щяхме и нея да уважим, задоволихме се с рибената чорба със саламурийка на Дълбока.

# 155
Къде се загубихте?
Ние се завърнахме от второто море.
Приятели от Германия обиколиха доста места от Шабла, та чак до Синеморец. Доста са шокирани от цените към южното Черноморие. Две кафета 15лв, непретенциозен обяд за двама 100, такси за 3км 20лв.
Ние понеже не сме се хранили по заведения сега и нямам поглед, а от много години ходехме само в Гърция, но там такива цени не сме плащали. Особено пък за кафе и някаква си паста.
Нещо са се объркали твоите хора. Две кафета са 5-6 лева, а обяда много варира, но 100 лева ако не са пили някакво много специално вино няма как да се стигнат. Да не коментираме, че почти навсякъде има обедни менюта и ако се поръчва от тях с 25-30 лева се преяжда сериозно.

Последна редакция: пн, 24 авг 2020, 16:04 от Анонимен

# 156
Абе вървете в ресторант "Адамо" в Стария град на Несебър.
Нали там обядвахме на следващия ден след премеждието, още бяхме доста неадекватни и не гледахме много цените, но то и менюто беше така направено, че трудно да се виждат - направили едни големи снимки на блюдата и някакви малки цифрички като цени, с фулмастер, почти изтрити, но и ние хич не гледахме, което си е истина.

Така че в никакъв случай никой не ми е виновен, да съм гледал. Но пък и не съм предполагал за какви цени става въпрос. Пък и нямах сили да чета менюто, честно - той сервитьорът един любезен, дойде и започна да говори омайно, как ги били приготвяли нещата, пък той какво ни препоръчвал и само ми беше до това да гледам цени.

Предложиха ни рибно плато за трима, после като поръчахме, видяхме, че в менюто няма такова, има за двама, на цена от 79лв. Освен платото, три рибени чорби, една пица за детето, че то отказа да яде от рибите, една кана сок и аз изпих 2 бири. И като дойде сметката - 193 лв! Оказа се, че рибното плато за трима е 139лв. Бях сметнал аз, че щом в менюто платото за двама е 80лв., за трима трябва да е 120, но тази ми сметка беше без кръчмаря. На хвърчащата бележка, дето донесе кръчмаря, платото се оказа 139лв. То поне да беше калкан, както предположи Нотарис, но нямаше калкан в платото, имаше акулско филе уж, някакви риби, нищо особено, калмари, миди. Каната сок се оказа 20лв., супите по 7....абе общо 193лв! Касова бележка не ни дадоха. Никога през живота си не съм плащал такава сметка, никога и никъде! В Гърция най-голямата сметка, която сме плащали, беше 50 евро, като бяхме поръчали много повече риба, прясна и вкусна, аз там ударих 2 шишенца специално узо - синьо, не бях виждал такова - 2 шишенца по 200 грама, салати, сладоледи, не помня кво още - и 50 евро сметка, наполовина на тази в Несебър. Никога досега през живота си 200лв. сметка в заведение не бях плащал.
Касова бележка не ни дадоха. В тоалетните нямаше сапун. Иначе много любезни бяха, обслужването беше много добро, бирите бяха ледени и наистина хубави, рибените супи бяха разкошни със страшно много риба в тях. Каквото си е истина, истина си е.

Последна редакция: пн, 24 авг 2020, 16:01 от Татко Мецан

# 157
  • София
Ние сме още на второто море. На места наистина са се пооляли с цените, но не е толкова масово май. Ние май само веднъж сме сядали на ресторант, цените бяха като за морето обичайно. По-високи за качеството си, но не нещо неочаквано. На плажа са по-високи от миналото лято, но пак едва ли навсякъде е така. На Слънчев бряг плажът е наистина много хубав (като природна даденост) и затова супер много ме е яд, че се превърна в средище за алкохолен туризъм. То половината туристи изобщо не стигаха до него (имаме познати с хотели там и те са споделяли). За мен това си е пропиляване на ресурси, но...от друга страна, за съжаление, май като качество на обслужване и т.н. не можем да предложим условия за друго.

# 158
А къде сте, по южното Черноморие ли?

# 159
  • София
Да, аз съм вече покрай възрастта станала студенокръвно и на северното ми е студено Joy

# 160
  • София
Нищо де, след известно време, пак поради възрастта, ще станеш свръх топлокръвно. Joy

Последна редакция: вт, 25 авг 2020, 00:52 от sanaka

# 161
  • София
Нищо де, след известно време, пак поради възрастта, ще станеш свъх топлокръвно. Joy
Еми, какво пък. Най-накрая ще мога да се престраша за един тур из норвежките фиорди, че хич не ме е влечало досега, пък много ми ги хвалят. Joy

# 162
  • София
На мен не ми направи впечатление на север да е по-студено - чак и във водата влизах, въпреки че хич не обичам, точно защото ми е студено. Тъй де - пробвах и плаж, и вода на юг и на север - нещо не видях разлика в температурите. Все ми беше топло. Може пък да съм минала към другия отбор вече, знае ли човек Grinning.

# 163
Ехе, живнахте. Ние сме още доста дни в Гърция много на юг. Какви са тези цени по нашето море бе? Снощи се уляхме с прясна риба и всякакви други глезотии(вкл. и алкохол) и сметката ни беше 60 евро. Топло и невероятно чисто море и полупразно.

Да се похваля, че диването на КЕТ е взело сертификат за B1. На speaking има максимален брой точки. Явно е включила бърбориното на макс.

# 164
  • София
Фенси, браво на девойката Simple Smile

В тази връзка може ли някой тайничко да ми препоръча частен учител, който да учи децата да говорят на английски (щом в изпита има speaking)?

Общи условия

Активация на акаунт