Образователен Говорилник - Виртуално бистро (7). Вълнения.

• 26 791
  • 744
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Ерих Кестнер имам спомен, че започваха на 1-ви също.

# 271
  • София
Интересно ще е да видим как се движат нещата с мерки, заразявания и т.н.

# 272
  • София
Френският лицей и Софтуни Светлина също започват по-рано.

Днес разбрах, че РЗИ не тества контактните лица, а само ги поставя под карантина. Мислех, че тества и контактните, но явно съм се надминала в очакванията си.

Последна редакция: ср, 02 сеп 2020, 11:57 от Аш

# 273
МГ в Пловдив също са стартирали вчера.

# 274
  • София
Аш, дори и под карантина не се поставят контактните от това, което чета и виждам. Наша роднина беше болна, нямаше карантина на контактните. То това малко оф топик де.

# 275
  • софия
Чуждо ми звучи “начало на учебна година”
А пък самото действие -отиване и присъствие в училище ми е съвсем нереално. Толкова много свикнах с новото разполагане на времето. Не че доволствах, но някак свикнах по нов начин да съществуваме. А самото лято ми е най-наситеното и продължително от години насам. По наситеност може би обиколката на Турция миналата година може да се състезава за количеството емоции на квадратен см екскурзия.
Лято слънце! Лудница!

# 276
  • София
Аш, дори и под карантина не се поставят контактните от това, което чета и виждам. Наша роднина беше болна, нямаше карантина на контактните. То това малко оф топик де.
А, виждаш ли? А ние тука от санака искаме контактни бележки и ПСР тестове Joy

# 277

В един ден си направихме тестове с половинката. Той-положителен,аз-отрицателна. Не ме сложиха под никаква карантина. И недуразуменията с РЗИ не спират дотук Simple Smile

Мецане,прочетох за морските ви вълнения...много гадно ми стана. Няколко пъти тръгвах да ти пиша на лично-после викам “абе коя си да му пишеш ЛС”... но така и така се включвам сега-да знаеш,много неприятно ми беше един ден след това.

Едит: и аз се вкарах в приключения след една счупена ръка (на малката), която оперираха. Вчера махнаха конците и днес вече сме на море,за да лекуваме раната.

Последна редакция: ср, 02 сеп 2020, 12:25 от Goldeva

# 278
  • София
Бърди, да, и Англо-американското са почнали (бусът нали ги стоварва комшийските хлапета, учещи там, току пред нашта врата).
Аз май заредих всичко за училище, без ученическата карта - няма я нито в озон (там с Visa, ако платите, ползвате още 10% отстъпка - да си пробутам по темата промоцията Simple Smile)), нито в Molivko, нито в училищно-канцеларските секции на хипермаркетите, в които търсех. Вие да сте намирали някъде?
Инак грам не ми е училищно, особено днес. Мисълта ми е все в протестите и дали най-сетне довечера ще успея да додрапам до тях.

# 279
Голдева, благодаря ти! Но както чета, ти си пострадала доста по-зле. Как така мъжът ти е положителен, ужас. Как го лекуват? Дано няма усложнения и стискам палци да минете безпроблемно през това.
Ами счупена ръка на дъщеря ти - и това е голям ужас, че чак и операция. Добре, че се е оправило, но ето това вашето са големи изпитания. Каква е тази крива година не знам, уж 2020, а като бях юноша, ми се струваше толкова далечна и нереална 2000-та година, а какво да говорим за 2020, бях убеден, че напредъкът на човечеството ще е такъв, че всичко от научно-фантастичните филми ще се е сбъднало вече. А то какво - в медицината човечеството е все така безпомощно при такава неочаквана напаст като този вирус, и ми се струва, че въпреки технологичния напредък, медицината днес не помага на болните повече, отколокто през 1980г.  Само е много по-скъпа, много по-технологична, и по-недостъпна масово. В училище децата учат същия в огромната си част излишен материал, който учихме и ние, по същия порочен начин, по който учехме и ние. Образованието също не е мръднало от 1980г. като съдържание, ми се струва, а като учене дори е дало регрес. Ето всички ние сме влезли в елитни гимназии без никаква такава истерия, както сегашната седмокласна, и май повечето от нас въобще без частни уроци. Егати и 2020!

Последна редакция: ср, 02 сеп 2020, 14:55 от Татко Мецан

# 280
  • София
Аз май заредих всичко за училище, без ученическата карта - няма я нито в озон (там с Visa, ако платите, ползвате още 10% отстъпка - да си пробутам по темата промоцията Simple Smile)), нито в Molivko, нито в училищно-канцеларските секции на хипермаркетите, в които търсех. Вие да сте намирали някъде?
Каква е тази ученическа карта?
И аз поръчах всичко от озон в понеделник и се надявам до петък да ми го доставят.

# 281
Ами тя ти трябва, ако искаш да извадиш на детето карта за пътуване с намаление за градския транспорт. Не знам за какво друго служи - е, и да доказва самоличността на детето, има негова снимка и пише училището, в което учи, но досега никога на състезания например не ни е трябвала. Имаме ученическа карта от миналата година, с нея му бяхме извадили карта за метрото за 9лв. Те всяка година ли се подновяват тези ученически карти? Миналата година бях купил от една книжарница на Дондуков, по принцип трябва да ги има на всички книжарници, и струват 5 стотинки, но се правят на интересни и ги пробутват с комплект бележници или други неща, а ако искаш само картата, искат за нея 30ст. или повече, а на нея си пише, че струва 0,05лв. Grinning Grinning Grinning

# 282
  • София
Не съм обърнала внимание, че се води ученическа - аз като лична карта си го знам. Миналата седмица като купувах здравно-профилактичните исках да взема и такава карта, но ми казаха, че още не били отпечатани новите. Затова ги няма никъде. Иначе всяка година се подновяват - нали си пише, че детето е в еди кой си клас през въпросната учебна година.

# 283
  • София
В нашето училище само с нея те пускат през Караулката.

# 284
  • софия
Мисля, че ученическата карта върви комплект с бележника. Поне аз не съм отривала място, на което да мога да купя само нея.  Има го и момента, че всяка година се чака да бъдат издадени "новите" бележници и УК, които са като старите.

Общи условия

Активация на акаунт