Образователен Говорилник - Виртуално бистро (7). Вълнения.

• 26 740
  • 744
  •   1
Отговори
# 135
Така е! За всеки има много в тази случка! А за Мецан много сила и прегръдки.
Хареса ми какво каза Фран. Права е!

А на Пулиташ не и идва отръки, а и идва откраки Simple Smile
😀😀😀😀😀😀😀😀
Аз това казвам: Другите си имат личен гинеколог, стоматолог, GP (и аз имам де😀), но аз си имам и личен ортопед - теавматолог!!!! 6 операции при него имам. Млад, но много разбира и като човек е толкова благ и добричък, че чак ми е жал за него...
Както и да е! Важното е Мецан да продължи напред и да се наслаждава на живота! В крайна сметка щом дишаме, чувстваме, радваме се, има слънчице и да си заобиколен от хубави хора и тук-там някой проблем за разкош, всичко е наред. Мецане, горе главата и майната му на медала. Важното е, че всичко е завършило добре!

# 136
И аз искам да благодаря на Мецан, че сподели! Всеки на негово място, би действал да спаси детето.
Направо се разплаках вчера, като прочетох.
Вчера бяхме на плаж в Несебър при червено знаме и дъщеря ми с ММ влизаха.
Даже влязох да се оплача в темата колко е мръсен и пренаселен плажът, но видях, че сте споделили за починал учител от АК и ми стана тъпо да се оплаквам от такива глупости.
А късно през нощта прочетох историята на Мецан и съвсем се разстроих.
Хубаво е, че всичко е завършило добре.
Мецане, гушнете се с детето и жена си и да сме живи и здрави всички. Всичко друго е постижимо и се нарежда с търпение и постоянство.

# 137
  • София
Мислих си, че Мецан е изпитал това, през което минават лекарите в триажа, само че много по-тежко, с най-близките си хора на света. Никому да не се случва.

Мецане, направи курбан, старите хора казват, че така изхвърляш ужаса от себе си.

# 138
  • София
Леле, сега прочетох за премеждието на Мецан, ужас! Много е опасно нашето море. Баща ми го е влачило мъртво течение с километри преди години. Мецане, правилно си действал! Преживявала съм такава опасна ситуация, но в планината. Хубавото на такива събития, когато са с щастлив край, е че след като премине първоначалният ужас, остават опитът, поуките, по-голямото себеопознаване и самоувереност, идващи от знанието, че си запазил самообладание и си действал решително в кризисна ситуация.

# 139
  • в страната на чудесата
Август нашето море е много опасно.
Не случайно е черно...
Несебърският плаж е отвратителен. От години не съм стъпвала де, сега може да има подобрения. Такава случка имаме със сестра ми преди много години в Созопол. Наш приятел смело реши да се къпе, едвам го извадихме. Бяхме само тримата, той смел Simple Smile Извлачихме го мнооого далеч от първоначалното място. На същото място когато морето е спокойно е до колене... иначе пясък миди и вълни и не знаеш в коя посока е дъното.
Мецане, нали сте добре. Не мрази морето, ще ти мине и пак ще се къпете.
Малкият плува ли?
Така се възмъжава, нали всичко свърши добре.

# 140
  • София
Много теми съм пропуснала, но на Мецан пожелавам скорошно възстановяване на вътрешния баланс.

# 141
  • София
Татко Мецан, пиша тук, заради молбата на Фран. Взел си правилното решение, тръгвайки да спасяваш детето. Това е инстинкта на родителите да спасят поколението. Затова и имаме поговорката, че за децата си и в огъня ще влезем. Това въобще не означава, че не обичаш жена си! И хубаво, че добри хора са чули и са се отзовали на молбата ти и са ѝ помогнали. Преди 4-5 години бяхме за последно в Несебър по същия повод като теб, такава тъпканица беше края на юни, че нито веднъж не отидохме на плаж. И плажът е ужасен, и морето там е ужасно, много стръмно дълбоко на места. Старият град беше осеян със сергии с китайски буклуци. Нас пък такава буря ни хвана тогава, че някакви около 200 метра до колата ни направи на направи на мокри кокошки, докато тичахме, а мъжа ми мъкнеше дребосъка на гръб. Такива премеждия са като шамар от съдбата, давш си сметка кое наистина е важното. И то е само едно - животът и здравето на обичаните ни хора. Всичко друго е вятър и мъгла. А пък за състезанията не се кахъри, нито ги обвинявай. Все пак, ако не си от хората, за които целта оправдава средставата, тези особено след 7 клас по математика, не ти ги препоръчвам.

# 142
  • София
EliG, умишлено не засегнах темата със състезанията. Сравнително навреме се ориентирахме в ситуацията, но ми се иска някой още по-навреме да ни беше казал как стоят нещата. Друг е въпросът, че човек докато не види и "пипне" сам, при това няколко пъти, защото си мисли, че проблемът е в него, в лошия късмет, в организацията, че следващия път няма как да е така, и т.н., не вярва или не проумява същността на написаното от теб.

Последна редакция: вт, 18 авг 2020, 08:16 от Prizma

# 143
  • София
Мецане, за ваше здраве, поздрав от морето! Heart Eyes Дано от тук натам е само благосклонно Simple Smile

# 144
  • София
Мецане, ❤️! Страхотно си се справил със ситуацията. Наистина е било кошмарна случка. Няма защо да се самообвиняваш, направил си най-доброто. Важното е, че всички сте добре. Браво и на детето за представянето. Герои сте Simple Smile

# 145
Привет вече от София, току-що се прибрахме, слава Богу, безпроблемно, че то и АМ Тракия си е едно приключение. Аш, вие къде сте?
Това на детето му е първият бронзов медал, досега имаше само златни и сребърни, изобщо не ми пука, обаче. Предвид обстоятелствата, точно този медал ще го помним цял живот. И аз се чудя на детето как успя, щото аз и досега не мога да си събера акъла, а камо ли пък да решавам задачи.
Слабо ме интересуват всякакви медали оттук нататък.

# 146
  • София
Мецане, Албена. Цял ден им треперих днес, докато бяха във водата след твоя разказ, даже повечко им повиках. Но морето беше много топло, как да не влязат, а и плажната ивица е невероятна. Та, ако някой е наблизо и е чул някаква л*да да овиква децата си, защото не излизат от водата и не се пазят, аз съм Confused

Медали ще има още, дано не се откажете. В същност мислех, че тази година заради пандемията няма да има пролетен кръг и финал на МБГ - но явно не е така.

# 147
  • София
Аз бях на Албена днес, но не те чух. Или не си викала достатъчно силно, или четирите деца с нас са викали повече. 😂 И ние скачахме по вълните, но и аз, след разказа на Мецан, следях по-зорко малкия. Ние сме на гости в Балчик, приятели имат лятна къща тук и всяка година им гостуваме за около седмица. Тук си почивам най-мързеливо - коктейлчета в басейна, на хамака, дълги, спокойни вечери в градината с много вино... рядко стигам до плажа. 🙂 Малкият има имен ден тези дни и сме обещали да го водим на зип лайн-а в Топола. Може и аз да се метна от скалите, ако си намеря затворени обувки. 😏

# 148
  • София
sanaka, в лидл-а в Балчик има затворени морски обувки.

# 149
Приятелки любими, ние морето тази година си го карахме в Балчик за втора поредна година и нямаше никакви проблеми, страхотно беше. Уникално място и не само с Двореца и Ботаническата градина, но и като климат, само там мога да спя без климатик. Боже, и уникалната кръчма "Таралежа" ми се беше видяла скъпа, ми в сравнение с кръчмите в Стария град на Несебър тя е направо без пари! В Несебър бяхме само заради финала на турнира МБГ и за три дена там похарчихме три пъти повече пари, отколкото в Балчик за осем дена.
Наистина в Несебър Старият град е уникален, и преди сме ходили, но отдавна всичко е много мутренско.
Да, в Балчик не е такова лъскаво и наточено, както в Несебър и изглежда като беден роднина, но реално е много по-добре.
Нека съм обективен, реално Несебър е уникален, но това, което ни се случи, меко казано ни кара да го забравим като дестинация. Чисто лични мотиви.

Общи условия

Активация на акаунт