Образователен Говорилник - Виртуално бистро (7). Вълнения.

• 26 453
  • 744
  •   1
Отговори
# 120
Аааа, аз поръчах и взех униформи, раницата я чакам.... Приготвила съм се. Сега се моля да ги ползваме Joy

Последна редакция: сб, 15 авг 2020, 17:59 от Pulitash

# 121
  • София
Засега съм им поръчала само нови пижами. Smirk

# 122
  • в страната на чудесата
Много ми е мъчно - децата искат да ходят на училище. Класът коментира, липсва им.
Не съм взимала нови тениски, ако не се окръгли внезапно поне първия срок ще си кара с миналогодишните.
Вчера си говорихме с Великотърновския университет. Задочниците ще са дистанционно, за редовните още не са решили.
Но смешки при записване - студент в ЙОридическия факултет или педаЛОгическа специалност. Срам, смях, сълзи Simple Smile

# 123
  • софия
моето хлапе обича тетрадки, вече си нбеляза няколко места за тях, но отказа да купи понеже не е чула какво искат учителите. Аз, да ви кажа честно започнах да свиквам на никаквото движение, което просто е пагубно...
хареса ми ваканцията без никакво психологическо натоварване. Мисля, че ше полудея на втората седмица дистанционно...
От всичко най-много искам родителска среща, макар да зная, че е невъзможна в новите условия. Просто искам някаква сигурност, категоричност в убедеността на ръководещите училището на детето.... Малко като на филм- да дойдат добрите герои на живо и да ми кажат - няма страшно, всичко ще е супер наред и ето така хубаво ще си учим присъствено тази година...
Луда работа. Имам нужда от романтика в образованието Simple Smile

# 124
  • София
Аз пък надминах себе си - купих пола за униформа, English стайл, въпреки че нашето у-ще няма униформи. Нищо, може да си я носим и вкъщи.

Последна редакция: сб, 15 авг 2020, 14:34 от Аш

# 125
Носете я на даскало, ще избиете рибата. Амели, не сте ли големи за да питате учителите за тетрадки😀

# 126
  • софия
Нот, опре ли до тетрадки работата вълнението е като в първи клас...

# 127
  • София
Помните ли аз как питах преди 8-ми? Вече изцяло съм спряла аз да купувам, човекът си има и ръце, и дебитна карта.

# 128
  • В офиса
Шарки, Амели, като ви видях една след друга - Куин бил починал. Гледах във ФБ на АК, няма нищо. Много го харесвах, а и детето също. В България е починал. Той имаше голямо семейство, не знам дали са идвали, или изобщо какво как.

# 129
  • софия
Шарки, Амели, като ви видях една след друга - Куин бил починал. Гледах във ФБ на АК, няма нищо. Много го харесвах, а и детето също. В България е починал. Той имаше голямо семейство, не знам дали са идвали, или изобщо какво как.
Знам. Много мъчно ми стана когато детето ми каза. Не зная каква е причината колежа още нищо да не казал, но и на мен ми направи впечатление. Може би има някакви неща, с които се съобразяват, не зная.

# 130
  • София
Ох, Тинки, разплака ме. Той нали уж беше в списъка на тези учители, които нямаше да продължат наесен, та се зачудих защо, а то какво излезе.. Качих се при малкия да му кажа, оказа се, че е знаел, не ми бил казал. Рак.

Беше учител по ESL в 8 клас на малкия. На родителска среща ми каза, че цялото му семейство е тук (4 или 5 деца имал, и понеже си поммислих, че са в ААУ, той каза, че били в Меридиан-22). Доколкото знам, голямата е вече при нас в АК. Дано училището направи нещо за семейството му.

Последна редакция: сб, 15 авг 2020, 17:00 от Sharky*

# 131
  • в страната на чудесата
Дъщеря му е постнала в инстата...

# 132
  • София
Жалко за човека! RIP.

# 133
  • София
Скрит текст:
Вчера следобед щяхме и тримата от семейството да загинем в морето на Несебър. Имаше големи вълни, влязохме уж на плиткото и изведнъж морето ни завлече на място, където нямаме дъно. Не знам просто как успях да извадя детето, и аз нямах дъно, викахме "помощ", имаше хора на около 15 м от нас, но от рева на вълните не ни чуваха явно. И изведнъж разбрах, че никой няма да ни помогне, и изведнъж разбрах, че никой освен мен няма да спаси детето и трябва непременно да го извадя. Жена ми се давеше, и просто разбрах, че ако се опитам и нея да извадя, ще се удавим със сигурност и тримата. И тръгнах с детето да се боря с вълните към брега и виках - жена ми се дави!-, докато наближих едни хора и те ме чуха. Беше ужасно, наистина ужасно, но знаех, че трябва да спася детето и изведнъж просто ми дойдоха сили и някак си го извлачих до място, където вече имах дъно, вълните реват, удрят ни и ни влачат навътре. Детето се разплака, вика - мама умира! Викам му - моля ти се пиленце, нека теб да те извадя на брега и веднага се връщам за нея. Беше ужасно, по едно време силите ме напуснаха, една вълна ни събори, детето потъна, но не му изпуснах ръката и със сетни сили го извадих над водата, аз самият нямам сили да се изправя, стоя на колене, вълните ни бият, вече на 10 метра от брега точно пред спасителите, викам "Помощ!", те не чуват и не разбират, гледат ме все едно не ме виждат. Със сетни сили извлякох детето и себе си от морето и крещя на спасителите - помощ, жена ми се дави, те ме питат най неадекватно имало ли конкретен човек в морето, за кого говоря, просто нямам думи, минаха поне 2 минути, докато ме разберат и тогава хукнаха в морето наистина, а ние с детето рухнахме на пясъка и аз дъх не мога да си поема с ясното съзнание, че трябва да се върна за жена ми, не знаех и дали не се е удавила вече. След малко я изведоха на брега и се оказа, че не спасителите, а други хора, които са ме чули, докато се борех да извадя детето и крещях, че тя се дави, са й помогнали. Беше ужасно, ужасно, ужасно! Света Богородица и Господ ни спасиха, вчера беше Света Богородица.

Та какво майкината си търсим в Несебър? Ами днес в Несебър беше финалът на Математика без граници, на който детето участва, пребори се за финала и си мислех, ми супер, хем финал, хем море. Ето ти сега море! Ето ти състезания!

Значи вече оттук нататък!!! Не ме интересуват никакви постижения, рейтинги, финали, точки, резултати, класации и болни амбиции!
Благодаря на Бога, че сме живи!
Нищо друго няма значение. Детето да е живо и здраво, жена ми да е жива и здрава, друго вече не ми пука, кои училища са рейтингови, кое колко точки имало на НВО! Празна суета.
Още не мога да се освестя. Снощи като се добрахме до хотела се напих като казак. Ужасна работа как сме зомбирани, днес сутринта си заведохме детето на финала, не стига това, ами му проверих и задачите и решенията, като излезе. Мисля ще вземе медал, въпреки, че снощи щяхме да се удавим. Да му се невидеха и състезанията! И утре сме в Несебър, че ще излязат резултатите. В морето и на плажа повече не стъпваме. Добре, че хотелът си има басейн, на басейна, бате и това е. Това ми е наказание сигурно, дето оня ден писах в темата за Албена, че не разбирам идиотите, които отиват на море, а се къпят в басейн, че басейни и в София има бол и че за мен да бия 500 км път, за да се къпя в басейн, е направо шизофренично.

Е, то се видя кой е идиота и шизофреника - пишещия тези редове в целия му блясък.

Още треперя, като пиша това и съм на края на бутилката вино, и то не ме спасява.

Доп. Боже, мислех, че съм в Говорилника, тук не е по темата, треперят ми ръцете още, сбъркал съм къде го пльоснах. Ще го изтрия, но първо нека пък хубаво да ме видите колко ми е акъла, прочетете го, нямам сили да го местя през телефона. Тук в Несебър нямаме компютър. След малко го махам.

А, и тук във форума бях чел в темата за Несебър за ресторант Адамо в Стария град колко бил върха, днес след състезанието ходихме да обядваме там и ни обръснаха 193 кинта сметка, хвърлих 200, естествено, при такава сметка оставих  7 кинта бакшиш да закръгля. Никога в живота си, никога, не съм плащал такава сметка, нито в Гърция, нито в Германия, никъде!

Мразя Несебър, винаги не съм го харесвал като място за прекарване, да, Старият град е уникален, но сега вече истински мразя Несебър.

Както Фран посъветва, правя опит да продължа разговора ни за Мецан, нещата от живота и как те влияят на училищните ни кахъри тук. Мецане, да благодаря пак, че сподели, защото след ужаса, който всеки прочел те, е изпитал и радостта от добрия край, вярвам, че всеки лично за себе си също се е плеснал по главата и си е казал едно-друго за неговите си дребно и едротемия ежедневни и в частност което го гложди сега за предстоящата учебна година. Та, за всеки има по нещо  в тази силна история. Освен че най-важното е да сме живи и здрави Simple Smile

# 134
  • софия
Така е! За всеки има много в тази случка! А за Мецан много сила и прегръдки.
Хареса ми какво каза Фран. Права е!

А на Пулиташ не и идва отръки, а и идва откраки Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт