Образователен Говорилник - Виртуално бистро (7). Вълнения.

• 26 785
  • 744
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Уби мъ Joy

Значи за здраво дете е задължителна бележка по принцип, за по-натам, а за първи учебен ден - задължителна ЗПК, но не веднага.

# 256
  • София
Ми, не знам! ОбъркАх се! Joy

# 257
И те са се объркали, ма до 15-ти има много време. Може и нов министър да има.

# 258
  • в страната на чудесата
Е кво му е на този Simple Smile

# 259
Много се задържа😀

# 260
  • София
Питайте дали здравно-профилактичната карта  може по мейл изпратена от ЛЛ до родителя. Тя все пак е само за ваксинациите. На нас в АК ни я искаха при подписване на договора за следващата учебна година, аз, естествено, се пробвах да мина метър без тази карта и не мина, та ходихме до ЛЛ.

# 261
  • София
Ми, не знам! ОбъркАх се! Joy
свиркай си! Важното е, че за училище няма да декларираме липса на контакт със заразен от ковид. Че ние и на тренировки ходим, и в парка понякога се заприказваме с някое дете, а не ми е хрумвало да искам отрицателен ПСР тест от родителите Grinning

# 262
  • София
Божеее, колко не съм в крак с времето! Едната девойка хвана ново гадже. И аз питах всичко, което си мисля, че трябва да се пита: на колко е години, къде учи, какво учи, къде живее, произход, родители, снимки видях... че накрая и се запознах с момчето. А за PCR не се сетих да питам! Frowning1

# 263
  • София
Баща й да се сети да пита за ПСР теста. Няма все ние -майките, да сме лошите, я Joy

# 264
  • в страната на чудесата
Ние получихме график, ще започват в 8 без 15.
Сърцето ме боли Simple Smile
Шарки, не мисля, че училището ще има против карта по мейл, но вероятно с печат и т.н. Аз обикновено се обаждам на сестрата, тя я прави и минавам в края на работното им време да я взема.

# 265
Божеее, колко не съм в крак с времето! Едната девойка хвана ново гадже. И аз питах всичко, което си мисля, че трябва да се пита: на колко е години, къде учи, какво учи, къде живее, произход, родители, снимки видях... че накрая и се запознах с момчето. А за PCR не се сетих да питам! Frowning1

Санака, знам, че носиш на майтап и няма да го приемеш лично Grinning. Ми както разправяш как хубаво си разпитвала - ми и аз да съм, щях да питам детето си точно същите работи - как да не се сети човек за великия Екзюпери, който е казал:

"Когато им разправяте за някой нов приятел, те никога не ви питат за най-същественото. Никога не ви казват:

„Как звучи гласът му? Какви игри предпочита? Събира ли пеперуди?“ Те ви питат: „На каква възраст е той? Колко братя има? Колко килограма тежи? Колко печели баща му?“ Едва тогава смятат, че вече го познават. Ако кажете на възрастните: „Видях една хубава къща, построена от розови тухли, със здравец по прозорците и с гълъби на покрива…“, те не могат да си представят тая къща. Трябва да им кажете: „Видях една къща, която струва сто хиляди франка.“ Тогава те възкликват: „Колко хубаво!“

# 266
  • София
И аз за това се сетих /малкият чете това лято "Малкият принц", та си припомних някои неща/. Ама дори и въпросите  на възрастните не изчерпах. Joy

# 267
  • София
Мдаа, сред въпросите на възрастните вече трябва да е “Правил ли е скоро ПСР тест” и “Носи ли си маската?”. Disappointed

# 268
  • София
Санака, пускай ги да излизат само след представена контактна бележка Joy Пък и копие на здравно-профилактичната карта може да изискваш, ако много държиш да си в крак с времето Joy

# 269
  • София
Кои училища са започнали вчера? В звездните клюки коментират разни звИзди с бек-ту-скул снимки на децата им, та се зачудих (за Бг става въпрос). Знам, че Уве започват следващата седмица, сега да не са англоамериканските?

Общи условия

Активация на акаунт