Образователен Говорилник - Виртуално бистро (7). Вълнения.

• 26 793
  • 744
  •   1
Отговори
# 285
  • софия
При нас ще има 5 откриващи церемонии за началото на учебната година. Ще посрещат поетапно класовете Simple Smile ( в нашия случай випуските)

# 286
  • София
Мисля, че ученическата карта върви комплект с бележника.
Аз досега не съм купувала бележник, само картата отделно. Даже не знаех, че още се ползват хартиени бележници. Нали са на електронни дневници вече и родителите имат достъп - за какво са им хартиени?!

# 287
Миленитка, да ме представляваш на протестите, моля.

# 288
  • София
Уф, аз от 2-ри клас все купувам бележник, защото в списъка пише "Бележник", а все се оказва, че не ни трябва Joy Вътре си има карта.

# 289
  • софия
Мисля, че ученическата карта върви комплект с бележника.
Аз досега не съм купувала бележник, само картата отделно. Даже не знаех, че още се ползват хартиени бележници. Нали са на електронни дневници вече и родителите имат достъп - за какво са им хартиени?!
Не във всички училища. В нашето училище имаше и двете.

# 290
  • София
Миленитка, да ме представляваш на протестите, моля.
За мен беше чест, Нот Simple Smile

Мецане, по принцип съм наивен човек и идеалист, но не дотолкова да чакам в многолюден протест да сме само единомишленици или в тълпа от хиляди да няма всякакви, вкл криминалогени, малоумници, псевдополитици и всякаква остальная сволоч. Цяло чудо е, че на тази ни територия на разединението толкова време има нещо, което все още обединява хиляди. Иначе съм там и ще бъда заради децата и родителите ми. Чувствам се много виновна, че заради мен живеят и растат в подобна унищожителна духовна и физическа мизерия. В по-тесен план и по темата - тия нищожества, които гледат само да се нагрухтят и смачкат всички, от които крадат, не търпят образовани, кадърни и морални личности. Ерго, няма да мирясат, докато има хора и институции (разбирай учители и училища), които създават такива личности, мислещи.

# 291
  • софия
Соник, вече има от новите-стари УК.
Прави сте, че може да се купи отделно. Калъфчето струва 3 пъти повече от хартийката. Купих от Сиела.

# 292
Миленита, права си - по принцип, че и са ти сложили 17 лайка, единият е мой, заради това, че си права, но тъй като гледам, че явно всички споделят твоето мнение, ще си кажа моето, което вчера изтрих, тъй като ми се видя неуместно да пишем за политика тук.

Аз лично просто няма как да подкрепя протести, които са инициирани, подкрепяни, организирани и подпомагани от хора като Мая Манолова, Слави Трифонов, Корнелия Нинова, Иванов, и разни неуспяли и нереализирани хора.

Освен това силно съм против блокирането на кръстовища и улици и тероризирането на мирни граждани. Много хубаво, че вече ги няма блокадите.

# 293
  • София
Благодаря ти, Татко Мецане, за смелостта. Не си само ти.

# 294
  • Отвъд алеята зад шкафа
Блокадите май пак се появиха. Много се надявам за 15 септември да ги махнат, защото много блокират движението в града. И аз не разбирам как задръствания, натоварен трафик и псувни, ще подпомогне исканията им.
Факт е, че каквото е било досега, от 15 септември ще се утрои.
Спомням си на протестите за Пеевски, които изцяло подкрепях, как попаднах в случайно задръстване заради непредвидено затваряне на Орлов мост, тогава закъснявах да си взема детето от детска градина и бях толкова бясна, че можех да убия някого с голи ръце. Представях си детето само в градината, реве, всички са ги взели, а аз не мога да мръдна с колата. Мислех си даже да я зарежа насред задръстването и да тръгна пеша.

# 295
  • софия
Такива задрсътвания има и в “мирно време” и ако разкажа личния си пример, това означава да подпаля от четвърт и да се завърна скорострелно и да съм на блокадата най-отпред.
А що се отнася до споделянето на мнение, би трябвало точно в тази тема да сме най-спокойно по отношенив на открито изразяване, без страх от заклеймяване, анатемосване, етикиране. Нали уж сме се събрали интелигентни, модерни на времето си, мислещи хора?!
Разговора за протеста може да се раздели на много подточки като теми -каквата например е Мая Манолова, но тя е недостатъчна за да омаловажи и обезмисли протеста.
Имам приятели на двата фронта. Труден е разговора!
Аз макар и далеч от Бг съм безкрайно ядосана! Колкото и да се има за правилно и велико едно правителство то вече трябваше да е послушало площада!
В деня на големия протест бях на най-демократичния площад на света-Агората и се опитвах да си представя какво наистина предствлява свободата на словото!
Само заради ограничаването му едно правителство трябва да бъде прогонвано веднага!

Последна редакция: пт, 04 сеп 2020, 16:08 от Амели

# 296
  • София
O, споко, мен заради различната "от масовата" оценка вече ме набедиха, че ми е хакнат профила. Толкова за свободата на словото.  Има я, ама само на теория, а на практика "кой-не-скача -е-червен". Затова и благодарих на Татко Мецан, че има смелостта да си го каже.

# 297
По принцип подкрепям идеята на протеста, но както и Мецан съм силно дистанцирана от голяма част от лицата му. Още повече, че финансирането на някои от тях ми е в графата предизвикащо позиви за повръщане. Освен това в нашето си малко "царство" от години ситуацията е "стани за да седна" пък после ще се договорим. И сега е така. А и България е доказала, че протести революция не правят на тази територия.

А за блокадите мисля, че тези, които ги организират са хипер мега малоумни. Само тъпо човешко същество се спъва повече от веднъж в един камък. Дори животните учат този урок веднага. Не си взеха поука от гнева и отвращението на хората при предишните простести с блокади. Вместо да създават дискомфорт на властимащите, те създават такъв на обикновените хора.

Ние сме в момента в първата столица на модерна Гърция и смятам като за последно да се порадвам на море и безвремие.

# 298
  • софия
Е, айде сега, “кой не скача е червен” е съвършено различно от свободата на словото.  Права си, кофти е такова явление,  но понеже много малък кръг мнения могат да ме разклатят и притеснят, не разбирам проблема с личното мнение и изказване на хората. Тоест ценно ми е какво мислят И се  опитвам да се опазвам от тяхното крайно характеризиране. Мисля си, че всеки нормален човек би осмислил,  че хората си водят диалог, и понеже да си приказват хората е най-нормалното нещо на света дори не допускам, че някой ще се притеснява.
Аз прочетох още (явно в последсвие редактиран пост) преди какво казва Мецан и грам не ми хрумна да му се “шашкам”.

# 299
  • В офиса
O, по отношение на точно тази свобода на словото настигнахме и задминахме запада.
И май наистина стана, че който не скача е червен.
Да цитирам части от едно интервю на Салман Рушди:
"Но сега виждаме появата на нови импулси за цензура: идващи отляво, от хора, които се представят за "прогресисти", но се осмеляват да кажат: "Това не може да се казва". И между тези два натиска, свободата е като лимон, чийто сок изцеждат... Проблемът на тази левица, а аз далеч не съм консерватор, е, че тя произвежда идеология на абсолютната чистота. Ако не сте 100% чисти, значи сте лош. Но нещата не стоят така при един човек!
Той може да бъде 100% задник, но никога не е 100% перфектен... Днес думите се превърнаха в бомби, които разбиват на пух и прах потребителите си. Дори години по-късно. И най-малката публична поява означава да се изложите на серия експлозии от този тип."

Общи условия

Активация на акаунт