Всички си ги носеха стриктно, защото всеки иска да си пази децата (беше поставила кутии с маски и всеки да си взема, но повечето хора се научихме и си купувахме предварително, което се оказа полезно в началото на ИП, защото имахме някакви запаси). Винаги се проветрява, дори и зимата. Има и УВ лампи. Разпределя пациентите и преглежда в различни стаи, когато зимата има голям наплив, за да може да се проветри другия и да не се застъпват много. Не е в ДКЦ, а в самостоятелно работи, де. Два пъти в седмицата идва лаборант (най-готината, която работи с деца по мое мнение, изобщо не разбират, че им вземат кръв) и не се налага да се посещават лаборатории. През зимата в най-натоварените месеци имаше и специален човек да почиства и дезинфекцира по-често. Тя самата е супер всеотдаен и добър лекар (направо си я обичам, толкова пъти ни е помагала), звъни да пита за развитие, което ми се е случвало и на 31.12 вечерта, изпраща на проверени специалисти когато се налага и винаги съм била повече от доволна. Има си и сестра, не ми се е налагало да чакам много за направления и бележки. Сега, обаче ако трябва да се ходи и втори път напливът ще се увеличи и не знам. В интерес на истината, в началото ми беше много трудно с маската, имах чувството, че се задушавам. Но след няколко посещения свикнах до степен изобщо да не я забелязвам. Та си има и психологически момент там. Когато мотивацията е да си пазиш децата бързо се преодолява първоначалния дискомфорт. Интересното е, че никой родител не е поставял под въпрос носенето на маска и да се противи (само най-малките деца са били без такава, естествено). Дори ми се е случвало да видя да влизат хора, които явно не са били преди и когато видят всички в чакалнята с маски, в първия момент се изненадват и после панически шарят с очи да потърсят къде стоят маските и когато видят кутиите с облекчение се втурват да си вземат. Но всичко това беше преди теориите, че маските са за да ни поробват
Ще си ги искат картите, ама може да е до един месец, а не до 7 дни. Препоръчани теми